Şimdi Ara

Kargolarda Oluşan Rezilliğe Bir Dur Diyelim! ANKET EKLENDİ - Mutlaka Katılın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
12
Favori
63.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
902 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetyasinakturk

    Konuyu arkadaşa devretmek istiyorum o da devralma işlemini kabul ederse.
    İşine gelmeyince konuyu devret tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu daha iyi yapabilecek birine devredebilirim nasıl yaparım bilmiyorum ama bir yolunu buluruz.

    Dostum ilk mesaja iyi bak kimsenin işine gelmeyen bir durum yok sadece konuyu daha iyi derleyip toparlayabilecek bu işten daha net anlayan ve gerçekten bunun hakkını verecek bir kişi bu konuyu yönetsin isterim .
    Herkes bildiği işi yapsın diyorum yani . Ben bu konuda bir sıkıntı görüyorum ki hala var olduğuna inanıyorum . Sadece işi ehline teslim etmek istiyorum . Umarım anlatabilmişimdir zira konuda adım her zaman bulunacak bundan emin olabilirsiniz.
  • Zamaninda mng kargodan bir kargom gelicekti. Eve geldiler 4. kata kadar çıkmışlar ama bulamamışlar beni. Apartman 7 kat diğer 3 kata baksa kapı numarası yazıyor aşağıdaki kapıdaki zilde isim yerine numara var sadece ama ne hikmetse bulamamışlar arasaydınız denildiğinde ise öyle bir zorunluluğumuz yok diye cevap veriyorlar gidip kendilerinden almam gerektiği söylendi

    Yurtiçi/Aras/Ups bunlarla şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım burdaki şubelerden hepsi adresde sorun olması durumunda arayıp söylüyorlar.
  • Açıkçası alışveriş sitelerinde hangi kargo firmasını seçeceğimiz bize bırakılmadiktan sonra hiçbir şey değişmez. Ben a firmasini beğenmiyorum diyelim ama onu seçmeme şansım yok ki. Hâl böyle olunca adamlar napsin senin, benim düşüncemi. Bu sistemde firmalar için önemli olan alışveriş şirketleri ile anlaşma yapabilmek, teslimatcisi olabilmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar drone kullanıp kargo gönderiyorlar, bir de bizim derdimize bak
  • Kargo denetimi gerçekten imkansıza yakın birşey nasıl tam anlamıyla güvenlik sağlanabilir çözüm önermek lazım, tüm süreci kameralarla falan izlemek lazım yüzde yüz güven duymak için. Geçen gün aras kargo ya gittim kargo almaya adamlar palsır küldür atıyor kargoları sağa sola. Netten alışverişten soğudum bu kargocular yüzünden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürat Kargo benim gördüğüm en berbat müşteri hizmeti veren firma zaten çoğu kargo firması berbat ama sürat mı aman benden uzak Uganda'ya yakın olsun.

    Bu kargo firmaları yüzünden bir ürün yollar iken deli gibi özel poşetlere sarıyor kutulamasını önceden kendim yapıyorum. Yoksa bunlara kalsa kırılma ihtimali olan ürünü bile kaldırıp atan bir vasıfsız insan türleri ile kim uğraşacak.
  • Bu özensizlik ve vurdumduymazlık çalışanların suçu değil. Kargo şirketlerinin olaya et alması gerekiyor. Asgari ücretle günde 10 saat paket yetiştirmek kolay iş değil. Şubeye gelen kargoları göz önüne aldığımızda şubede en az 12 personelin çalışması gerekiyor ama çalışan sayısı 5 Bu kadar az çalışanla, tonca işi yetiştirmeye zorlarsan, o çalışanda kargoyu tekmeleye tekmeleye taşır kimse kusura bakmasın Ayrıca günaydın express adamdır
  • _RapiD_ kullanıcısına yanıt
    Hocam birinci olarak biz muhakkak hakkımızı aramalıyız ancak düzen böyle mi olmalı ? Fırsatını bulan sizin bilmediğiniz bir konuda sizi kazıklamak zorunda mı?

    İkinci olarak neden kendimizi illa Amerika ile kıyaslayalım hocam hizmeti geliştirmek,onlardan daha yapmayı hedeflemek varken. Ayrıca şöyle bir durum söz konusu sizin bu dediğiniz ambalajlama şirketleri benim bulunduğum ilde yok. Adam bana "Ben bu bilgisayarı böyle taşıyamam." diyor tamam diyorsun gidip arasına dahi olmak üzere havalı poşet koyup üç kat sarıyorsunuz yine de ben böyle taşıyamam diyor artık nasıl bir serüven gelecekse bizim bilgisayarın başına" Bizde şu havalı eşya mevcut şu kadar para" diyor. Ben bir havalı poşete 20 lira verdiğimi biliyorum. Zaten gerekli ücreti de alıyorlar fazlasıyla ben her an kargoda neler yapılması gerekli araştırmasını ne kadar yapabilirim ? İşini bilen kişilerin orada olması gerekmiyor mu ?

