Şimdi Ara

klima acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 15 m2 odamıza daha ziyade ısınmak için klima almak istiyorum.Çift cam,yerler parke,dairemiz 2. katta olup üstü düz betondur ve Aydın da yaşıyoruz.Ortalama denebilecek seviyede güneş alan bir oda.3 ürün arasında gidip geliyoruz.Mitsubishi elektrik in son yaptığı indirimle kafamız dahada karıştı.2200 ytl max bütçemiz var.Günde 10-12 saat çalıştıracağız.Tüketim ve ses düzeyi bizim için önemli.Hangi klimayı almalıyım?

    1. model MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA KIRIGAMINE INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA :Aslında fiyatıdan dolayı mitsubishi indirim yapıncaya kadar gündemimizde değildi ama bayiye gittiğimizde 9000 btu olan bu klimayı yetkili öve öve bitiremeyince bu ürüne kaydık.Tüketim açısından en mantıklısı.Isınmada 0,660 kw değeriyle fazlasıyla cazip ama klimanın 9000 btu olması beni düşündürüyor.Bu klima 18000 btu ya çıkabiliyormuş.Yetkili üstüne basa basa söyledi ama şayet bu klima o btu lara çıkınca, tahminimce çok gürültü yapacaktır(en az 40 db).Eğer öyleyse de benim için ciddi bir handikap olur.Bu klimanın bana yetip yetmeyeceği hakkında ne söylersiniz bana.Cop değeri 5,25 tüketimin düşüklüğü bu yüksek Cop değerini beraberinde getiriyor diye düşünüyorum

    2. model :MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GC35VA 3412-13308 BTU/h DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA:Tüketim açısından bu modeli çok düşünüyor değildim ama şimdi son indirimle fiyatı 1800 ytl lere düştü.Isınmada nominal 1,065 kw yakıyor.13000 btu olan bu klima 17500 btu lara kadar çıkabiliyor.Tahminimce üstteki modele göre 18000 btu lara daha kolay çıkacağından daha az gürültü yapar.

    3. model ise Zibro s2035:5,05 Cop değeriyle ve bence içlerinde en iyi ısıtma gücüyle bana cazip gelen bir başka üründe bu.0,770 kw tüketimide oldukça iyi.Çok da sessiz bir ürün olmadığını söyleyebilirim.1950 ytl fiyat verdiler.


    Aldıktan sonra özellikle ısınırken sorun yaşamak istemiyorum. 1.sıradaki modeli kullanan veya gören bir arkadaş varsa bana yetermi,ısınırmıyım.İlgili ve bilgili arkadaşların görüşlerini bekliyorum.Şimdiden teşekürler







  • önce alacagınız bayi evinize keşif için servis göndersin ve ısıtacagına garanti versin ama bence 15 metre kare alana o cihaz yeter yani 1. maddedeki süper cihazdır,ama servise gösterin yoksa burada yeter diyenlerede bakmayın sonra yetmezse buradakiler size yardımcı olamazlar.

    mitsubishi elektrik krimegane zibrodan daha üstündür.
  • Peki bilmiyorum o yüzden soruyorum.Kusra bakmayın.Keşif olayı ücretlimi ücretliyse ne kadar para isterler.Keşifte kriter nedir.Bu keşif klimanın bizim evde provası niteliğinde bir olaymıdır.
  • keşif ücretsizdir satıcı ya kendi elmanını yada servisi size yönlendirir,ve gelen servis yalıtıma,pencere çift cammı,klimanın takılacagı odanın ara katmı-çatımı,kuzeyemi bakıyor,ve metre karesini ölçer buraya uygun olan cihazı önerir ama lafla önermesin size bir servis formu versin (genelde vermezler,bana göre %90 yeter çünkü klima çok iyi amam buradaki satıcı arkadaşıma sordum sizin için görmek lazım ama genede çatı katı oldugu için 12000 btu olanını almasında fayda var dedi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: m e r l i n

    keşif ücretsizdir satıcı ya kendi elmanını yada servisi size yönlendirir,ve gelen servis yalıtıma,pencere çift cammı,klimanın takılacagı odanın ara katmı-çatımı,kuzeyemi bakıyor,ve metre karesini ölçer buraya uygun olan cihazı önerir ama lafla önermesin size bir servis formu versin (genelde vermezler,bana göre %90 yeter çünkü klima çok iyi amam buradaki satıcı arkadaşıma sordum sizin için görmek lazım ama genede çatı katı oldugu için 12000 btu olanını almasında fayda var dedi.


