Şimdi Ara

konut sigortası prim artıyor teminat aynı oranda artmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: trovin , trovin Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • finansbanktan konut kredisi kullanıyoruz. mecbur tabi sigorta vs. 2021de 436tl prim ödedik teminat 301k idi(700 kat), 2022de yani bu sene bitecekte 1617tl prime 762k teminat(470 kat), bu sene de 4676tl istiyorlar. teminat belli değil henüz yenileyince belli olacak. adamlar primleri 3-4 kat arttırıyor teminatlar aynı oranda artmıyor. var mı çözümü ya da tavsiye?




  • eski poliçelere bakıldığında dask tada aynı olay var prim yükselirken utanmasalar sabit tutacaklar teminatı, yeni yaptırdım betonarme olmayan yaşı olan çok eski dairem için ödeme 775 tl teminat şaka gibi 187bin bugun böyle bir paraya ne kadar evinizi yeniden yaptırabilirsiniz proje çizdirirsiniz anca. Mecbur yaptırıyoruz.


    Ayrıca bende özel ev sigortası düşünüyorum, sigortacı siz ne kadar bedel biçerseniz ona göre prim ödersiniz dedi bir expertiz filan da yok, ben şimdi ev fiyatını belli bir rakam sallayıp ödesem ev sigortası yarın öbürgün ödeme almada deprem gibi bir olayda siz bunu yüksek bedel yazmışsınız gibi bir olayla karşılaşırmıyım özellikle sigortacı arkadaşlar detaylı örneklerle izah etmeye çalışırsa süper olur.

  • sinspire S kullanıcısına yanıt

    bizim bina 4 katlı apartman, 2018 bitişi gözüküyor. 200 mt2 dubleks için 600tl çıktı. bina yaşı, kat sayısı, deprem risk bölgesi vs fark ettiriyormuş daskta.


    konut sigortasını dışardan yaptırdık, axadan bu sene. teminatları banka kafasına göre doldurmuş. 3 ay üstü boş kalmayan eve boş kalıyor demiş. sırf bunun için 400-500 tl bu sene yaptırsak fazla para istiyorlarmış. eşya teminatı vs yok nerdeyse. o 400-500ü dağıtsana diğer teminatlara. ama nerde. hem fazla para alacak hem teminatı düşük tutacaklar. güvenmeyin sakın teminat vs kendiniz araştırın.


    6 bin tl civarına istediğimiz gibi axadan yaptırdık. şu an en düşük konutlar için 12-13 bin tl gibi mt2 sine yazılıyor. belirleyen o acentanın bölge müdürlüğü imiş. 2-3 ay öncesine kadar en düşük tutar çok daha düşük gösteriliyormuş ancak şu an devlet belli bi fiyattan aşağı istemiyormuş. depremden sonra eksik çok poliçe çıkmış vs. biz 15 bin tlden gösterdik. 20 bin tlde gösterebilirsin dubleksler gösterebiliyormuş ama son olarak Allah muhafaza depremde ev yıkılsa iş yine expere kalıyormuş. sigorta firması evi kendi mi yaptıracak dışarda başka firma ile mi anlaşacak o önemli. yani sizin evinizi 3 milyona yaptıracaksa siz 10 milyon gösterdiniz diye size 10 milyon ödemez diyorlar. 4 milyon gösterebilirsiniz çok abartı olmadıktan sonra bakmıyor diyen de var ama depremde pek çok yer yıkıldığında yine iş expere kalıyor. size kimse fazladan para vermez diyorlar. neyse o.


    eşya bedeli vs de ihmal etmeyin.


    burdan ve bi kaç acenteden çok bilgi aldım. axa bölge müdürlüğünü aradım vs. hepsi sağolsun yardımcı oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 11 Ekim 2023; 12:54:42 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.