Şimdi Ara

Kiralık araç ile kaza değer kaybı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce kadar kiralık araçla tek taraflı bir kaza yaptım. Araç 2 airbag açtı ve ön tampon büyük hasar gördü. Şuan araç sovtaj ihalesinde. Rent a car işletmesinin şu anlık benden talebi yatar parası ve %2'lik kasko muafiyeti. Bu maliyetleri karşılayacağım fakat:


    Sigorta eksperi ile görüştüğümde rent a car ile servisin aracın perte çıkmaması için uğraştıklarını ve hasar maliyetini olabildiğince düşürdüklerini öğrendim. Çünkü araç pert değil onarıma girerse benden değer kaybı talep edeceklermiş. Araç normalde direkt pert olacakken maliyet düşürüp aracın perte çıkması ihtimalini düşürmüşler. Araç birkaç gündür sovtajda ve sovtajdan yeterli teklif gelmedi bahanesi ile onarım kararı verip bana değer kaybı davası açacaklar sanırım.


    Size sormak istediklerim

    1-)Kiralık aracın değer kaybı olur mu?

    2-)Olursa ne kadar olur? (araç 2023 fiat egea easy manuel dizel, piyasa değeri tahminen 700 bin tl civarı)

    3-)Benim onarım kararına itiraz hakkım var mı ve varsa hangi mercilere?


    Yardımcı olacak kardeşlerim, abilerim, küçüklerim, büyüklerim hepinize teşekkürler şimdiden.









  • Merhaba, kaza sonrası yaşadığınız süreçle ilgili endişelerinizi anlıyorum ve size yardımcı olmaya çalışacağım.

    1-) Kiralık aracın değer kaybı olup olmadığı, araç kiralama sözleşmesinin içeriği, aracın kaskolu olup olmadığı, kusur oranı ve sürücünün alkollü olup olmadığı gibi durumlara göre değişebilir. Genellikle, kiralık araçlarda meydana gelen hasarlar sonucu aracın değerinde bir düşüş olursa, bu değer kaybı sigorta şirketleri tarafından karşılanabilir.

    2-) Değer kaybının miktarı, aracın marka, model, yaş, kilometre ve hasarın boyutuna göre değişkenlik gösterir. 2023 model Fiat Egea Easy manuel dizel aracın piyasa değeri yaklaşık olarak 530.900 TL ile 619.900 TL arasında değişebilir. Değer kaybı hesaplaması için bir uzman tarafından detaylı bir değerlendirme yapılması gerekebilir.

    3-) Onarım kararına itiraz hakkınızın olup olmadığı konusunda, genellikle kiralama sözleşmesinde belirtilen şartlar ve sigorta poliçesi koşulları belirleyici olur. Ancak, bu tür durumlarda tüketici hakları veya sigorta hukuku konusunda uzman bir avukatla görüşmek en doğru yol olacaktır. İtiraz süreci ve mercileri hakkında daha detaylı bilgi almak için yerel bir hukuk danışmanına başvurmanızı öneririm.

    Umarım bu bilgiler sorununuzun çözümüne katkıda bulunur. Herhangi bir hukuki süreçte profesyonel destek almanızı tavsiye ederim. İyi şanslar!.

    _______________

    Yapay Zekanın cevabı buydu. Kiralık araçları mutlaka aracın kira ücretine ek olarak yaptırılan; en kapsamlı olan sigorta, kasko (örn. süper maksimum güvence plus) vb ile beraber kiralamak en mantıklısı. Çok geçmiş olsun.

    Kiralayacaklara benden tavsiye egea kiralamayın dönmüyor o araba virajlarda dönmüyor. Dikine girersiniz karşıda ne varsa hızlı viraja girerseniz. Fiorino da tam takla atacak araba. Maalesef. Allah korusun yinede. Egea’nın Cross’larında takla atma koruması var diye biliyorum. Fakat egea’nın sedanının berbat yol tutuşu var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 2 Nisan 2024; 21:2:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    teşekkürler. alkol raporum temiz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.