Şimdi Ara

korsan win10 problemleri ve ucuz 'orjinal'win10key

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SSD'ime tonla virüs bulaşmış 85tanesini sildim pc'ye tekrar açtığımda yavaş açıldı anladım sorun olduğunu yine sildim 90tane
    işin sıkıntılı tarafı hangisi gerçekten virüs/malware hangisi benim korsan win10 veya oyunlarım bilmiyorum sadece registrykey-kmspico olanların windows'la alakası olduğunu biliyorum gerisi şüpheli.


    İnternetde dehşet ucuza win10 prokey gördüm ptt'den deneme amaçlı satın aldım sizce gerçek olabilirmi 10tl'ye?
    birde anahtar boşa gitmesin diye yeni anakarr siparişi vermiştim onu taktıktan sonra yüklücem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 1 Eylül 2019; 10:34:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • KMS yerine Hwidgen kullansaydın böyle olmazdı. Orijinal Windows lisansına sahip olurdun. Hwidgen'i bir kere kullanmak yetiyor. İlk kullanımda aktivasyon yapıyor. Bir daha kullanmak gerekmiyor. Format attığın zaman internete ilk bağlandığında otomatik olarak aktivasyon yapıyor. Tavsiye ederim.

    Ben işi sağlam yapmak için içinde trojen, virüs falan vardır diye ilk kullanımda aktivasyon yaptıktan sonra hemen format atıp temiz kurulum yapıyorum.
  • bu arada key'i girdim 10numara çalışıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Piyasada 10 TL civarına satılan anahtarlar %99 mak anahtardır. Oem değildir. Mak anahtar en kısa ifadesiyle toplu lisanstır. Belirli bir süre sonra mutlaka süresi dolar veya iptal olur. Bu nedenle OEM anahtarlar daha güvenlidir. Zira yalnızca 1 pc de kullanılabilir, süresi de yoktur. Birden fazla pc de kullanmaya zorlamazsanız microsoft tarafından bloke de edilmez. (En pahalı sürüm örneğin USB kutulu windows da alıp, birden fazla pc ye kullanmaya çalışırsanız o anahtar da bloke olur.)


    Sisteminizdeki lisans türünü tespit etmek için;
    1-Başlat menüsünü açın ve arama satırına slmgr.vbs -dli komutunu yazıp enter a basın.

    Ekranınıza küçük bir bilgi penceresi gelecektir. Mak Channel, Volume, Retail Channel vs gibi.
  • Key Oem dir tahminime göre çünkü hiç Mak key satan veya satın alan görmedim. Bende Oem key diye iki tane amazon.de den aldım ama Retail çıktı. Bu da daha avantajlı oldum demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Hocam, ben win kurduktan sonra key alıp girmeyi düşünüyordum ama kurduktan sonra gördüm ki, "windows kullanıcı hesabı ile aktive edildi" gibi bir şey yazıyor. (şu an başka PC'den yazdığım için net hatırlayamadım ama böyle bir ifade vardı sanırım)

    Kurulum sırasında win benden mail adresi/şifresi istedi ve ben de girdim. Bunları girmeden win kurmak mümkün müydü? Bunları girmenin bir zararı olur mu bana? ve bu şekilde aktive edilmiş gibi görünen win daha sonra sorun çıkarır mı yoksa tamamen orijinal gibi kullanabilir miyim?


    "Ben işi sağlam yapmak için içinde trojen, virüs falan vardır diye ilk kullanımda aktivasyon yaptıktan sonra hemen format atıp temiz kurulum yapıyorum." demişsiniz. tekrar format atınca win deneme sürümü olarak kurulmuyor mu yani? Hwidgen dediğiniz program anakarta key mi gömüyor, nasıl bir çalışma mantığı var bu programın?




  • i20_20 İ kullanıcısına yanıt
    Microsoft, bir süre Windows 7'den ve Windwos 8.x'den Windows 10'a ücretsiz yükseltme imkanı verdi. Bu yükseltme yapılırken bilgisayar konfigurasyonunu, donanımın seri numarası,... vs taranıp Microsoft sunucularına kaydediliyor. Daha sonra kurulum yapılıp internete bağlanınca sunucuda kaydınız varsa Windows aktive oluyor.

    Hwidgen de bu olayı kullanıyor. Bir kere çalıştırınca Windows aktive oluyor ve Microsoft sunucusuna kaydoluyor. Lisanslı bir kullanıcı oluyorsunuz. Bir daha çalıştırmaya gerek yok. Bir daha çalıştırmayın, işin cılkını çıkarmayın. Bu yöntem, beleşe Windows'u etkinleştirmenin en baba yoludur. Neden böyle bir şeye izin veriyor yazının devamında anlatıyorum.

    E-posta adresi ve şifresi ile kurmak ve kullanmak

    E-posta adresi ve şifresi ile kurmak ve kullanmak zorunda değilsiniz. İstemezseniz girmeden de kurabilirsiniz. İstiyorsanız bu şekilde kullanabilirsiniz. Bilgisayar açılışında da e-posta ve şifre sorar. İnternete bağlı bir bilgisayar bu şekilde açılınca Microsoft'un haberi olur. Her şeyimizi takip etmek isteyen Microsoft'un işini kolaylaştırmış oluruz. Adamlar neden korsan Windows'a bile beleşe yükseltme imkanı verdi, neden açık kapı bırakıyor sanıyorsun?

