Şimdi Ara

Karton kutu imalatı için makina

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    Karton kutu imalatı işine girmek istiyorum.

    Elimden geldiğince otomatize bir biçimde çalıştırmak istiyorum bu sebeple makinalar aramaktayım. Bildiğiniz ve önerebileceğiniz markalar, distribütörler var ise danışmak isterim.



  • arayış devam ediyosa eski çalıştığım firma bilgilerini göndereyim size. Matbaa makinaları üzerine çalışıyorlar. yurtdışından makine getirme, imalat vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izzmarit

    arayış devam ediyosa eski çalıştığım firma bilgilerini göndereyim size. Matbaa makinaları üzerine çalışıyorlar. yurtdışından makine getirme, imalat vs.
    Olur mesaj atabilirsiniz
  • Merhaba karton kutu sektöründe çalışmaktayım bilgim dahili biraz bilgi vereyim. Öncelikle karton oluklu mukavva olarak geçer, bunların çeşitleri vardır tek dalga (dalga çeşitleri vardır) , dopel, tripleks olarak bunları sıfırdan üretmek büyük ve pahalı makineler gerektirir. Size bobin olarak gelir makineden levha olrak çıkar. Sonrasında varsa baskı yapılir ve levha kutuya şekli verilir ama birleşmesi için yapıştırılması veya dikilmesi gerekir.Bu normal bir karton kutu imalti bunun çeşitlerinde vardır ofset, sıvama vs onlarin farklı makineleri vardır.
    Üretim ana hatları ile böyle sizin nasıl bir iş planladiginizi bilmiyorum ama bu isleri yapmak için bir sanayi işletmesi ve çokça personel gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tmucom

    Merhaba karton kutu sektöründe çalışmaktayım bilgim dahili biraz bilgi vereyim. Öncelikle karton oluklu mukavva olarak geçer, bunların çeşitleri vardır tek dalga (dalga çeşitleri vardır) , dopel, tripleks olarak bunları sıfırdan üretmek büyük ve pahalı makineler gerektirir. Size bobin olarak gelir makineden levha olrak çıkar. Sonrasında varsa baskı yapılir ve levha kutuya şekli verilir ama birleşmesi için yapıştırılması veya dikilmesi gerekir.Bu normal bir karton kutu imalti bunun çeşitlerinde vardır ofset, sıvama vs onlarin farklı makineleri vardır.
    Üretim ana hatları ile böyle sizin nasıl bir iş planladiginizi bilmiyorum ama bu isleri yapmak için bir sanayi işletmesi ve çokça personel gerekir.
    Selamlar,
    Cevap için teşekkür ederim.
    Karton kutu biraz yanlış bir başlık oldu sanırım ama ne yazacağımı bilemedim bunun dışında.

    Benim aklımdaki şu; ilk işim, mücevherat mağazalarında siz ürün aldığınızda ürünü size sundukları mukavva kutulardan yapmak. Sıvama sert mukavva diye geçiyor sanırım.
    Haftaya bir ustanın yanında çırak olarak çalışıp olayın ehemmiyetini anlamayı planlıyorum.

    Plan şöyle;
    Mukavva ve kağıt kesili şekilde alınacak depoya konulacak. Yapıştırıcı alınacak. Sünger alınacak yine kesilmiş şekilde veya ben kestiricem
    Makine olarak 2 veya 3 adet yarı otomatik, taslama,yapıştırma,deveboynu yeterli olacak gibi gözüküyor (deveboynu taslama makinası aynı şey olabilir şuan net hatırlayamadım köşe bantlama makinası da alınabilir ama prosesi haftaya başladığımda daha net canlandırabileceğimi umuyorum kafada.
    Bize gelen mukavvaya şekil verip kutuyu yapıştırıcı sürülmüş kağıda oturtuyoruz. Makina yardımı ile kağıt kenarlarını düzgünce kapatıyoruz(taslama,yaslama artık karıştırıyor olabilirim :) ) sonrasında içine süngeri koyuyoruz, aynı şekilde yapılmış olan kapakla birleştirip palete yerleştiriyoruz gönderilmek üzere. Lojistiği konusunu daha çalışmadım zaten minimum 2 ay var bunları yapmama.

    Yer olarak matbaacılar sitesini istiyordum fakat gırtlak dolu hepsi

    Ortalama 3 ila 5 çalışan ile halledebileceğimizi düşünüyorum bu işi.
    Tecrübe kazandıktan ve biraz oturttuktan sonra sistemi, yeni müşteriler ve farklı modeller çalışmaya başlayacağım.başlayacağız.




  • Bu anlatım biraz daha açıklayıcı oldu .:) İşi görme imkanınız varmış bence bir görün olayı anlayın sonra ekonomik planınızı yapın kaça alırız işlem maliyeti işçi kira sigorta elektrik nakliye maliyeti bunlar hep hesaplanması gereken ayrıntılar. Müşteri portföyü oluşturmak ve genişletmek ancak fiyatla olabiliyor. Bu zamanda nice firmalar battı aman dikkatli olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tmucom

    Bu anlatım biraz daha açıklayıcı oldu .:) İşi görme imkanınız varmış bence bir görün olayı anlayın sonra ekonomik planınızı yapın kaça alırız işlem maliyeti işçi kira sigorta elektrik nakliye maliyeti bunlar hep hesaplanması gereken ayrıntılar. Müşteri portföyü oluşturmak ve genişletmek ancak fiyatla olabiliyor. Bu zamanda nice firmalar battı aman dikkatli olun.
    Aynen oyle. Piyasada oldurmeden fiyat verilemiyor. Ama her is icin gecerli diye tahmin ediyorum. Guya bilisim master i yapiyoruz ama her sektor cop.

    En azindan bu isi daha hizli anlayip ise baslayabilirim diye umuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alioreh -- 25 Ocak 2020; 15:49:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tmucom T kullanıcısına yanıt
    Sizin konuyla ilgili bilginiz varsa tüyo vermekten çekinmeyin:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alioreh -- 25 Ocak 2020; 16:14:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.