Şimdi Ara

Kyk Kredi Borcunu Toplu Olarak Ödeme (ATM ve İnternet Üzerinden) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
8
Favori
207.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yurt ücretleri için de toplu ödemede yüzde 20 indirim var mı
  • proxsima06 P kullanıcısına yanıt
    Onda bir aralar %25 indirim vardı sene başı toptan ödemede ama şimdi paralar atm ve net üzerinden ödenmeye başlayınca ne oldu bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cokomoko

    Fazladan ödeme olmaz benim bildiğim ya toptan ödeme ya da aylık taksitlerle.
    İnternetten ödeyinhttps://kyk.ziraatbank.com.tr/

    Toptan nasil odeyecegiz iste benim uc yil oldu baslayali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benrak87 kullanıcısına yanıt
    Taksitleri ödemeye başladıysan toptan ödeme olmaz, indirim de olmaz. Ancak bundan sonrakileri toptan ödeyebilir misin bilmiyorum. Mantıken olması lazım, ama denemedim, ilk sayfaya bir bakın isterseniz görüntüde var, belki işinize yarar.
  • cokomoko kullanıcısına yanıt
    hocam ben son sınıfım 1 yıllık kredı alsam ortalama faız kac para olur 1 yıl ıcınde toplu odeyecegım .?
  • canbaz67 C kullanıcısına yanıt
    1 yıl içinde toplu ödeyeceksen faizi olmaz, yi-üfe'si olur, o da ne kadar olur bilmiyorum, yi-üfe'den şu an haberim yok.
  • cokomoko kullanıcısına yanıt
    hocam yakalamısken :D 5 ay kaldım sonra almak ıstemedıgımı soyledım o sekılde olabılıyor mu
  • canbaz67 C kullanıcısına yanıt
    Olur neden olmasın, 5 ay aldıysan sonra dilekçe verip almak istemediğini beyan edersin olur biter.
  • cokomoko kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bende KYK Kredi borcumu ödemek istiyorum. Gelir İdaresi Baskanlığı internet vergi dairesi sayfasında borcum ve taksitler görünüyor ve her taksidin yanında gecikme zamları görünüyor.. Kasım 2016 sonuna kadar yapılandırma için başvuru yapıldığında bu gecikme zamlarının affı olduğunu söyledi arakdaşım. Ben mi yanlş anladım yoksa arakdaşmı yanlış biliyor, bilginiz var mı?
    Şuan 450 TL civarı gecikme zammım var toplamda. Bundan kurtulabilir miyim?
    Birde intvd üzerinden taksitler görünüyor. Ayrıca Maliyeye gidip yapılandırma vs. bir işlem yapmama gerek var mı?
    Taksitlerin tümünü seçerek ödeme yapsam peşin ödeme yapmış olurmuyum? (mantık olarak peşin oluyor ama sistemde de öyle mi ve bir artısı var mı?)

    Vaktinizi alacam, cevap yazabilirseniz sevnirim.
    Konu için ayrıca teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılandırma ile ilgili birşey göremedimhttp://yurtkur.gsb.gov.tr/Duyuru/64081/ogrenim-ve-katki-kredisi-geri-odemeleri-ile-ilgili-duyuru.aspx
    Yapılandırma durumuna da hiç düşmedim. Eğer af varsa bile sisteme düşmesi geç olur 15 gün bekleyin.
    Eğer af varsa gecikme zammından kurtulursunuz yoksa devlet her halükarda borcunu alır.
    Peşin ödeseniz bile bir artısı olmaz ama hiç değilse gecikme olunca üstüne para vermezsiniz. Kafanız rahat olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokomoko -- 25 Kasım 2016; 16:45:39 >
  • Merhaba arkadaşlar, ben internetten ödemeye çalıştığımda 1233 liralık taksitler görebiliyorum sadece. Bankayı da vergi dairesini de aradım ama taksit sayısını arttıramayacaklarını söylediler. Saçma değil mi?
  • Merhabalar,



    Ben 2013 yılından bu yana her ay geri ödememi yaptım. Şimdi 5 taksit borcum kaldı. Bu 5 taksidi toplu olarak ödeyip artık bu işi kapatmak istiyorum. Ziraat internet bankacılığından baktığımda sadece Ocak ayı gözüküyor. Onu da ödediğim için 0 gözüküyor. Diğer taksitler çıkmıyor. Bu kalan 5 taksidi toplu ödememin bir yöntemi var mıdır acaba?



