Şimdi Ara

Kimse sorunu çözemedi. RESTART problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, son çare burada anlatıyorum. Ebrarbilgisayar'dan yaklaşık 5 ay önce 15 bin liralık bir oyuncu laptopu aldım. Kullanım devam ettikçe, fanlarında bir sorun oluştu ve iade ettim. Masaüstü bilgisayar alma fikri mantıklı geldi, özellikle laptop sıcaklığından pişman olunca. Ebrarbilgisayar ile aşağıdaki sistemi topladık.

    İşlemci : Intel Core i9 9900K Soket 1151 3.6GHz 16MB Cache
    Anakart : MSI Z390-A PRO DDR4 4400MHz (OC) VGA DP M.2 USB3.1 ATX 1151p
    Ram: : Corsair 16GB Vengeance LPX Siyah DDR4 3000MHz CL16
    Ekran Kartı : MSI GeForce RTX 2070 SUPER Gaming X Trio 8GB 256Bit GDRR6 VR Ready
    Sabit Disk : Seagate Barracuda 3.5 1TB 7200Rpm 64Mb ST1000DM010
    SSD Disk : Corsair Force MP510 240GB NVMe M.2 CSSD-F240GBMP510
    Kasa : Corsair Carbide 275R Siyah ATX Temper Cam Kasa PSU Yok
    Power Supply: Corsair CX750M 750W 80+ Bronze 120mm Fanlı Yarı Modüler Power Supply
    Sıvı Soğutma: Cooler Master Liquid ML240L RGB Led Fanlı Intel ve AM4 Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi

    Sistemi kağıt üzerinde oldukça beğendim, razer klavye ve mouse aldım ve monitör olarak Gigabyte AORUS AD27QD seçtim.
    Ürün elime sorunsuz ulaştı. Monitörden ilk başta görüntü alamadım, fakat kasayı kapatıp açınca düzeldi. Kasayı açtım, bir 5 dk sonra bilgisayar kendine reset attı. Kablolardan olduğunu düşündüm, kontrol ettim herşey sağlam. Başka priz, uzatma kablosu, ve farklı odada denedim ve sonuç aynı. Bilgisayar windows a girdikten sonra restart atıyordu. Bazen 30sn bazen ise 30dk kullanabiliyordum. Ebrarbilgisayar ile iletişime geçtikten sonra windows kaynaklı olabileceğini söylediler ve 1909 sürümüne win10 formatı atmamı istediler. Format esnasında bilgisayar kendine hiç restart atmadı fakat masaüstü kullanımında tekrardan restart attı. Bunu saatlerce denedim, pahalı bir philips uzatma kablosu aldım ve sonuç aynı. Yakınlarda güvendiğim bir bilgisayarcı vardı, oraya götürdüm ve ekran kartını takmadan denedik. 30 saniye içinde yine restart attı. Şuan kasa ebrarbilgisayar'da, ve orada test ediyorlar. Bir sorun olmadığını söylüyorlar fakat burada sonuç farklı. Hiçbir hata kodu almıyorum, aniden fişten çeker gibi restart atıyor, bıraksam sabaha kadar kendi kendine restart atacak durumda.

    Denediklerimi aşağıya yazıyorum madde olarak ve hiçbiri fayda etmedi:

    - Ekran kartı ile ilgili bir arıza olamaz, çünkü ekran kartsızda aynı hata ile karşılaştık.
    - Monitör ile alakalı olamaz, farklı bir monitör ve televizyonda denedim.
    - Klavye ve mouse takmadan denedim.
    - Farklı lokasyonda denedim.
    - Farklı bir prizde, philips kaliteli uzatma kablosunda, ve farklı bir odada denedim.
    - Sıcaklık değerleri normal, hem biostan hem windows içi programlarla baktık sıcaklığa, 50 derecenin üstüne çıkmadı.
    - Format ile düzelmedi, ve formatı en ince ayrıntısına kadar doğru yaptım.
    - Ram'i çıkarıp taktım, Overclockla 3000Mhz ye yükselttim, sonuç aynı.
    - Biosta ve windows kurulurken hiç restart atmadı. Fakat biosta işlem yapmadan 15dk boyunca bıraktım ve pc kendini kapadı, otomatik olsa gerek.
    - Sürücüler yüklenmemişken veya sürücülerin hepsi yüklüyken, sonuç aynı.
    - Aida64 raporu aldım, paylaşmam gerekirse yazın lütfen. Göz gezdirdim biraz fakat önemli birşey göremedim.
    - Bios son sürümüne güncel.
    - Kasa kurulu bir şekilde geldi, sadece ekran kartını ben taktım ve sorunun ekran kartıyla alakası olamaz.
    - Kasanın içindeki fişler sağlamdı, PSU ve harddisk gizli bölmede olduğu için onları kontrol edemedim.

