Şimdi Ara

KURUTMALI ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE HAVA YOĞUŞMALI SİSTEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    8 yıllık emektar Ariston çamaşır makinem bozuldu. İki ürün arasında kaldım:

    BEKO WD 964 YK
    http://www.beko.com.tr/urun_detay.aspx?kat=2060&urn=6695&lang=tr-TR

    ve

    LG F14A8YD
    http://www.lg.com/tr/camasir-makinesi/lg-F14A8YD.

    Her ikisi de 1700 - 1800 TL civarında.

    LG'deki direct drive teknolojisi daha sessiz çalışma vadediyor ama gerçekten öyle mi bilmiyorum. Ayrıca gürültü benim için çok kritik bir konu değil.

    Öte yandan BEKO'da beni çeken özellik hava yoğuşturmalı olması. Yani kurutma yaparken su buharını yoğuşturmak için diğerleri gibi bilmem kaç litre (sanırım 30-40 litre kadar) ekstra su kullanmıyor. Şimdi size teknik sorularım olacak :

    1. Hava yoğuşturma sulu sisteme göre daha ekonomiktir diyebilir miyiz? (Yoksa o havayı soğutmak için daha mı çok elektrik harcıyor mesela?)
    2. Hava yoğuşturmalı cihaz çalışırken ortama daha mı çok ısı yayar?
    3. Siz hangisini alırdınız? Neden?

    Teşekkürler,







  • mashburn kullanıcısına yanıt
    Ben bu işleri araştırmada yeniyim, yoğuşturmalı olmayan makineler nelerdir? Benim bildiğim ısı pompalı ve yoğuşturmalı olarak 2 teknoloji var. Fazla su harcayan da yoğuşturmalı olanlar diye biliyorum, yanlışsam lütfen düzeltin.

    Ayrıca bu işlerden anlayan arkadaşlar bildiğim kadarıyla kombo makinelerde tek bir aleti tavsiye ediyorlar, o da Electrolux EWW1486HDW. Bir de yakın performansta Siemens'in bir makinesi vardı bildiğim kadarıyla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 3 Ekim 2013; 19:00:18 >
  • Mesaja yanıt alamadığım için kendi değerlendirmemi yaptım ve BEKO WD 964 YK'da karar kıldım. Geçen hafta montajı yapıldı, bir haftadır kullanıyorum. Gayet memnunum. Eminim Siemens ve Electrolux de iyidir ama fiyat/performans olarak yaptığım alışveriş mantıksız değil bence.
  • mashburn kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Bir değerlendirme yazarsanız da seviniriz :)
    Bahsettiğim Electrolux de 1900-2000TL civarıydı. Sizin makine hakkında bir fikrim yok, umarım memnun kalırsınız.
  • TV veya media player falan olsa hemen inceler ve bir inceleme yazısı yazardım ama konu çamaşır makinesi olunca denemek de yavaş oluyor. :) Üstelik ben değil de eşim kullandığı için pek inceleme fırsatım da pek olmuyor ama şunu söyleyebilirim: Aldığımıza pişman değiliz, hiçbir negatif tarafını görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mashburn

    TV veya media player falan olsa hemen inceler ve bir inceleme yazısı yazardım ama konu çamaşır makinesi olunca denemek de yavaş oluyor. :) Üstelik ben değil de eşim kullandığı için pek inceleme fırsatım da pek olmuyor ama şunu söyleyebilirim: Aldığımıza pişman değiliz, hiçbir negatif tarafını görmedim.

    Hocam ses ve koku olayı varmı? Ben ürünü almayı düşünüyorum ama cihazı banyodan başka koyacak yerim yok, bu sorun olabilirmi? Ütü olayı daha kolaya yada zorami girdi? Bunlari açık larsaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de makineyi banyoda kullanıyorum. Çamaşırlarda istenmeyen bir koku falan yok. Ayrıca gürültü seviyesi de gayet normal, hatta beklentime göre düşük bile.

    Ütü olayını tam bilemiyorum. Balkonda kurutma imkanımız da olduğu için kurutmayı her defasında kullanmıyoruz. Tahminimce yoğun kurutma yapılan çamaşırların ütüsü doğal şartlarda kurutulanlara göre biraz daha zor olsa gerek. Onun için de ütülenecek çamaşırların kurutma süresini/derecesini çok hafif nemli kalacak şekilde ayarlamak mantıklı olur sanırım.
  • mashburn kullanıcısına yanıt
    Bende bekonun muadili arcelik var. Kurutmada 4 lt su harciyor. Cokda isi yaymiyor acikcasi. 1400 devir ve bircok yikama ve kurutma programi var. Bana 1665 tl ye maloldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurutmalı çamaşır makinesi alacaklar AEG nin yeni modelini beklesin bence 2014 başı Türkiyeyede gelir muhtemelen ökokombi adında yeni kurutmalı çamaşır makinesi ancak tüm diğer kurutmalı makinelerden farklı bir makine bu makine hem buharlı hem su jetli hem yoğunlaştırmalı hemde ısı pompalı, ısı pompalı buharlı kurutmalı çamaşır makinesi daha detaylı bilgiyi diğer konuda verdim.http://forum.donanimhaber.com/m_81144156/f_//tm.htm#81144156



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökoş -- 29 Ekim 2013; 0:16:55 >
  • Sıfır Beko WD 964 YK kurutmalı çamaşır makinesi satıyorum. Piyasadan 400 lira daha ucuza. Çekilişten kazandığım için bu kadar uygun fiyatlıdır. Sıfır ambalajında bekliyor.

    ilgilenenler için ilan:http://forum.donanimhaber.com/m_85201886/f_//tm.htm
  • mashburn kullanıcısına yanıt
    merhaba mashburn..
    an itibari ile baktığımda 2013 yılında almış olduğunuz BEKO WD 964 YK 3 yıl olmuş.. hala bu markayı önerirmisiniz. yeni evlenen biri olarak soruyorum. cevaplarınız için çok teşekkürler. saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.