Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları (1008. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
20.244
Cevap
362
Favori
824.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
46. Sırada  bugün en iyi #25
Sayfa: önceki 10061007100810091010
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amazondan aldığım hooper bugun geldi ve hızlı bir kurulum yaptım. Önceden asus 68 u kullanıyordum, onun özellikleri de bundan aşağı kalır yanı yokmuş. Mesela, hangi cihazın nerelerde gezdiğini asus gosteriyordu( facebook, youtube vs.) bu markadan da beklerdim, vardır da gormemıs olabilirim.
    Bir çok sorum var soracak ama ilk önce ethernet ile bir sorun var. Wifi de sorun yok hatta wifi gücünü yuzde 50 ye indirmeme rağmen evin her köşesinde güzel bağlantı yakaladım.

    Zidoo x9s media plyeri ethernet ile bağlantı yaptıgımda bağlantı 100 mb yazıyor, bunun 1 gbit olması için bir ayar yapmak gerekiyor mu?


    https://hizliresim.com/s1pmkz8




  • nc39 kullanıcısına yanıt

    Kabloyu değiştirin. 2 cihazı da yeniden başlatın.



    Yine olmaz ise lan portu ayarlarından Otomatik yerine 1000 olarak seçin.

  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Kablo yeni almıştım hocam cat 6. Kablo kalitesi farkediyor mu bu kadar ?
    Dediğiniz ayarı bulamadım, gösterebilir misiniz ?
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Ayarı buldum hocam, deneyeyim.
  • nc39 kullanıcısına yanıt

    Kablo arızalı olabilir, kalitesinden ve kategorisinden bağımsız. Kutudan çıkan kabloyu kullanabilirsiniz.


    Başka porta takıp deneme de yapabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 13 Mayıs 2024; 23:19:19 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    1000 olarak değiştirdiğimdr iki cihaz arasında bağlantı sağlanmadı, otomatiğe alınca sağland ama tabi 100 mb olarak. mesafe uzun hocam 15 metrelik kablo yaptırmıştım markasız bir şeydi. bu durumda sorun kablodan kaynaklı değil mi? markalı güzel bir kablo almak lazım o zaman.

    bu arada cihaz birqz ısınıyor gibi geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc39 -- 13 Mayıs 2024; 23:42:0 >
  • nc39 kullanıcısına yanıt

    Mesafe uzadıkça araya Hub yada Switch koymak gerekir. 15m çok değil aslında sorun olmaması lazım.


    Uçları çakan 100mbit dizilim yapmış olabilir. Renklerin sırasını kontrol edin. Yanlışsa en kötü yeniden uç çaktırırsınız.


    Uçlar düzgün çakılmamış olabilir, kabloda ezilme yada kırık olabilir. İçinde olduğu için göremezsiniz. Modemi yanına taşıyıp başka kablo ile deneyin. Modeme kablosuz olarak erişir kontrol edersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 14 Mayıs 2024; 0:2:7 >
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt

    Internet Güvenliği altında tüm ayarları görürsünüz.


    Arayüzlerde (ethernet kablolu, ev ağı gibi yerlerde gördüğünüz tüm dns girdileri) gördüğünüz ve giriş yaptığınız tüm dns'ler bu alanda görünür.


    Herhangi arayüz diye seçerseniz bu alanda tüm her yerde geçerli olur, dhcp ağınızda, vpn ayarınızda, pppoe 'de vs...

  • nc39 kullanıcısına yanıt

    ASus'un gösterdiği o nane Kvkk ya biraz aykırı. Sanırım arayüzde görünen hangi ip hangi sitede mevzusunu bahsediyorsunuz.


    Keenetic ile hangi cihazda hangi paketler kullanılıyor görebilirsiniz.

    Intelliqos ve trafik şekillendiriciyi açarsınız.






    Wifi gücü %50 ' ye inmiyor. dbm kısıyorsunuz. Onun da hesabı bu şekilde aslında.

    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları



    Zidoo x9s sitesinde gigabit ethernete sahip.

