Şimdi Ara

Klavyelerimi ne bozuyor? Sanssizlik mi, psu mu anakart mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaslar.

    Asus maximus gene-z gen3 anakart,750w highpower absolute bronze guc kaynagi, 2500k islemci, 8b gskill ram ve cooler master kasadan olusan bir sistemim var. Ekran karti on board kullaniyorum.

    Sorunum su ki, yillardir sorunsuz kullandigim sistemimde gecen gun a4 tech klavyem bozuldu, neyse eskimistir dedim gittim a4 tech bloody klavye aldim 2 3 ay once. Bugun de yeni bloody klavyenin 5 tusu basmiyor, kalan tuslari normal kullaniliyor.

    Simdi sizlere sorum, acaba bu klavyelerin ikisi de boyle bozuk mu denk geldi, yoksa anakart mi klavyeleri yakiyor, veya guc kaynagim mi sorunlu? Sorunun kaynagini anlamanin bir metodu var midir?

    Yardim eden herkese simdiden tesekkurler, saygilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Klavyeniz PS2 ise bilgisayar çalışır vaziyette iken bunları çıkartıp takıyorsanız veya soket kısmında bir temassızlık var ise (özellikle bilgisayar masası kullanıyorsanız ve klavye rayını çekip iterken soket kısmında temassızlık oluşuyor olabilir) yanma ihtimalleri düşük de olsa mevcuttur. Bunun haricinde bir anlama şansınızın olduğunu zannetmiyorum. Acaba sizden başkası bilgisayarı kullanıyor vede sizin haberiniz olmadan sıvı döküyor olabilir mi?

    Aldıklarınız PS2 klavye ise bundan sonra usb klavye alırsanız bilemiyorum ama ola ki anakartınız kaynaklı bir sorunsa bir daha yaşama ihtimalinizi minimize edebilirsiniz. Geçmiş olsun, kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Klavyeniz PS2 ise bilgisayar çalışır vaziyette iken bunları çıkartıp takıyorsanız veya soket kısmında bir temassızlık var ise (özellikle bilgisayar masası kullanıyorsanız ve klavye rayını çekip iterken soket kısmında temassızlık oluşuyor olabilir) yanma ihtimalleri düşük de olsa mevcuttur. Bunun haricinde bir anlama şansınızın olduğunu zannetmiyorum. Acaba sizden başkası bilgisayarı kullanıyor vede sizin haberiniz olmadan sıvı döküyor olabilir mi?

    Aldıklarınız PS2 klavye ise bundan sonra usb klavye alırsanız bilemiyorum ama ola ki anakartınız kaynaklı bir sorunsa bir daha yaşama ihtimalinizi minimize edebilirsiniz. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

    Merhabalar,

    Yorum icin cok tesekkur ederim. Klavye usb. Vatan a goturdum koavyeyi test ettik sorun yok dediler ama baska bilgisayarda da o tuslar calismiyor. Bir sey dokulmus olma ihtimali yok ama evde voltaj cok dalgalaniyor, ben ondan supheleniyorum acikcasi. Once eve bir elektrikci getirip baktirmayi sonra da guzel bir guc kaynagi almayi planliyorum bakalim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nosfecagri N kullanıcısına yanıt
    Hepi topu 5 v ile çalışan bir klavyenin voltaj dalgalanmasından etkilenip arızalanması bana hiç mantıklı gelmiyor ancak ihtimalide yok deyip kestirip atmak da uygun olmaz. Müsait bir zamanınızda Linkte mevcut olan hwmonitor adlı programı indirip boşta ve yükte olmak üzere iki durum için ekran görüntüsü alıp gönderirmisiniz. Birde vaktiniz olursa probleminiz için elektrik bölümünde bir sayfa açabilirmisiniz elektrik-elektronikçi arkadaşların yorumunu merak ettim. Onlardan da fikir almak yerinde olur diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 4 Ekim 2014; 0:49:59 >
  • Klavye girişlerinde sorun olabilir. Yani senin pc'inde takarken ufak kaymalar ve buna bağlı klavyenin giriş kısmınıda bozabilirsin. Doğal olarak aynı hatayı diğer bilgisayarlarda alman mümkün. Ve birde bu bahsettiğiniz klavye sanırım oyuncu klavyesi bunda çalışmayan beş tuş fonksiyonlu tuş olabilme ihtimali var mıdır ?
  • Arkadaşlar merhaba;

    Klavyeyi bu başlıktan sonra 2 defa Vatan'a götürdüm. Orada çalıştı.