    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eline emeğine sağlık..

    Az önce kyk yi aradım toplam aldığın 12.465 dedi ve 3 ay daha yatacak dedi. Ben şuanda iptal edip aldığımı ödeyecek olursam ne kadar ödeyecem diye sordum. Ama onu söylemiyorlar, iptal dilekçesi verdikten sonra ankara'dan bildirilecektir dedi. Ama ana parayı olduğu gibi ödersin (yani 12465 i ödeyecem) üstüne de binecek enflasyonun %70 ini ödeyeceksiniz (ana para hariç enflasyonun %30 affedilmesi durumu söz konusu) dedi.



    Sizce ne kadar enflasyon biner? Ne yapsam bilemedim. Dilekçeyi gönderip borcumu öğreneyim mi diye düşünüyorum. Şuan dilekçe gönderip öğrendiğim borcumu 2019 haziranda ödemeye başlayacam normal şartlarda. Ama peşin ödesem indirim olmayacak. ☺ bu dar zamanda da yaklaşık 15 bin TL yi belki - 500 TL için peşin olarak sarfetmeyeyim diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kozmonot271 kullanıcısına yanıt
    Bence de hemen peşin vermeyin 15bin tl az para değil, %30'a değmez. Ha benimki gibi bin küsür olsaydı neyse o zaman %30'a değerdi.
  • cokomoko kullanıcısına yanıt
    ben de öyle düşünüyorum. önce bi dilekçe verip borcumu öğreneyim zaten 1 yıl içinde peşin ödeyenlere %30 2.yıl ödeyenlere %20 indirim oluyor. enflasyondan binen para ne kadar önce onu öğrenmek lazım :) ben ana paradan indirim olur veya enflasyondan tamamen kurtulurum diye tahmin ederken şu geldiğimiz noktaya bak :) belki af çıkar
  • arkadaşlar merhaba,
    ben 2016'da mezun oldum ve 2018'de KYK geri ödemelerim başlıyor ancak ben işe girdiğim için şimdi ödemeye başlayıp 1 yıl içerisinde ödemek istiyorum.
    bununla ilgili takvimi nasıl çıkarttırabilirim? KYK'yı mı aramalıyım?
  • Seviyeli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Kyk'yı aramana gerek yok. Ziraat Mobil şube veya Ziraat internet şubesinden istediğin zaman istediğin tutarda ödeme yapabilirsin. Eğitim ödemeleri kısmından TC no ile istediğin tutarda ödeme yapabilirsin. İstersen hepsini peşin öde. İstersen her gün 1 TL öde. Ama erken ödemenin bir avantajı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erken öderken bi indirim olmaması kötü oldu. O zaman erken ödemenin faydasında çok zararı bile var paranın zaman maliyetinden dolayı.

    Erken odeyince %20 civari bi indirim olduğunu okumuştum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seviyeli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Tamamen peşin ödemede çok cüzi ve çok komik bir indirim yapıyorlar. Borcun yaklaşık %90'ını anapara, %10'unu enflasyon farkı oluşturuyor. Bu oran krediyi hangi yıllarda aldığınız, kaç yıl aldığınıza göre değişir. Benim bir yakınımın aldığı kredide oran buna yakındı. Krediniz kesildikten sonra 1.yıl içinde borcun tamamını peşin ödersiniz enflasyon farkının %30'unu, 2.yıl içinde peşin ödersiniz enflasyon farkının %20'sini almıyorlar. Bu da toplam borçta %2-3 lük komik bir indirim demek. Bence 4-5-6 yıl boyunca taksitli ödenecek borcun peşin ödemede %10-15 gibi tatmin edici bir indirim olması lazım. Bundan dolayı ödeyecek durumu olan da vaktinden önce ödemiyor. Çünkü hepsini peşin ödeme gücü olsa dahi parayı bankada faize atıp taksit taksit ödemek daha ucuza geliyor. Devletin bence sadece KYK kredi borcunda değil bütün vergi borçlarında erken ödeme indirimi yapması lazım. Bir vatandaş vergisini düzenli ödüyor. Başka bir vatandaş nasıl olsa 'af gelir!' mantığı ile yıllarca belki 5-10 sene ödemiyor. Daha sonra beklediği af da çıkıyor. Değerini kaybeden para ile sadece ana parayı ödüyor. Devlet kısaca vergisini düzenli ve erken ödeyen vatandaşı cezalandırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teşekkür ederim hocam, bilgilendirici oldu
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.