Şimdi Ara

klima seçimi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, ben de sizden yardım isteyeceğim.

    Ankara'daki evim için salonuma klima düşünmekteyim. Salon durumu şu şekilde:

    * 23 m2, dış cepheye bakan pencere yaklaşık 4m2’lik ve güneye bakıyor. sabah-öğlene kadar güneş alıyor.
    * Tavanda ve pencere olmayan dış duvarda ısı izolasyonu var. pencereler pvc ve çift cam.
    * Evin mevcut ısısı yaklaşık 28'C (istediğim sıcaklık 24-25'C, yaşamak için yeterli sanırım)

    Bununla birlikte Eylül ayında kızımız doğacak, dolayısıyla klimalardan oluşacak sağlık sorunlarını engelleyecek sisteme sahip, fiyat-performansı iyi bir klima istemekteyim. Önerilerinizi ve yardımlarınızı rica ediyorum. Mümkünse model-fiyat-fayda belirtirseniz sevinirim.

    saygılarımla



  • Isıtma için kullanıp kullanmayacağınızı belirtmemişsiniz ama yazınızdaki havadan sadece soğutma olarak istediğinizi düşünüyorum.
    Ankara'da nemin fazla olmamasını ,belirtiğiniz ev özelliklerini ve istediğiniz ısıyı düşününce 9,000 BTU luk bir klima size yetecektir.
    Marka model olarak da belli serilerde filtreler daha öne çıkıyor,
    Sharp Plasmacluster , Toshiba Daiseikai gibi serilere bir bakın derim.
  • @siskebap, cevabınız için teşekkürler.. evet ısıtma için kullanılmayacak. ısıtmayı kombi ile yapıyorum. kışın belki evi nemlendirme amaçlı kullanılabilir.

    söylediğiniz serilerin fiyatları yüksek sanıyorum. fiyat/performans olarak idare edicek, sadece evin çok sıcak olmamasını sağlayacak bir sistem istiyorum. diğer kişilere yapılan tavsiyelerden alarko flair'in fena olmadığını düşündüm. zaten çok uzun süre kullanılmayacak. bir de kendini temizleyen filtresi varmış. ne dersiniz?
  • bugün 1515 tl'ye zibro 1735 aldım yarın kampanyası bitiyor, bu fiyatlarda daha iyisi yok en azından ben bulamadım, özellikle ısıtma performansı çok yüksek bir klima arasıra ihtiyacınız olabilir, kampanya bitmeden değerlendirmenizi öneririm...
  • Sayın Heavy1,
    Alarko Flair klima hakkında bilgim yok ancak o fiyat segmentindeki bir cihazdan çok büyük beklentileriniz olmasın. Enerji tüketimi kötü, kendi kendini temizleme özelliği ise çoğu klimada bulunan küf önleme sistemidir. O fiyat seviyesindeki klimalarda kişisel fikrim sağlam olması önemli bir kriter.(Alarko Flair'i bilmiyorum) Hava temizleme, filtre özelliklerinde çok birşey beklemeyin derim.
    Kışın nemlendirme için ise hava temizleme cihazlarına bakabilirsiniz.
  • Ben hava temizleme önemli ise hava temizleme cihazı alınmasını öneriyorum. Klimaların hava temizleme özelliği beklentiyi karşılamamaktadır.
  • @niyatovic, bu klimayı nerden aldınız, kampanya nerede var?

    quote:

    Orjinalden alıntı: niyatovic

    bugün 1515 tl'ye zibro 1735 aldım yarın kampanyası bitiyor, bu fiyatlarda daha iyisi yok en azından ben bulamadım, özellikle ısıtma performansı çok yüksek bir klima arasıra ihtiyacınız olabilir, kampanya bitmeden değerlendirmenizi öneririm...
  • bursa zibro bayisinden aldım, bütün zibro bayilerinde geçerli, bugün bitti ama bir bak belki elerinde kalan olmuştur...

     klima seçimi için yardım
  • Arkadaşım soğutma için zibro S1735 idealdir. Bu fiyata 12000 inverter doğru seçim
  • 12000btu dan aşagı almayın sakın.Sizin verdiginiz m2 odaya 9000btu yetersiz.12000btu tam olur.Rahat rahat kullanırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.