Şimdi Ara

L200 Kesilmeyen Beyaz Duman Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    2014 model 170.000 km’de mitsubishi l200 aracımız var.Bir süre önce aracın beyaz duman attığını fark ettim. Sorunun çözümü için ilk olarak dpf rejenerasyonu yapıldı. Daha sonra sında uzun yola tekrar dpf arızası verdi ve temizliği yapamadığı için yağ seviyesini yükseltip yolda kaldım.

    Bu işlemden sonra aracın tekrar yağı değiştirilip bu defa dpfye kimyasal temizlik yapıldı.Çözüldü bundan sonra beyaz duman atmaz derken beyaz duman atmaya devam etti.

    Enjektörlerden şüphelendik , enjektörlerin bakımı temizliği yapıldı ve herhangi bir sorun gözükmediği belirtildi.Enjektör temizliği yapıldıktan sonra da beyaz duman atmaya devam edince egrden şüphelendik ve egrnin soketini çıkartıp deneme yaptık lakin beyaz duman problemi devam etti.

    Kısaca özetlemem gerekirse aracımızın dpfsi temiz , egrsi çalışıyor, enjektörlerinde bir sorun yok , araçta performans kaybı silkeleme vs mevcut değil fakat beyaz duman atıyor !

    Başından böyle bir olay geçen arkadaşımız oldu mu ? Sizce sorunun çözümü ne olabilir ?








  • Yağa su karışıyor olabilir. Su eksiliyor mu? Soğutma sıvısında antifriz seviyesi yeterli ise egzozdan da antifriz kokusu geliyorsa bu ihtimali değerlendirmek lazım.
  • Araçta soğutma suyu eksilmesi veya yağ eksilmesi mevcut değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdagdas -- 28 Nisan 2023; 9:52:34 >
  • iyi akşamlar benim sorun daha farklı ilginç. 2007 captiva var 235.000 km’de yorgun bir araç olduğundan zor çetrefilli sorunlarıyla uğraşıyorum. Eski sahibi pek ilgilenmemiş. Mevcut sorunum şu; Aracı alalı 2 sene oldu yaklaşık 3 aydır araç ışıklarda beklerken veya sıkışık trafikte bekleme yaparken, durduktan bir süre sonra egzozdan duman atıyor mavi beyaz siyah değil su buharı gibi gri renk aynı belediyenin sinek ilacına benziyor:)) aşırı bir duman kaplama oluyor etraftakiler kornaya basıyor uyarıyor ama giderken kesinlikle bunu yapmıyor yalnızca araç durduğunda rölantide iken veya 10 km gibi düşük hızda iken yaşanıyor bu sorun ve çok can sıkıcı bir durum. Aracın bakımlarını düzenli yaptıran bakan biriyim ayrıca geçen sene yüksek hararetten üst motor yapıldı. Conta yanıktı. Yağ yakma olabilir mi emin değilim ama bu sorun yağ yakma ile ilgili değil gibi farklı ilginç bir durum. Su eksiltme yok. Performansı iyi. Rölanti dalgalanması kesinlikle yok. İçerde Mazot kokusu ve yağ yanma kokusu mevcut. Enjektörcüye gittim yüzeysel baktı sorun görünmüyor dedi. Turbocuya gittim o da sorun görünmüyor dedi. En son egzozcu bunun dizel partikül filtresi boşaltılmış dedi. Ben de dedim ki ben yaptırmadım hiç bilgim yok. Nihayetinde yazılımcıda dpf ve egr iptali yaptırdım bunlar da fayda etmedi. Samsun’dayım. Sanayi esnafı zor işlerle uğraşmıyor. Wurth enjektör temizleyici ve duman kesici kullandım yine fayda etmedi duman atmaya devam ediyor. Artı elektronikçi egzoz gazı sensörünü de devre dışı bıraktı tabi fayda etmedi. Bu sorun beni yordu. Ne yapmam gerekiyor görüşlerinizi bekliyorum değerli arkadaşlar. İlaveten; Bu durum sabahları ilk çalıştırmada fazla olmuyor. İlk çalıştırmadan 15-20 dk sonra motor ve mekanik aksam tam ısınınca gerçekleşiyor. Umarım yardımcı olacak birileri çıkar yoksa sanayide deneme yanılma yöntemiyle bi dünya para gider üstelik olumlu netice alınacağı da belli değil. Teşekkür ederim.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.