    Oyunlarda deneyemedim, normal kullanımda mevcut bu sorun, ve zorladığım maksimum işlem 4k video oynatmak oldu. Windows'un arama kısmında herhangi bir şey aratınca pc kendine restart attı, windows ile ilgili olduğunu düşündüm ve bu işlemi 3 defa daha denedim ve üçündede restart attı. Fakat sonradan düzeldi, formattan sonra da sonuç aynı olduğu için, problem yazılımsal olamazdı. Fanlar düzgün çalışıyor, ve pcnin göremediği bir parçası yok. Zaten kasa bana gönderilmeden önce ebrarbilgisayar en az 2 saat denediklerini söylüyor. Şuan kasa onlarda, birkaç gün daha test edecekler fakat henüz bir restart sorunu ile karşılaşmamışlar. Sorunun ne olduğunu bir türlü anlayamadık, ne onlar böyle bir problemle karşılaşmışlar ne de ben ve arkadaşlarım karşılaştı. Sinirlerimi bozdu bu durum, 13 bin lira verip böyle saçma bir sorunla karşılaştım. Umarım bir bilginiz olur bu konu hakkında. Şimdiden teşekkürler.


    Edit:

    Kasayı ilk aldığımda yaşadıklarımı daha detaylı anlatsam daha iyi olacak gibi.

    - Teslim aldım ve kurulumu yaptım. Windows'a girince restart attı, ve bunu yaklaşık 5-6 kere daha denedim. En fazla 1-2 dakika çalışıyordu.
    - İlk başta sorunun monitör ve ekran kartıyla alakalı olduğunu düşündüm, çünkü monitörü ilk taktığımda görüntü alamamıştım, birkaç manual restart sonrası (ben attım kasadan tuşa basıp) monitörü algıladı fakat restart atmaya devam etti. Display port, HDMI, ve farklı bir TV de denedim, değişen birşey olmadı.
    - Yıllardır kullandığım razer deathadder mousunda sorun olabilir diye düşündüm. Farklı bir mouse taktım, sonuç aynı. Mouse takmadım, sonuç aynı. İlk gün böyle bitti, çünkü klavyem daha kargodan gelmemişti, ve detaylı kontrol edebilmek için klavye lazımdı.
    - Sonraki gün klavye geldi, ebrarbilgisayar ile konuşarak biostaki sıcaklık değerlerini kontrol ettik, normaldi ve windowsu güncellememi istediler.
    - Ethernet kablosunu ilk taktığımda, razer mouse synapse yüklendi, ve pc yi ilk defa sorunsuz bir şekilde 30dk kullandım (bir daha 30dk kullanamadım zaten, bu olaydan sonra max 15dk da bir kapanıyordu.) Sorun acaba internetsizlikte veya güncelleme alamamasında mı diye düşündüm. Düzeldiğine ikna olmuştum, derin bir oh geçirdim fakat yine restart attı.
    - Windowsu sıfırdan kurdum, 1909 sürümüne güncel şekilde. Windows 10 zaten orjinal bir işletim sistemi, windowsu aktifleştirmedim tabi ama satın almadanda kullanabiliyoruz Win10'u. Yüklediğim yer Technopat'tandı, kurulumu rufus ile düzgün bir şekilde yaptım, videoyu izleyerek en ince ayrıntısına kadar.
    - Ram slotunu değiştirdim, sorun devam etti. Zaten pc nin göremediği bir parçası yok. İlk işim ona bakmak oldu zaten. Test programları indirdim, pc yi test ettim. Aida64 te ufak bir benchmark testi yaptım, fanlar hızlandığı için ve pc de böyle bir sorun olduğu için, zarar vermemek adına işlemi durdurdum.
    - 2 kere üst üste restart attıktan sonra, windows kurtarma penceresini açıyordu, fakat windows içinde herhangi bir hata kodu hiçbir zaman almadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TanriVergisi -- 17 Şubat 2020; 3:39:15 >







