Şimdi Ara

Keyfi Plaka Değişimi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Ankarada ikamet ediyorum. Plakam rastgele üç harfli verilen plakalardan. Ben bunu yine Ankara plaka fakat 06 ATA ile değiştirmek istiyorum örneğin.

    İstanbul'daki kuzenime satış versem. Plaka 34e dönecek. Yine aynı zaman dilimi içinde tekrar satışı alsam. Bu sefer ayırttığım plakama geçiş yapacağım.

    Peki sorum şu ;

    1-Aracı satış verdikten sonra sigorta kasko düşecek. Bunu ekstra bir yere bildirmeye gerek var mı?

    2- ilk plakamda ki mtvlerimin tamamı (normal ve ek) ödendi. her satış işleminden sonra bu mtvler sıfırlanacak mı?

    Yoksa ötv ilk başta ödendiği için bu yeni plakalara gerek olmayacak mı?

    Satış işlemi sırasında bir günlük sigorta yaptırma zorunluluğu var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Satış işlemi sonrası sigortacına bilgi vereceksin ve sigortan iptal olacak. Geri ödeme alacaksın.

    Satış işlemi yapıldıktan sonra alan kişi sana satış vermek için sigorta yaptırmak zorunda.

    Araç için ödenen vergi plakayı değil aracı bağlar bir daha aynı dönem için mükerrer vergi çıkmaz.

    Bunu neden yaptığını ben pek anlamadım aynı il olduğu için mi plaka değişimi illa satış olunca oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende senelerdir özel plaka yaptırmak istiyorum ancak aldığım araç hep 34 plaka geliyor yaptıramıyorum. Şuan bedava istediğim plakayı verseler yaptırmam çünkü 2 defa noter trafik sigorta kasko iptali tekrar yaptırma vs uzun iş tabi tercih sizin.

  • Şuan ki plakamın harfleri yanlış anlaşılmaya çok müsait. Bu şekilde il dışına satıp tekrar aldığımda yeni bir plaka alabiliyorum. O yüzden sormak istedim. Plakalar değiştiğinde mtv ler tekrar alınmayacaksa sorun yok. Aslında merak ettiğim oydu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba herkese,


    Temmuz ayında sıfır araç aldım ancak o zaman maddi durum el vermediği için özel plaka işinden vazgeçtim ve rastgele 3 harfli plaka denk geldi, ama plaka olayı da içinde kaldı.


    Arabada kredi olduğu için sat / al yapamıyorum, ikameti şehir dışına alarak plaka değiştirenler duydum. konuyla ilgili bilgisi olan varmıdır? (İkameti şehir dışına alıyorlar, rastgele o şehirden plaka alıyorlar. Sonra tekrar istanbula ikamet alıyorlar bu sırada da özel plakayı geri alıyorlarmış. sistem bu şekilde.)

  • Merhaba. Keyfi şekilde plaka değişimi yapılamadığını acı bir şekilde öğrendim. Denilen şey, şehir dışında bir yakınınıza satacaksınız, ki bu epey uğraştırıcı bir prosedür. Aklıma gelen ama deneyeni görmediğim diğer seçenekler; başka şehre almak olabilir (benim durumumda olamıyor çünkü araç şirket üstüne), ya da 2 plakayı kaybetmek. 2 plaka da kaybolunca kötü amaçlı kullanımını engellemek için plaka ve ruhsat komple yenileniyor ve yeni plaka çıkıyor diye biliyorum çünkü.


    Bilgili biri yaşadığım sorunla ilgili yardımcı olursa çok sevinirim şöyle özetleyeyim: 2023'ün son günü aldığım aracım için özel plaka almak istedim ve bayiye bilgisini verdim. 2 Ocak günü plaka aracılığı yapan kişiyle plakamızı seçip 15 bin TL ödeme yaptık. Ancak dün (3 Ocak) ortaya çıktı ki, bayi henüz vekaletname almadan tescil işlemini başlatmış ve araç 1 Ocak 2024'te sıradan gelen standart 3 harfli plakayla tescil olmuş. Şimdi bayi de "maalesef yapabileceğimiz bir şey yok" diyor, parayı alan aracı da "biz o parayı bağış yatırdık, baktığımızda şasi boştu" diye iade yapmıyor.


    Benim anlamadığım, 1 Ocak'ta tescil olmuş, tescil ve trafiğe çıkış tarihi 1 Ocak görünen araçta şasi numarasına plakanın en geç 1 Ocak'ta bağlanmış olması lazım, 2 Ocak'ta nasıl aynı şasi numarasına plaka bağlanabiliyor? Emniyetin sistemi nasıl böyle bir hata verebiliyor?


    Benzer plaka sorunu yaşayan var mıdır? Veya ödeme yapıp sonra aracı alamayan veya cayan? Paramı nasıl geri alabilirim? Denk gelen 3 harfli plaka şansa kötü çağrışımlı değil, paramı geri alabilsem daha iyi şu aşamada. Üstte yazdıklarımdan daha kolay bir değişim yolu bilen varsa da olur.


    Emniyete gidip yardım isteyebilirsiniz diyen oldu. Son çare olarak Cimer'e yazmayı düşünüyorum. Almadığım hizmet için zorla ciddi bir miktar bağış yapmak istemiyorum çünkü. Tabii şöyle bir sıkıntı var, arada aracı kişi olduğu için bağış miktarını tam söylemiyor, ama onu da emniyetten isim, plaka ve şasi numarasıyla öğrenebilir miyim?


    Polis veya bilgili, destek olabilecek biri var mıdır?





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.