Şimdi Ara

kasetçalardan gitar amfisi yapmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şuan elimde fazladan bir araba teybi var ve 80 wattlık amfi devresi eq ayarları vs gayet kaliteli ben de bu teybin kasetçalardaki manyetik sinyal okuyucusundan çıkan 3 kabloyu (stereo sinyal + gnd) stereo çıkışı kablolarını birbirine bağlayıp mono çıkış veren gitar jack ına, toprağını da gitar jack ının toprağına bağlasam ses hemen gelir mi yoksa sinyal seviyeleri arasına büyük fark varmıdır? yani araya bir preamp devresi gerekirmi? bildiğim kadarı ile kasetçalardan çıkan sinyal mp3 çalarlardakine görebayağı düşük seviyelerde. elektro gitar sinyalinin de çok düşük seviyelerde olduğunu biliyorum ama bu ikisinin birbiriyle olan alakasını bulamadım hiçbir yerde.

    (sesin gitar amfilerindeki gibi kaliteli olmayacağını biliyorum fakat 15-20 kiloluk amfinin her yere taşınamayacağı da malum o yüzden gitar amfisi kullan tarzı yorumlar gelmezse sevinirim)



  • pek anlamadım sorununuzu ancak kasetçaların amfisini kullanmak istiyorsanız bu iş için kaset adaptör var bu belki işinizi görür.
     kasetçalardan gitar amfisi yapmak?


     kasetçalardan gitar amfisi yapmak?




  • bu aparatları biliyorum mp3 çalarlardan vs aldığı sinyalin seviyesini düşürüp manyetik olarak kasetmiş gibi teybe iletiyor. fakat gitar sinyalinin seviyesinin bu iş için yeterli olup olmadığını bilmiyorum.sonuçta bu verdiğiniz linkteki jack mp3 çaların kulaklık çıkışına takılıyor ve ordaki sinyalin seviyesi kulaklık hoparlörlerini çalıştırmaya yetecek güçte. gitar jackını direk kulaklıklara bağlarsanız bırak sesi cızırtı bile çıkmaz bu yüzden sinyal güçsüz gelebilir diye düşünüyorum ondan böyle bir şey deneyen yada bir fikri olan var mı diye merak ettim.
  • Kaset okuma kafasını söküp küçük bir hoparlör yada microfon bağladığımda gayet net bir biçimde kaliteli olarak ses alabiliyorum. 100 mt çapındaki her sesi alıyorum nerdeyse. (sesi çok açarsak geri besleme yapıp vınlıma çınlama yapıyor kulaklık kullandım tabi) gitarın line çıkışı seviyesi hakkında bilgim yok bilemeyeceğim fakat denemk lazım çalışma ihtimali yüksek
  • uğraşlarım sonucunda bağlantıyı yapabildim başta tahmin ettiğim gibi gitarın sinyali düşük geldiğinden teybin sesini normalde açtığımın 2 katı kadar açmak zorunda kaldım ama gayet güzel ve net ses alabildim.
    konuya gerek kalmamıştır (bu tarz bir şey denemek isteyen olursa yardımcı olabilirim) teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.