Şimdi Ara

Konsol Kulübü ve Trendyol Dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, başıma gelen bir durumu anlatmak istiyorum. Trendyol eticaret sitesinde bulunan Konsol Kulübü adlı satıcı firmadan 27 Mart 2023 tarihinde "Varta Longlife Aa 10'lu Paket Pil alkaline" satın aldım. Bana gelen pillerin aslında almak istemediğim piller olduğunu fark ederek pil ambalajını açmadan aynı kargo poşetine yerleştirdim ve Trendyol'dan aldığım iade kodu ile bizzat geri gönderdim. Konsol Kulübü adlı firmaya ulaştıktan sonra iade talebimin reddedildiği bilgisi mail olarak geldi, firmaya Trendyol üzerinden gerekçe sorduğumda pillerin ambalajından çıkarılmış ve pillerin dağınık olarak geri gönderildiğini söyledi! 20 yıldır eticaret sitelerinden alışveriş yaparım, haftalık en az 5 siparişim Amazon ve Hepsiburada sitelerinden mevcut. Fakat daha önce böyle bir şark kurnazlığı görmedim! Ve bunu sadece 159 TL gibi rakam için yapan bir firma. Dolayısıyla ürün tarafıma geri gönderildi ve gönderilen kargoyu altta linkini attığım video kaydı ile açtım. Elbet tabii tekrar iade talebi oluşturarak firmaya geri gönderdim ve firma 2.defa bana geri gönderdi. Bu sefer Trendyol'u gerek telefonla, gerek mesaj yoluyla ulaşarak talep oluşturdum. Hiçbir koşulla ben bu iadeyi kabul etmeyeceğim ve dedim ki bakınız peşinde olduğum ücret iadesi değil, peşinde olduğum adil olmaktır. Nitekim ödemeyi de bana iade etmeyin, çok değil ama gerekirse üzerine eklerim; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine bağışlayın. Trendyol'un yanıtı; ilgili firma ile görüştük, firma pillerin ambalajının açık olduğunu ve bu sebeple sizin iade talebinizi kabul edemiyoruz yanıtı verdi! Ben açmadım diyorum, bu durumda bana yalancı diyorsunuz diyorum, üzgünüz yapabileceğimiz birşey yok diyor. Özetle; kardeşim senin beyanının bir kıymeti yok, satıcı firma ne diyorsa o'dur diyor. Çok sevgili(!) Trendyol firması tüketiciyi önemsemediği gibi 6502 sayılı kanunu da yok saymaktadır. Konsol Kulübü ve Trendyol 6502 sayılı kanunu seve seve öğreneceksiniz. Bugün THH başvurusu ve ardından nereye, ne gerekiyorsa takipçisi olacağımın sözüdür bu paylaşım.


    Video;


    Konsol Kulübü ve Trendyol Dolandırıcılığıwhy so Serious?youtube
    Merhaba, başıma gelen bir durumu anlatmak istiyorum. Trendyol eticaret sitesinde bulunan Konsol Kulübü adlı satıcı firmadan 27 Mart 2023 tarihinde "Varta Longlife Aa 10'lu Paket Pil alkaline" satın aldım. Bana gelen pillerin aslında almak istemediğim piller olduğunu fark ederek pil ambalajını açmadan aynı kargo poşetine yerleştirdim ve Trendyol'dan aldığım iade kodu ile bizzat geri gönderdim. Konsol Kulübü adlı firmaya ulaştıktan sonra iade talebimin reddedildiği bilgisi mail olarak geldi, firmaya Trendyol üzerinden gerekçe sorduğumda pillerin ambalajından çıkarılmış ve pillerin dağınık olarak geri gönderildiğini söyledi! 20 yıldır eticaret sitelerinden alışveriş yaparım, haftalık en az 5 siparişim Amazon ve Hepsiburada sitelerinden mevcut. Fakat daha önce böyle bir şark kurnazlığı görmedim! Ve bunu sadece 159 TL gibi bir rakam için yapan bir firma. Dolayısıyla ürün tarafıma geri gönderildi ve gönderilen kargoyu izlediğiniz video kaydı ile açtım. Elbet tabii tekrar iade talebi oluşturarak firmaya geri gönderdim ve firma 2.defa bana geri gönderdi. Bu sefer Trendyol'u gerek telefonla, gerek mesaj yoluyla ulaşarak talep oluşturdum. Hiçbir koşulla ben bu iadeyi kabul etmeyeceğim ve dedim ki bakınız peşinde olduğum ücret iadesi değil, peşinde olduğum adil olmaktır. Nitekim ödemeyi de bana iade etmeyin, çok değil ama gerekirse üzerine eklerim; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine bağışlayın. Trendyol'un yanıtı; ilgili firma ile görüştük, firma pillerin ambalajının açık olduğunu ve bu sebeple sizin iade talebinizi kabul edemiyoruz yanıtı verdi! Ben açmadım diyorum, bu durumda bana yalancı diyorsunuz diyorum, üzgünüz yapabileceğimiz birşey yok diyor. Özetle; kardeşim senin beyanının bir kıymeti yok, satıcı firma ne diyorsa o'dur diyor. Çok sevgili(!) Trendyol firması tüketiciyi önemsemediği gibi 6502 sayılı kanunu da yok saymaktadır. Konsol Kulübü ve Trendyol 6502 sayılı kanunu seve seve öğreneceksiniz. Bugün THH başvurusu ve ardından nereye, ne gerekiyorsa takipçisi olacağımın sözüdür bu paylaşım.
    https://www.youtube.com/watch?v=ulTASM7VhLs&feature=youtu.be


    İade gelen ürün fotosu;


    Konsol Kulübü ve Trendyol Dolandırıcılığı







  • Hocam geçmiş olsun öne çıkardım, tutar çok değil söylediğiniz gibi ama bu tarz durumlar mide bulandırıcı oluyor, insanı salak yerine koyuyorlar, iade alıp seni arayıp özür dileseler belki ileride bir kaç TL pahalı bile olsa bu firmadan tekrar alışveriş yaparsın, böyle kafa yapısı dar olan satıcılar maalesef bunu anlayabilecek kapasitede değiller.


    2-3 ay önce benimde böyle bir sıkıntım oldu, ama Amazon sorunu çözdü, pahalı olsa bile hepsiburada ve amazon tercih ediyorum hep, n11 ve trendyol kesinlikle tüketiciyi savunan firmalar değil.


    Tutar az olsa da THH ile peşini bırakmayın.

  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam, burada peşinde olduğum durum para değil, nitekim de bunu açıkladım. Deseydi ki bu tür ürünleri iade alamıyoruz inanın ki sorunsuz ok derdim. Ama insanı aptal yerine almak koyuyor, sırf bu nedenle peşini bırakmıyorum. Teşekkür ederim.

  • Kargoda da parçalanmış olabilir iyice paketlediniz mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugur.k U kullanıcısına yanıt

    O ihtimali de değerlendirdim ve 2 sn içerisinde de o ihtimali eledim. Nedeni; evet iyi paketledim, paketlememiş olsam dahi fotoğraf ve videodan göreceğiniz üzere kargo paketi dışından bu kadar nizami pil ambalajı açılamaz. Pil ambalajı el mukavemeti ile açıldığı aşikar. Bir diğer seçenek kargocu kargo poşetini ve ambalajını açmış olması gerek ve bu tek gerekçe ile yapılır içerisinden malzeme alma, e eksik pil de yok ? Geri kalan tek seçenek kargocunun kargo ambalajlarını açmak gibi bir fantezisi var ya da ilk mesajım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.