Şimdi Ara

Kasa Fanı/Fan Hub Çıkmazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dark Maxima V20 kasa kullanıyorum. Kasanın kendi fan kontrolcüsü var. Kasaya ek olarak 2 adet Aerocool Mirage 12 Lite fan alıp taktım egzoz olarak. Fanları direkt kontrolcüye bağladığımda hepsi çalışıyor, rgb'leri kullanabiliyorum, fakat fan hızlarını hiçbir şekilde kontrol edemiyorum ve anakartta system fan kısmında gözükmüyor, rpm okumuyor. Ekstra 2 fanı kontrolcüden çıkarıp doğrudan anakarta bağladığımda sorunsuz çalışıyor, fan hızlarını da kontrol edebiliyorum, fakat bu defa da kontrolcüye bağlı olan kasanın kendi fanları dönmüyor ama rgb'leri çalışıyor.


    Allah aşkına beni bu çıkmazdan çıkarın. Cidden kafam karışmış durumda. Anakart modeli Msi B660 A Pro, 5 adet system fan, 2 adet argb girişi mevcut. Fakat kasa ve ekstra 2 fanı aynı anda hızını kontrol edebileceğim şekilde çalıştırmayı beceremedim. Bahsettiğim gibi, kontrolcü ve 2 adet fanı ayrı ayrı toplamda 3 system fan girişine bağladığımda ek fanlar çalışırken kontrolcüye bağlı olanlar hiç çalışmıyor yani dönmüyor. Hepsini kontrolcüye bağlayıp, onun üstünden bağlarsam da hepsi çalışıyor ama kontrol edemiyorum ve %100 çalışıyor. PWM-DC değiştirdiğimde de fark etmiyor zira anakartta kontrolcünün bağlı olduğu system fan gözükmüyor.


    Sonradan ekleme: Benim durumuma düşenlere ders olsun. Anakartınızda 5 fan slotu var diye 1-2 tanesini deneyip bırakmayın arkadaşlar. Sıralamalarını değiştirerek yaptığım 5. denemenin sonunda bütün fanlarım çalışıyor, rgb'ler dahil. Üstelik artık sürekli %100 olmak zorunda da değil dolayısıyla başımı ağrıtmıyor. Tek bir sorun kaldı. Kontrolcüye bağlı fanların hızını halen daha değiştiremiyorum nedense. Bios'ta onu algılamıyor. Kontrolcünün kalitesizliğine bağlamak üzereyim ama bilmiyorum. Bu konuda bilgi verebilecek olan varsa çok iyi olur.


    Son durum şöyle: Kasadaki tüm fanlar, yani 3 tane kontrolcüye bağlı kasanın kendi fanları ve ekstra 2 adet egzoz rgbler dahil çalışıyor. System 1 ve 2'ye bağlı egzosları bios'ta görüyorum ve Msi'ın programı üzerinden hızını ayarlayabiliyorum. Kontrolcüye bağlı olan fanlar ise bios'ta gözükmüyor ve kontrolcünün kumandasından da hızı ayarlanmıyor ama artık %100'de çalışmıyorlar zira kafa şişiren bir gürültü kalmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 1 Kasım 2022; 1:53:46 >







  • hocam fan coklayicinin cpu yazan kismina takiyordunuz sanirim yani 5 fana kadar ornegin cokluyorsa mutlaka cpu yazan yani 1 nci siradan fanlari baglamak gerekiyor yoksa anakart ile hiz ayarlanmiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panzer VIE Tiger P kullanıcısına yanıt

    Yok hocam, cpu fan zaten bir tane, ona da cpu fanı takılı. Kontrolcüde cpu yazan bir yer de yok zaten, data yazan çıkışı var bir tek o da anakartın fan girişine bağlı. Başta tüm fanları kontrolcüye bağlıyordum, kontrolcüyü de system fan 4'e takmıştım sanırım, kablo ortada dolaşmasın diye. Fakat anlaşılan bu kontrolcüyle diğer ekstra 2 fan kontrol edilemiyor diye ekstraları system fan 1-2'ye aldım. O zaman da kontrolcüye bağlı olanlar dönmüyordu. Birkaç fan girişi kombinasyonu denedim ve en sonunda kontrolcüyü 3'e, ekstraları 1-2'ye takınca hepsi çalışmaya başladı. Ekstraları anakart üzerinde görüp, hızını ayarlayabiliyorum. Kontrolcüye bağlı olanlar %100 çalışmıyor artık ama yine anakartta gözükmüyor ve kontrol edilemiyor.


    Ha şu an bir şikayetim yok pratik kullanımda. Kontrolcüye bağlı olan fanlar zaten kasanın önündeki 2 tane dev gibi 20cm'lik intake ve arkadaki 1 egzoz. Şu an orta devirde gibi çalışıyor ve bu da gayet yeterli, ses de yapmıyor doğru düzgün. %100'e göre birkaç derece fark etti ama o da pek önemli değil. 3-4 derece kimseye dokunmaz. Yine de kontrol edebilmek iyi olurdu ve o özelliği çalışmadığı için çalışır hale getirmeye çalışıyorum. Pratikte pek bir fark yaratmayacak.


    Ek: Fotosunu çekmiştim, onu buldum. Şu an fan-led 4 ve 5 artık boşta. Onlar bahsettiğim 2 ekstra egzozundu, anakarta takılı. Üstteki diğer 3'ü ise zaten takılı olarak geldi onların yerini değiştirmedim. Bazı kontrolcülerde sıralama önemli oluyor onu biliyorum ama bu zaten hazır takılı olarak geliyor.



    Kasa Fanı/Fan Hub Çıkmazı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 1 Kasım 2022; 15:24:45 >




  • Kraven kullanıcısına yanıt
    Kontrolcünün data kablosunda veya kontrolcünün kendisinde bir problem olabilir bana kalırsa darkın servisine ulaşıp sorunu anlatabilirseniz size sorunun cihazdan mı yoksa sizin bağlantı veya donanımlarınızla alakalı mı olduğu konusunda bilgi alabilirsiniz belki de darkın bu cihazı fanları bağırtıp sadece argb odaklı da olabilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.