Şimdi Ara

KTM 250 DUKE vs Honda CB 250R acemiyim hangisini tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Esen olsun, bir yıl boyunca maaşımdan hiç harcama yapmayıp bu iki motordan birine biriktirmek istiyorum. KTM'nin kozmetiği ve özellikleri bakımından beni cezbetti. Lakin çoğu kişi önce Yamaha ve Honda gibi markalara bak sonra bulamazsan KTM düşünebilirsin diyor. MT-25 biraz daha pahalı olduğundan onu şimdilik eliyorum. Siz bu fikre nasıl bakıyorsunuz?


    Valla 250Duke kalbimi fethetti diyebilirim ama CB250R'da hoş... Baya kararsızım.

    Parça bulma, kronik arıza vs en optimal seçim hangisi olur sizce?

    Aklınızda başka bir model varsa belirtebilirsiniz.

    Evet naked düşünüyorum.





  • KTM gibi vibrator makinesi alınmaz,o segmentte bir sürü şey denedim.Tek silindirin ne kadar gereksiz olduğunun farkına binince anlıyorsun.Parca kalitesi vs onun olsun.Titresim meselesi iğrenç.Ktm sırf makyajlı diye ülkede ergenlerin göz bebeği.Profesyonel yada uzun yol yapan kimse KTM almaz .KTM zaten cross üreticisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lithran kullanıcısına yanıt

    Şehir içi kullanacağım, peki ne öneriyorsunuz?

  • Yamaha MT 25 içlerinde en rahatı.İmkanlari zorla MT 25 bak.Mt olmazsa Honda al.Ktm.makyajina güvenme sinir harbi yaşarsın.Cin malı motosikletler gibi titriyor tek silindir eksisi .
    KTM kullananlara hakaret gibi olacak ama gereksiz bir motosiklet.
    Şehir içi şehir dışı kullanıma uygun kesinlikle Yamaha xmax .Scooter diye hafife alınan ,bu segment rahatlik konusunda en iyisi ,uyumlu giyinirseniz bir scooterin ne kadar karizmatik göründüğünü anlarsınız.

    Cbr Yamaha ve kawasakinin tüm 250 500 modellerini satın aldım.Yasa çıkmadan önce senede 3 4 motosiklet değiştiriyordum,sirf denemek için.Bu serüven hayabusayla son buldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lithran -- 27 Mart 2024; 18:40:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şunu belirteyim, tüm tek silindir ve 250 cc makinalar titremeye mahkumdur.
    Ben 2023 başında Duke 250 aldım( sıfır) tek binici olarak kullandım,5 ay içinde 5000 ikm yol yaptım. Uzun yol dahil. Motoru bayağıda zorladım. Antalya kemer yollarında bayağı bayağı non stop gaz kesmeden zorlamalarım oldu, ani frenlemelerim oldu. Daha sonrasında Antalya-İstanbul, İstanbul antalya yolculuklarım oldu ve bu yolculuklarda (25-30 dk 6. Vites kesicide gittiğimi hatırlıyorum) çok hırpaladım ama banamısın demedi. Ben bir arıza yaşamadım. Parça kalitesi olarak Yamaha dan öyle aşağı kalır bir parça kalitesi yok yani. Aynı yolları r25 ile de yaptım, o yüzden ikisini rahat karşılaştırabiliyorum.

    Fren olarak Duke 250 sınıfının en iyi frenlerinden birisine sahip, gidiş olarak 130 a kadar güzel ama tek silindirden dolayı 130 sonrada yavaş yavaş hızlanıyor. Eğer viraj yapacaksan KTM gibi viraj yapan makine bulamazsın. Parça maliyeti Japonlara göre bir tık pahalı. Ktm servis aralığı 7.500 km’de bir girer, Japon’lar 4-5 binde bir servise girer. Gün gelir satmak istersen Japon grubunu daha hızlı satarsın, ktm biraz daha yavaş satılır ama satılır.

    Velhasıl kelam hangi motor olursa olsun (üretim hatası dışında ) motora baktığın be bakımları aksatmadığın sürece seni üzmez.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Abi ne sıkuturu ya hayatta binmem  (daha ehliyetim yok çaktırma). Titreme nasıl bir şey hiç tecrübe etmedim yeni başlayan biri için rahatsız eder mi? cb250r ve mt25'in kronik bir sorunu var mı bildiğin?

  • Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt
    O zaman seni rahatsız etmez o titreme, ayrıca titreme hepsinde vardır. Mt 25 biraz daha az titrer( çift silindir olduğu için) ama yine de titrer. Cb250r da tek silindir, dolayısıyla bu tek silindir titremesi ktm, cd moto gibi markalarda ne kadar varsa Honda cb 250da da var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler, kafayı ktm ye taktım gördüğüm en güzel 250 naked olabilir. Bu arada kesici ne demek? Koruma amacıyla deviri belli bir yerden sonra kesmesi gibi bir şey mi? İnternetten baktım da anlamadım tam...

  • Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt
    MT-25

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.