    İş yerine götürdüm, orada da çalıştı.

    Güç kaynağımı değiştirdim bu arada, Corsair AX760 yaptım, gene çalışmadı.

    İlginç bir şey var:

    Klavyeyi eve iş yerinden ilk getirip taktığımda 5 - 10 dakika o 5 tuş düzgün çalışıyor. Sonra birden tuşlar basınca almamaya başlıyor ve bir daha çalışmıyor.

    BIOS'ta usb aygıtlarında 2 klavye, 1 mouse gözüküyor.

    Tuşlar BIOS'ta da çalışmıyor.

    Resmen çaresiz kaldım, farklı portlarda farklı şekillerde denedim hiç bir şey kar etmiyor, 6 tuş ( /, 8, 5, 2, 0 ve sağ ok tuşu ) çalışmıyor.

    Hayır başka klavye getirip takıyorum, o da sorunsuz çalışıyor.

    Kafayı yemek üzereyim bu işi çözmem şart oldu :)

    Aklına bir öneri gelen var mı?

    Teşekkürler...

    @PlusOne @dopac34




  • Anakartınıza ait bios güncellemesini yükleyin durumu test edin durumdan bizleri de haberdar edin lütfen. Bios güncellemesine dair bilmediğiniz veya aklınıza akılan bir konu olursa yeniden mesaj atıp belirtmeyi unutmayın, geçmiş olsun kolay gelsin.


    EDIT: Hatta anakart marka ve tam modelini verin bende meraklandım acaba bu problem için ayrıca bios güncellemesi yazılmış mı bakmak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 14 Aralık 2014; 19:07:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Anakartınıza ait bios güncellemesini yükleyin durumu test edin durumdan bizleri de haberdar edin lütfen. Bios güncellemesine dair bilmediğiniz veya aklınıza akılan bir konu olursa yeniden mesaj atıp belirtmeyi unutmayın, geçmiş olsun kolay gelsin.


    EDIT: Hatta anakart marka ve tam modelini verin bende meraklandım acaba bu problem için ayrıca bios güncellemesi yazılmış mı bakmak isterim.

    Selamlar hocam,

    Cevap icin tesekkur ederim.

    Anakart asus maximus gene - z gen3. Bios en guncel olan 3603. Klavye tum diger denedigim bilgisayarlarda calisiyor. Bilgisayarimda da diger denedigim klavyeler calisiyor. Bu klavye de bilgisayara taktiktan 10 dakika filan sonra bozuluyor zaten.

    Gozum donecek, mekanik klavye + anakart + ram + islemci alacagim diye korkuyorum artik...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşletim sistemi nedir, birde usb 3.0 sürücüsünü yüklediniz mi?
  • 10 dk sonra muhtemelen driverı kuruyor ondan sonrada basmıyor. Pc de herhangi bir klavyeyle alakalı program varsa kontrol edin macro yada değiştirilebilir tuşlar gibi bir işlemi yanlışlıkla yapmış olabilirsiniz. Eğer böyle şeyleri zaten kullanmıyorsanız donanımdan klavyeyi tamamen kaldırın yeniden başlatın. Klavyeye bakmadım ama kablosuz mu kablolu mu biosta uygun değilse çalışması için kablolu olmak zorunda yeni pclerde usb ile ilgili bir ayar açık geliyor bu ayar kapalıyken usblerin kapanmamasını sağlıyor eğer bu özelik yoksa tanımaması biosta normal.

    Umarım yardımı donur..
    Kolay Gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.