    Tabi ki eksik ve yanlış bilgilerimiz de olacak bunu kimse yadsıyamaz hocam içinde olmadığımız bir iş hakkında kesin bir bilgi sahibi nasıl olabiliriz kendimizi de sorgulayalım muhakkak. Ancak ben bir kargo yolladım garantisine ve tam bir haftadır ürün şubeden şubeye geziyor. Arıyorum şu şubede diyorlar. O şubeyi arıyorum yanlış göndermişsiniz yönlendirme yapın diyorum şu şube bize yönlendirme yaptığı için biz yönlendirme yapamıyoruz o şubeyle görüşün bize izin versin diyorlar ki bundan 3 gün önce bunu diyen şube ben yönlendirmenizi aldım dedi. Sonra ben yönlendirdikleri şubeyi arıyorum onlar evet bir karışıklık olmuş biz şimdi o şubeden kargoyu isteyeceğiz bize gelecek ve dağıtıma çıkacak diyorlar o arada kargoyu gönderdiğim şube beni arıyor "Kargonuzu geri çekelim mi" diye. Diyorum ki "Yanlış adrese gitmiş ve şuan onlar bunu düzeltiyor" bana denilen "Aa öyle mi ? Bize hiç haber vermediler. Oysa bizim haberimiz olması gerekiyordu biz şimdi o şubeyi arayıp kargoyu doğru yere yönlediriyoruz." Hadi çık işin içinden.

    Üçüncü olarak işçiler ile bir sorun varsa bunu da dile getirelim bizim kargolar dediğimiz sorun sadece şahsi çıkarlarımızı gözetmiyor ki. Eğer onların bir sorunu varsa bu konu içerisinde onlara da gerektiği kadar yer verelim. Biz verilmeyen hizmetten firmaları sorumlu tutuyoruz. Yetkin eleman alımını bu kurumlar üstleniyor sonuçta. Ve yine suçlu bu kargo şirketleri zaten burada hiç bir problemimiz yok. Ancak şu gerçeği de saklamayalım kimse hulk değil ki 32 kg ürünü arabaya fırlatsın. Bu rezil olan paketler yine küçük paketler ve kargoların bir çoğu da 32 kg değil azınlık üzerinden genelleme yapılamaz hocam.

    Gel gelelim kapıya bırakma meselesine. Müstakil ve bahçeli bir evde yaşıyorsanız ve bahçenizde gerekli önlemler mevcutsa aynı zamanda ülkenizdeki düzen ve sistem oturmuş durumdaysa bunun mümkün olması absürt bir durum değil. Ancak bizim ülkemizin hali ortada ülkemizi güzelleştirelim tamam ama bu uzun vadeli bir plan. Bu sürece kadar birileri bizim güvenliğimizi sağlamak zorunda hele ki bu kişiler hizmet sağlamak için maaş alan kişilerse. Bu nedenle ülkemiz gerçeklerini göz önünde bulundurmanız gerektiğini unutmayın ve ülkemizde kargoların özensiz ve kimseye güven verecek bir durumda olmadığının bilincine varın hocam. Ben her kargoya işim düştüğünde yine ne aksilik çıkacak diyorum. Bu duygu içinde olmak beni hoşnut etmiyor. Biz yaşadığımız sorunu dile getiriyoruz eğer işçiler bir sorun yaşıyorsa onlarda buyursun forum açık konu açsınlar ve onlarla da gereken şekilde ilgilenelim . Ama ona yazık buna yazık der durursak bize kim acıyacak.




  • Denetim yok bu işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destekliyorum. Belirli standartlar ve denetim olmalı.
  • Büyük firmalar (Amazon, gittigidiyor, sahibinden, hepsiburada vb) kargo seçimini müşteriye bıraksa, herkes memnun kaldığı kargoyu seçebilse biraz olsun rekabet ederler.



    Şu anki piyasada Amazon mng yi almış, birisi aras ı diğeri yurt içi kargoyu. Ulaştırma bakanlığının bu konuyla ilgileneceğini düşünmüyorum.

