Şimdi Ara

Kısa Çalışma Ödeneği Prim Borçlanması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 2020 Mart ayından beri KÇÖ (Kısa Çalışma Ödeneği) alan biri olarak, devlet bu ödeneği veriyor ama SGK primlerimiz iş veren veya devlet tarafından ödenmiyor. Her ne kadar bu durum sağlık hakkından yararlanmayı etkilemiyor olsa da emeklilik süresine ve emeklilikte alacağın maaşa etki ediyor.


    Nasıl ki askerlik için prim borçlanma hakkı varsa KÇÖ içinde olmalı bence devlet ödemiyorsa bile en azından kişinin kendisinin ödeyebilmesi için böyle bir yasa çıkarmalı. Bu durum muhtemelen haziran sonuna kadar devam edecek ve bundan olumsuz etkilenen milyondan fazla insan var. Bugün yarın EYT onaylansa ve prim gününü doldurmadıysanız en kötü 1 yılınız gitti.


    Normalde hükümet tarafından KÇÖ kapsamında ödenen bu paralar kişilerin işsizlik ödeneklerinden kesiliyordu yada biz öyle biliyorduk o kısımdan emin değilim ama 1 Aralık’ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kısa çalışma ödeneği işsizlik ödeneği sürelerinden düşülmeyecek. Böylece, kısa çalışma ödeneği alanlar işsizlik maaşından tam olarak yararlanılabilecek.








  • Bende malesef KÇÖ alanlardanım. Yine malesef benimde yaklaşık 1 seneden beri Prim Günü işlemiyor ve işin garibi her gün tam gün çalıştırılıyorum, işsizlik kaygısı ile yapabiliceğim pek fazla birşeyde yok. 1 senelik prim gününün işveren yada devlet tarafından verilmesi lazımdı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.