  • Up.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasanızda kısa devre kontrolü yapın, takılan bozuk bir usb aygıttan dolayı da bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Benim aklıma psu ya da anakart olasılığı da geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 14 Şubat 2020; 8:36:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

    Kasanızda kısa devre kontrolü yapın, takılan bozuk bir usb aygıttan dolayı da bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Benim aklıma psu ya da anakart olasılığı da geldi.
    Arkdasin dedigine katiliyorum,
    sadece masaustu acarken sorun oluyorsa, anakart yada psu kesinlikle, kisa devre olabilir, masaustu acilinca bilgisayarin load yuzdesine gore cektigi akim inisli cikisli dalgalanma yapar, belirli bir peak noktaya geldiginde anakart yada psu uzerindeki devre elemanlarindan biri devreye girip kisa devreye yol aciyor olabilir. Satin aldiginiz yer size tamir etmeden geri gonderir, biz sorunla karsilasmadik derlerse, video cekin detayli ve onalra gonderin hala Windows kaynakli oldugunu savunurlar ise. sizin de bilgisayarinizda korsan windows yuklu ise, Bilgisayarcilar belirli ucret karsiliginda official windows kurarlar, kurudurun paraya kiyip. Sorun hala devam eder ise, size hukuken para iadesi yapmak zorundalar.




  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki böyle bir restart sonucu, pc parçalarına zarar gelme ihtimali var mı? İhtimal var ise, bunu nasıl anlayabiliriz? Teknik servise mi gönderilmeli bütün parçalar?
  • goruntu yoksa ekran kartından
    reset sıgortadan elektrık beslemesınden guc kaynagından
    yada bios ayardan olabılıyor
    toplamada uyumsuzlukta olabılıyor.cozemedınmı mahale pc tamırcıye ver tek tek kontrol eder
  • Evin tesisatında topraklama var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

    Evin tesisatında topraklama var mı?
    Emin değilim, pazar günü bir arkadaşa kontrol ettireceğim. Fakat bu bilgisayar dışında sorun yaşamadık elektrik ile alakalı. eğer sorun PSU ile alakalıysa, bana psu önerebilirmisinz, uygun fiyatlı ve fp ürünü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TanriVergisi -- 15 Şubat 2020; 2:10:42 >
  • Dostum direkt reset atıyorsa, yani mavi ekran gelmeden bu işlemi yapıyorsa elektrik ile alakalı bir durum olasılığı yüksek gibi...Farklı bir psu'da denedin mi ? Diyeceğim ama şu an aldığın yer de test ettiklerini ve sorun olmadığını söylüyorsun. O zaman evin elektrik sistemi ile alakalı dicem, ama lokasyon da değiştiğini söylemişsin. Bu farklı bir ev de mi oldu, yoksa evin içinde farklı bir yer de mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lautreamont

    Dostum direkt reset atıyorsa, yani mavi ekran gelmeden bu işlemi yapıyorsa elektrik ile alakalı bir durum olasılığı yüksek gibi...Farklı bir psu'da denedin mi ? Diyeceğim ama şu an aldığın yer de test ettiklerini ve sorun olmadığını söylüyorsun. O zaman evin elektrik sistemi ile alakalı dicem, ama lokasyon da değiştiğini söylemişsin. Bu farklı bir ev de mi oldu, yoksa evin içinde farklı bir yer de mi ?
    Windows içinde reset atıyor, boot ekranında hiç reset atmadı yada windows yüklerken. Farklı bir psuda denemedim, evet ebrarbilgisayar sorun olmadığını söylüyor. Haftaya İstanbula gideceğim zaten, orada test edeceğim. Evin farklı bir odasında denedim, ve bilgisayarcıya götürdüm. Oradada restart attı. Ya benim ev ve bilgisayarcının dükkanında elektriksel sorun var, yada ebrar beni yiyor :D