    Arkadaşım ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.KIRIGAMINE serisinin 12000 liğini alamam,ona gücüm yetmez.Bu model bana yetmeyecekse 2. seçenekteki mitsubishi GA35 VA yı almamında manası yok.Çünkü onunda çıkabileceği max btu 17500(13000 btu olmasına rağmen)

    Zibro nun bu iki klimadanda daha iyi ısıtacağını tahmin ediyorum ama bana yetiyorsa tabiki mitsubishi almam en mantıklısı.Son bir sorum olacak.9000 btu luk bu klimayı benim 15 m2 odamı ısıtırken genelde ortalamanın üzerinde güçle çalışacağınıda farzedersek aynı oranda gürültü düzeyide artarmı?Evin içinde devamlı 43 db ile çalışan bir klima zira düşünemiyorum.




  • zibro çok sessiz bir cihaz degil ama arçelik kadarda sesli degil ayrıca ınverter klima hep aynı devirde çalışmayacagı için 15-20 dakika sonra otomatik ayarladıgınız fan hızı seside azaltacaktır,15 metre kare alanda ortalamanın çok üstünde çalışmaz merak etmeyin ve sesini zor duyarsınız

    birde fujitsulara bakın en iyi ısıtma bru onlarda ve fiyatlarıda uygun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: m e r l i n

    önce alacagınız bayi evinize keşif için servis göndersin ve ısıtacagına garanti versin ama bence 15 metre kare alana o cihaz yeter yani 1. maddedeki süper cihazdır,ama servise gösterin yoksa burada yeter diyenlerede bakmayın sonra yetmezse buradakiler size yardımcı olamazlar.

    mitsubishi elektrik krimegane zibrodan daha üstündür.

    Neden Zibro dan üstün acaba ,filitrelerindenmi,kaldıki birisi 9 luk birisi 12 lik ürün,Mit.Elec. Madde in tahiland,Zibro Madde in Japan. Zibro ayrıca 5 yıl garanti veriyor.Kaldıki fiyatıda Mit.Elec. çok daha iyi.Yani sadece lafta iyi demekle olmaz.Mit.Elec. Japonya üretimi getirsin de bakalım fiyatına .
  • Arkadaşlar şu konuyada açıklık getirelim.Seçim yapılacak cihazın kapasitesini ve verimini hesaplarken,nominal olan değereleri mutlaka ölçü alın.Bir cihaz markası ne olusa olsun 9 luk yada 12lik iken 18 000 btü ye çıkaması o cihazın 18 olabilecek bir yerde iş yapar anlamına gelmez. Hatta verin COP degerleri Nominal kapasitededir.Diyelimki 9 luk bir cihaz 18 000 btü ye çıkarsa COP değeri belkide 2-2,5 düşer yani verisiz çalışır.Ama 5 000 btü ye düşünce kapasite COP 6-7 lere kadar da çıkabilir.Yani 12 lik kapasite lazım diyelim size ,ya alalalım 9 luk inverter nasılsa yukarı kapasitelerede çıkıyor yeter diye hsap edebilirsiniz,belki kapasite yeterde 12 lik inverter alsanız daha az fatura ödersiniz bu gerçek.Bu konuya dikkat.Önenli olan nominal kapasite ve COP
  • Arkadaşlar kararımı MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA yönünde verdim.Gerek extra özellikleriyle gerekse servis ağı yönüyle doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.Güzelde bir fiyat aldım.1000 ytl si peşin kalan 1000 ytl si vade olacak şekilde 2000 ytl ye anlaştım.Kullandıktan sonra düşüncelerimi aktarırım
  • arkadaşım hayırlı olsun
    2 aydan beri kullanıyorsun. bende bu modeli düşünüyorum. sen kulandığın için düşüncelerini aktarırsan sevinirim. saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.