Şimdi Ara

km dişlisi sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
2.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm 89 model boradwayım var bunun şanzımandaki km dişlisi bozulmuş sanzımanı actırmadan değiştirmek mümkün mü ?



  • Renault 12 sahibiyim. Aşağı yukarı aynı mantıkta tasarlanmış olabilir.

    Şanzumanın içinde iki parça vardır. Birisi kilometre telini çeviren kilometre dişlisi, değeri grup dişlinin ucundaki sonsuz dişli. İkisi de plastiktir. Sonsuz dişli açmadan sökülmez ama tele bağlı olan dışarıdan belki çıkarılabilir. Renault 12' de tele bağlı dişli dışarıdan sökülebiliyor. Yağ sızdığı için keçe ve oringlerini kendim değiştirmiştim.

    Arabanızda motor enine yerleştirildiği için arabanın altına yatmadan kendiniz değiştirebilirsiniz. Dışarıdan değişmiyorsa yağ boşaltılıp kapağın sökülmesi lazım. Tamamen açılacak bir tamir olacağını sanmıyorum. En fazla arka kapak açılır. O da kâğıt contayla takılırsa sızdırmaz.

    Elinizden geliyorsa dişliyi dışarıdan sökmeyi deneyebilirsiniz. Sökerken bir miktar yağ akabilir. Dişlinin durumunu bildirirseniz bir çare düşünürüz. Eğer modellerin dişlilerinde farklar varsa parçayı alırken de lazım olacak.




  • ustaya götürdüm anlattım cıkmaz dedi başka yerlerede götürdüm mecbur şanzıman inecek dedi başka çaresi yok dediler 200 tl şanzıman indirme 50 tl parca yağ fln 300 bulur haydi geçmiş olsun.
  • nusret050 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba iyi günler dilerim. Çok eski konuyu hortlatacagim ama bu gün 89model otomatik Broadway aldım. Km sayacı arızalıymis. Km dişlisinden olur diye kesin hüküm verdi bir usta telefondan. Siz de aynı problemi yasamissiniz, rica etsem tecrubenizi paylaşır misiniz? Rahatsızlık vermeyeceksem size birkaç konu da danışmak isterim. saygılar hürmetler...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.