  • PSU yu değiştirip bana göndermeyi teklif ettiler. Fakat yaklaşık 70-80 defa kendine restart attı ve parçaların zarar görmesinden korkuyorum. Bu yüzden bütün parçaları teknik servise yollamalarını rica ettim, aldığım ürün sıfır sonuçta ve başıma gelen problem ise pc parçaları için tehlikeli.
  • Dostum farklı psu kablosu denedin mi peki ? Denemişsindir herhalde :) Benim başıma da tam olarak böyle bir sorun gelmişti...Ben ekran kartımın bios'unu güncellemiştim. Daha doğrusu Nvidia'nın kendi sitesinde böyle bir güncelleme mevcut değildi, gidip malum siteden bir bios indirip işlemleri yapmıştım. Sonra baktım paso reset atmaya başladı. Ve garip garip zamanlar da. Ne bileyim oyun oynarken atmıyordu, ama masa üstündeyken reset atıyordu :D Sonra kafama dank etti, allahtan default bios'u yedeklemiştim...Senin sorun daha bir komplike gibi ama. Hani farklı psu kablosu denemediysen eğer belki şu an deneyen insanlar bunu yapmış olabilme olasılığı yüksek. Çünkü biliyorsun onların masalarında klavye fln herşey mevcut. Ki eğer denediysen tüm bu bilgileri aynısını garanti de ki insanlara da söyle, hatta mümkünse video fln çeksinler senin için...Böyle bir şey olması çünkü gerçekten garip kalır.




  • TanriVergisi kullanıcısına yanıt
    Psu değiştirmek gibi bir düşünceye neden kapılmışlar ? Madem kendileri sorun yaşamıyorsa, emin olduktan sonra neden değiştirme gereksinimi duymuşlar. Demek ki ters bir durum var gibi :))
  • TanriVergisi kullanıcısına yanıt
    Direk duvar prizine takıp monitörüde uzatma ile başka oda veya prizden bağlayıp deneyebilir misiniz? Aklıma yazıcım geldi, çoklu prizde monitör, kasa, modem, telefon takılıyken çalıştırdığında yavaş çalışıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lautreamont

    Dostum farklı psu kablosu denedin mi peki ? Denemişsindir herhalde :) Benim başıma da tam olarak böyle bir sorun gelmişti...Ben ekran kartımın bios'unu güncellemiştim. Daha doğrusu Nvidia'nın kendi sitesinde böyle bir güncelleme mevcut değildi, gidip malum siteden bir bios indirip işlemleri yapmıştım. Sonra baktım paso reset atmaya başladı. Ve garip garip zamanlar da. Ne bileyim oyun oynarken atmıyordu, ama masa üstündeyken reset atıyordu :D Sonra kafama dank etti, allahtan default bios'u yedeklemiştim...Senin sorun daha bir komplike gibi ama. Hani farklı psu kablosu denemediysen eğer belki şu an deneyen insanlar bunu yapmış olabilme olasılığı yüksek. Çünkü biliyorsun onların masalarında klavye fln herşey mevcut. Ki eğer denediysen tüm bu bilgileri aynısını garanti de ki insanlara da söyle, hatta mümkünse video fln çeksinler senin için...Böyle bir şey olması çünkü gerçekten garip kalır.
    Farklı bir psu kablosu ile denemedim, bilgisayarı ebrara gönderince aklıma geldi. Fakat onlar orda o kablo ile de denediklerini söylüyorlar. UPS tarzı bir akım dengeliyici cihaz da kullanmıyolarmış pc yi test ederken. Yani durum gerçekten saçma.




  • TanriVergisi kullanıcısına yanıt
    Yani sana yeni bir psu verip göndermek istediklerini söylediklerine göre ters bir durum var gibi. Düşünsene hangi garanti bu şekilde sorun olmadan yeni bir ürün verir kullanıcıya ? Burası Türkiye, sorun olsa bile ıkınıyorsun değiştirmek için ya da iade alabilmek için. Bu insanlar sorun görmediği halde hangi akıla hizmet edip psu yenileme güzelliği yapıyorlar ? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lautreamont

    Psu değiştirmek gibi bir düşünceye neden kapılmışlar ? Madem kendileri sorun yaşamıyorsa, emin olduktan sonra neden değiştirme gereksinimi duymuşlar. Demek ki ters bir durum var gibi :))
    Ben PSU dan kaynaklanmış olabileceğini söyledikten sonra, içiniz rahat edecek ise farklı bir PSU yada farklı bir marka PSU ile değişim yapmayı önerdiler. Eğer dediğiniz gibi ise ben bu işin ucunu zaten bırakmam, teknoloji devrinde yaşıyoruz ve kanıtlar sunulduktan sonra birkaç rezalet başlığıyla herşey anlatılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TanriVergisi -- 15 Şubat 2020; 2:28:33 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.