    Bağlantı sırasında 100m görüyorsanız muhtemelen kablonuzda sorun vardır. Uyku modunda iken bakıyorsanız 10/100 görüyor olabilir misiniz?

    Arada 100mbit lik bir switch/hub var mı?


    Cihaz ısınması ile ilgili bir şikayet problem yoktur.

    Eminim ac68u nuz daha fazla ısınmıştır ki keza bende kısa bir süre ac68u elime geçmişliği var. ısınmasından plastikleri gevreyip kırılmıştı bir zaman sonra.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 14 Mayıs 2024; 0:7:56 >




  • Peki Wi-Fi sinyal düşürme ne işe yarıyor? Sinyal gereksiz yere fazla yere yayılmasın, bu sayede frekanslar yok yere birbirine girmemesi için mi? wifi snyali sağlığa zararlı diye kısıyorum genelde.
    Sağlığa zararı yoksa, cihazı da yok yere yormuyorsa hep yuzde 100 de mi kalmalı?

    Zidoo uyku modunda değil, arada herhan bir switch hun da yok. @mcgoktug dostumun dediği gibi kabloda sıkıntı olabilir, yarın başka bir kablo işe deneme yapacağım.

    Evet asus da çok ısınıyordu, 8 sene sonra maalesef arıza yaptı.

    Bu arada, standart bir ev kullanıcısının yapması gereken ayar falan var mı?
    Mesela, cihazda güvenlik duvarı, ayarları falan dedault olarak kapalı geliyor sanırım, buraya sormadan herhnagi bir ayar değişiklik yapmadım.

    Reklam engelleme olayları da var sanırım.

    Öneride ya da hangi ayarların yapılacağı hususunda yardımcı olur musunjz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc39 -- 14 Mayıs 2024; 0:35:27 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Tel tip kablo sıralaması yok muydu hocam? Baktım da netteki ile aynı sıralamada.
  • nc39 kullanıcısına yanıt

    Sinyal seviyesini çoğunluk bu amaçla kullanmaktayız.


    "Düzenli ve daha kararlı bir bağlantı elde etmek için, bazen erişim noktasında sinyal gücünü azaltmak gerekir. Neden mi? 


    2 güçlü sinyalin birbirine yakın ortamda olması parazitlenmeyi arttırır. Bu durumda çevrenizdeki sinyal kirliliğini sinyal gücünü düşürerek azaltabilirsiniz. 


    Ayrıca mesh sistemlerinde daha kararlı tekrarlayıcılar arasında geçişler yapabildiğimizi de uzun süredir gözlemlemekteyiz. "



    Ayrıca Keenetic yeşil çevre, enerji tasarrufu ve sağlık açısından da kullanım seviyesine göre sinyalleri düzenlemektedir. Yani wi-fi açık tüm ciahzlarınızda bağlı. Bunlar uyku sırasısında minimum seviyeye düşerler. Ne zaman veri kullanmaya başlarsınız seviye artar.



    Firewall varsayılan olarak açıktır. Siz yine firewall ile de engelleme yapmak istediklerinizi kendiniz yapabilirsiniz.



    Reklam engelleme için hazır dns profilleri de bulunmaktadır.



    www.google.com
    keenetic dns internet safety - Google'da Ara
    https://www.google.com/search?q=keenetic+dns+internet+safety

    Açıkcası Keenetic makalelerine daldığınız temel network bilgisine kavuşur ve üzerinde deneyimli bir kullanıcı olabilirsiniz. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 14 Mayıs 2024; 1:59:14 >




  • nc39 kullanıcısına yanıt

    Merhaba;


    Bende PC'de benzer sorun yaşadım. Sorun kablodan kaynaklı çıktı. Uçları yedinden çaktırın, işi bilen birine. Kolay gelsin..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schi20phrene

    Cümleten selamünaleyküm herkese tekrardan merhabalar
    Ben hat analizlerini yaptım gerekli paylaşımları da yaptım hızlı bir geri dönüşle destek ekibinden şöyle bir mesaj geldi
    Evet, SNR marj ayarından SNR değerinizi yükseltirseniz hızınız düşer fakat SNR değeri yükselir, o zaman sizin alt yapınız için Download yönünde ortalama 8.8 dB dir. çok kötü bir değer değil fakat özellikle Download yönünde milyonlarca FEC (Düzeltilen) yüzlerce de CRC (düzeltilemeyen) hatalar mevcut, ve bu hatalar çok kısa sürede meydana geldiği gözükmekte.