    Ama umut ediyorum ki bir yasa çıkarılsın, Kargo sahibi dışında teslimat yapılmasın. Çünkü büyük sıkıntılar yaşanabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen bende katılıyorum. Gecen firmadan gelen pakete yanlış adres yazılmış. Kargocu arayıpda doğru adresi sormuyor. Adama defalarca telefon edip adresim şu bugün evdeyim dememe rağmen adam evde yok teslim edemedik diye not düşüyor. Böyle bir rezillik olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar katılıyorum. Şuan bile 7 aralıkta teslim edilmesi gereken kargomu bekliyorum...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akn ve oyun fiyatlarinda herkesi etkileyen bir durum vardi, comere direkt kendi adimiza da sikayet atabiliyorduk fakat bunda kargo sirketlerinden memnun degilim diye mi atmis olucaz sikayeti?

    Konu cok onemli bi konu, hepimiz zaman zaman bu konuda sikinti cekiyoruz, sonuna kadar da destekliyorum fakat nasil ses cikaracagimiz cok karisik. Acaba boyle buyuk bir kargo sirketi sikayet basligi olusturulsa, her sikayeti olan gelip yazsa, arti nasil sikayet edilecegi ve surecle ilgili bilgi olsa. Birikince de bakin bu kadar insan sorun yasiyor diye gosterecegimiz bir yer olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirketler calisanlarina asgari ucret verirse geleni gideni aratirsa olacagi budur. Afedersinizde ulke asgari ucretli b.k pusur islerle dolu milletde ne agiz eyecegim lan modunda o ucrete is mi yok. Bu sirketler biraz fazla maas verse calisanda isine sahip cikar.



    Memnuniyetime gelirsek bulundugum yerde aras bir harika. cok kargom geldiginden beni tanidilar artik evde olmazsam isyerine bile getiriyorlar. Yurt ici ise subesi olmadigi halde yine memnunum. Digerlerinden hic mumnun degilim hele birtaneai var subesi yok bulundugum ilcede adam araci carsiya ceker dolasir dolasir benim kargoyu geri götürür. Abi yeyistiremedim der. İki hafta sonra ben gider carsiya alirim.



    Ha sunuda söyleyeyim bu sirketlerin bizi arama zorunlulugu yok. Eve gelir zile basar actin actin acmadin evde bulamadik kagidini kapina asar gider presedur budur. Ama isin tadi kacmis yil 2012 mus iline babamlar ptt ile baglama gonderdi. 1 ay olmaya yakin gidip sorayim dedim. Memur diyorki senin baglamayi şu kisi teslim almis. O kisi benim teslim almadim su arkadaki baglamada bahsettigim kargo dedim. İcerdeki mi dedi evet dedim. Adam benim kargoyu teslim ettim deyip hic ellememis adimada imza atmis. Alip goturse bana gecmis olsun.



    Bir denetleme usul erkan şart



    Basta dedigim gibi. Bir isi iyi yaptiracaksa iz bir ahlakli adam calistiracaksin iki o adama hak ettigi ucretide vereceksin yoksa. Cayinada işer. Kargonuda ....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Once kargo firmalarin calisanlarina insan muamelesi yapilmasi lazim. Uzaktan davulun sesi hos gelir,ver parayi yolla kargoyu gerisi cokta fifi oyle olmuyor. Adam 12 saat esek sudan gelinceye kadar ne mola ne izin ne yemek verilmeden kar kis sicakta it gibi calisiyor asgari ucrete isini duzgun yapar mi ? Yapmaz,gelecek yok,kariyer imkani yok gunu kurtariyor sabikali hayattan bir beklentisi kalmamis insanlari aliyorlar.



    Klavye basindan yazmasi kolay isin icine girince goruyorsun neden sistemin boyle oldugunu. İs yetistirme telasi , alet edavat kaldirac yok calisan napsin ? Ups ve ptt kargo disinda kurumsallasmis duzgun firma yok. Elestiriye gelince herkes elestirir ama kimse elini tasina altina koymaz,yapici olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigortayi iptal edin derseniz daha ucuza gidiyor birde karsi taraf subeden alabilirse subeden alinacak diyin adrese teslim ucretide düşüyor.Bira daha uyguna geliyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D&R online sitesinden 24 TL’ye 2 DVD Film aldim. Hepsiexpres diye bir kargo sirketi ile gonderdiler. Eleman kargoyu getirdi ama ne isim, ne kimlik hicbirsey sormadan verdi ve kacar gibi gitti. Iste oldugum icin jeton dusmedi ama mesai sonu baktim 2 adet sifir jelatininde plak. Piyasa degeri 260TL. Aradim kimseye ulasamadim. Filim siparis ediyoruz plak geliyor. Nasil ozensiz is yapiyorlar! Kimbilir benim filimler de kime gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.