    E-posta adresi ve şifresi ile girmek ne zaman yararlıdır?

    Windows 7'den ve Windwos 8.x'den Windows 10'a ücretsiz yükselttiğin (veya Hwidgen ile yaptın) lisanslı bir Windows sahibisin. Şimdi Windows olmayan bir bilgisayara (mesela yeni bir bilgisayar aldın) eski bilgisayarındaki lisansını taşımak istiyorsun. Ama elinde key yok çünkü önceki bilgisayarındaki lisans yükseltme ile elde ettin, bu durumda elinde Windows 10 key olmaz.

    E-posta adresi ve şifre ile giriş yapınca bu bilgisayar Microsoft hesabındaki cihazlar kısmında görülür. Yeni bilgisayarına bu e-posta ve şifre ile giriş yapınca bu lisansı yeni bilgisayarında kullanmak istediğini varsayarak otomatik olarak etkinleştirir. Böylece lisansı yeni bilgisayara taşımış olursun. Ama aynı anda iki bilgisayarda kullanmamak gerekir. Yoksa lisans iptal edilebilir.

    E-posta ve şifre ile kullanınca illaki yeni bir bilgisayar şart değildir. E-posta ve şifre ile kullanıyorsan bilgisayarına format atınca Microsoft önceden cihazlardan tanıdığı için hemen Windows'u aktive eder. Sizin bilgisayarın bu şekilde aktive olduğunu düşünüyorum. E-posta ve şifre kullanmasaydın sunucusunda kaydettiği veritabanından kontrol edip lisansını etkinleştirecekti. Farkı budur.




  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Yanıt için teşekkürler. monster34 nickli arkadaşın tarif ettiği gibi lisansı kontrol ettim, Retail Channel olarak görünüyor. Bu, sizin de dediğiniz gibi, yeni bir PC toplayıp windows'u aynı e-mail ile kurduğum taktirde otomatik olarak lisanslı kurulum yapabileceğim anlamına geliyor sanırım.

    Bir konuyu daha sormak istiyorum. Windows kurulum sırasında office programlarını kurmak istiyor musunuz diye sormuştu, ben pas geçmiştim(daha sonra kurarım diye) Evet, kurmak istiyorum deseydim windowsla birlikte office de lisanslı şekilde mi kurulurdu?

    Office lisanssız şekilde kurulursa, etkinleştirmek için HWIDGEN dediğiniz program kullanılabiliyor mu? Yoksa HWIDGEN sadece windows için mi kullanılıyor. Office programlarını KMSpico ile yapıyorum ama 6 ayda bir tekrarlamak gerekiyor ve antivirüs programı KMS'yi tehdit olarak görüyor sürekli. KMS sıkıntı yaratır mı, güvenlik riski doğurur mu?
  • i20_20 İ kullanıcısına yanıt
    Evet, yeni bir PC toplayıp Windows'u aynı e-mail ile kurarsanız otomatik olarak lisanslı kurulum yapabilirsiniz ama aynı anda hem eski hem yeni PC kullanmayın. Yoksa lisansınız iptal olur.

    Ben Microsoft Office kullanmadığım için Windows'da olduğu gibi bunda otomatik etkinleştirme olur mu bilmiyorum. Microsoft Office kullanmadığım için etkinleştirme ile de uğraşmadım.

    Ben KMS'lere de güvenmem, Hwidgen'e de güvenmem. İçinde trojan da olur, virus de olur. Hiç belli olmaz. Güvenmediğim için Hwidgen ile etkinleştirme yaptıktan sonra bir daha kullanma ihtiyacı kalmıyor. Temiz format atıyorum. İnternete bağlanınca otomatik olarak etkinleşiyor. Temiz şekilde kullanıyorum.

    Ofis programı olarak ücretsiz program olarak LibreOffice kullanıyorum. Ohhh mis gibi... Zaten Windows 10'un kendisi casus yazılım. Her şeyi Microsoft'a bildiriyor. Her şeyi takip ediyor. (Niye beleşe kullandırıyor sanıyorsun?) Başka spyware'lerle, trojanlarla, viruslerle, uğraşamam.

    Gerçi bu devirde takip etmeyen var mı? Apple da takip ediyor, Google da, Facebook da...




  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    LibreOffice kurarsam, önceden Microsoft Office ile düzenlenmiş dosyalarda sorun yaşar mıyım?

    Ya da LibreOffice ile oluşturduğum/düzenlediğim bir dosyayı, Microsoft Office yüklü bir PC'de açabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i20_20 -- 12 Eylül 2019; 22:23:23 >
  • i20_20 İ kullanıcısına yanıt
    Ben pek sorun yaşamadım. Bazı dosyaları açarken "sorun olabilir" diye uyarı verdi. Ben bir sorun görmedim. Ben kendim kullanacaksam LibreOffice'in formatında kaydediyorum. Başkasına göndereceksem görüntülerken sorun çıkmasın diye pdf olarak kaydediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.