    Uzun süreli kullanımlarda bu hata sayıları arttıkça önce performans düşer ardında da bir süre sonra internet hattınızda kesilmeler meydana getirir. Bu sebeple bina girişinden modeminize kadar gelen kabloyu hiç bir ek yada paralel yapılmadan yenilediyseniz, internet hizmeti aldığınız firmaya gönderdiğimiz rapor üzerinden arıza kaydı açtırıp alt yapınızın incelenmesini talep etmenizi öneririz. “
    “ Gönderdiğiniz raporda alt yapı kaynaklı Download yönünde on milyonlarca FEC (düzeltilen) yüzlerce CRC (düzeltilemeyen) hatalar mevcut, download yönünde SNR değerleriniz sınırda 8.8 fakat hat koptuktan sonra DSLAM cihazı ile yeniden iletişime geçtiğinde 21.6 dB değerine ahip olduğu gözükmekte, Download yönünde hat zayıflaması normalde uploaddaki değer gibi 0 dB yakın olması önerilirken sizin alt yapınızda 6.7 dB, Download ve Upload yönünde onlarca Error (hatalar) mevcut, doğal olarak bir süre sonra performansı düşecek ve kopmalar meydana gelecektir.. Bu durum Alt yapı kaynaklı bir durumdur öncelikle mutlaka iç tesisatınızı bina girişinden dairenize kadar Cat6 kablo ile yenilemeniz sonrasında ISP firmanız ile iletişme geçerek iç tesisatınızın yeni olduğunu hattınızda FEC ve CRC hataları olduğunu ve SNR değerinin düşük olduğunu belirterek arıza kaydı oluşturunuz. “

    Ben zaten bina içi ankastreden daireye kadar olan bütün kablolari değiştirdim sonuç değişmedi
    Bugün de Türk telekom müdürlüğüne gittim ve işte bana üstü kapalı şekilde herhangi bir çalışma yapamayız maliyettir ruhsatı gerekli izinlerdi gibi nedenler sıraladılar zaten çözüme yönelik olmadıklarını ben ilk anda fark ettim
    Şimdi sizlere bir şey danışmak istiyorum
    Ben bir müşteri olarak arızayı dile getiriyorum ve mevcut kabloda bariz bir şekilde arıza var ama bu arıza nedenler gösterilerek herhangi bir çalışma yapılıp sorun giderilmeyecek
    Ama bir YouTubeer‘ın sponsoru olunduğu vakitte her türlü izinler alınıp en kaliteli altyapı yapılabiliyorken ben bir müşteri olup mevcut arıza varken herhangi bir çalışma yapılmıyor ya ve yapılmayacak ya bunu ben hangi resmi makamlara şikayet edebilirim acaba

    Çünkü ben faturamı bana belirtilen fiyatta ve uçuk bir fiyatta normal de Avrupa ülkelerine göre uçuk bir fiyat da ödediğim halde ama şöyle ama böyle nedenler gösterilerek kardeşim sana internet geliyor mu geliyor denildi bu sorunun üzeri örtülüyorsa (mantık şu olmuş senin dairene kardeşim sinyal geliyor mu internetin var mı tamam devam et kafasında herkes)
    Ben de bir müşteri olarak parasını verip hizmet alan bir vatandaş olarak hangi makamlara şikayette bulunabilirim acaba böyle bir sorun yaşayıp çözüme de kavuşabilen varsa izlemem yol konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim

    Hocam selamlar,

    benzer sıkıntıları yaklaşık 1-2 ay yaşadım. Daha önce 1 senedir internette arada bir upload sıfırlanma, download 1lere düşme gibi sıkıntılar vardı ama günde 1-2 sefer 2-3dklığına oluyordu. Son 2 aydır sürekli dalgalanmalar, yüksek pl vs. sonra öğrendim ki komşularımda da sorun varmış. Her neyse, 2-3 gün tamamen kopmalar başladı. Sonunda geldiler, dolaba giden fiber kabloyu yenilediler sorun çözüldü. Bu süreçte 3 kere btk'ya şikayet ettim, telekom ceosuna mail attım, 2 kere bizzat telekoma gittim, 8-9 arıza kaydı bıraktım. ne denediysem olmadı. gelen ekipler hiç bir şeyden haberi olmayan tek bildikleri "hızı düşür düzelir" kafasında adamlar. Allah size kolaylık versin. Söyle bir anlayışları var: "Sinyal geliyorsa sorun yok." Kabloyu yenileyen fiber ekibi 1 aydır problem olduğunu biliyoruz dediler. Abartmıyorum gerçekten sinyal geliyor mu geliyor, sorun yok kafasındalar.





  • Merhaba.. Turkcell 1000mb paket bağlantıyla, orijinal iss modeliyle online oyun oynamaya çalışıyorum.. Oyunda bence kesinlikle normal olmayan herkeste olan ağırlıktan ekstra bir ağırlığa sahibim.

    Son dönemde evde hiçbir cihaz nete bağlı değilken dahi oyunda donma ve daha sonra aniden 10x hızlandırılmış gibi oynama gibi bir durum oluyor.. Bazen çok az bazen uzun sürüyor..

    Bu durumun Bufferbloat olduğu söyleniyor..

    - Ps harici nete hiçbir cihaz bağlı değilken dahi 1000mb fiber bağlantıda bu olabilir mi.

    - bu Bufferbloat mudur..

    -keenetic modem bunun üstesinden gelir mi.

    -hangi keenetic modem almalıyım.. Direkt bi model tavsiye edebilir misiniz.

    - turkcell farklı modeme izin vermiyor ancak bir videoda anlatılan yöntemle bunu kesin net olarak alabilir miyim.

    -iss modem im o videodaki iss modem olan zte marka.. Ont dahili olan modem..

    Teşekkürler.




  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt
    açıklayıcı cevaplar için teşekkürler.
  • YENİ SÜRÜM ✅ KeeneticOS 4.1.6 - 14.05.2024

    Önizleme Güncelleme Kanalında

  • Bu arada nextdns i yeni keşfettim. Modem arayüzüne profili girdim.İnternette gerçekten bir hızlanma oldu +reklamsız KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları 

    nextdns eklediklerim bunlar, baya temiz oldu gezinme


    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları




  • optimus95 kullanıcısına yanıt

    Bu kadar fazla liste eklemenin yararından çok zararı olabilir. Çoğu listenin içinde aynı siteler mevcut olarak düşündüğünüzde biraz gereksiz şişirme olabiliyor bu durum.


    NextDns için güzel bir rehber mevcut. Detaylıca okuyup uygulamayı tavsiye ederim.



    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları
    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumlarıgithub
    GitHub - yokoffing/NextDNS-Config: Setup guide for NextDNS, a DoH proxy with advanced capabilities.
    https://github.com/yokoffing/NextDNS-Config
  • Soyle birsey mumkun mu?
    Evimde keenetic modem var ve ip havuzum 192.168.1.1

    Baska bir modem (keenetic degil) ip havuzu 192.168.2.1.

    Ben bu iki modem arasina cat5 ceksem, kendi yerel ag ve internetimi paylasmadan sadece 192.168.2.1 deki ip kameralarin goruntulerini rtsp uzerinden alabilir miyim? Boyle bir protokol var mi keenetic modemlerde?
  • 
Sayfa: önceki 10061007100810091010
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.