Şimdi Ara

Kapıyı orjinaliyle değiştirmek mi düzelttirmek mi iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kapıyı orjinaliyle değiştirmek mi düzelttirmek mi iyi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Açıkçası ben çok ufak bir şey olmadıkça tamirden çok orijinaliyle değiştirip temiz temiz binme taraftarıyım. Ha ama satış noktasında değişeni olan arabaya öcü gibi bakabiliyorlar.

  • Geçmiş olsun.Ben olsam değişirdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendi güvenliğin için değişim, ama maksat 2. El değeri düsmesin diyorsan bu boyasız düzeltilmeyeceğine göre nafile bir uğraş olur.gerçi keyfe keder boyandı diyorlar , ne keyif ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece kapı sacını değiştirebilirsin

  • iki kapıyı da değiştirtebiliyorsan değiştir. aracı satarken kaza fotoğraflarını gösterirsin, zaten iyi bir ekspertiz bu kaza sonucu kapı hariç başka bir yerde hasar oluşmadığını anlayacaktır.

  • 2 ay kadar evvel yıllık bakım için Bosch servise gittiğimde aynı senin gibi bir kazaya karışmış araç geldi,


    müşteri danışmanı ile araç sahibi muhtemel hasar tutarı için pazarlık yapıyorlardı, galiba aracın kaskosu yok kadın cebinden yaptıracak


    düzeltmeye kalkarsak abla çok işçilik parası ödemen gerekecek, komple değiştirelim parça bu kadar, işçilik bu kadar tutar ve daha kısa sürede aracın servisten çıkar dedi, ablamızda yok düzeltin arabanın orijinalliği bozulmasın dedi. muhtemelen düzeltildi

  • İşinin ehli bir usta bunu tekrar eski haline döndürür düzeltme yapıldığını dahi anlamazsınız. Aracınız yeni, satmak istediğinizde iki kapı değişen olduğundan değer kaybı fazla yaşarsınız. Eski model 10-15 yaşında bir araç olsa değiştirip geçin derdim. Eğer ki İstanbulda oturuyorsanız tavsiye edebileceğim çok çok iyi işinin ehli bir usta da var.

  • Aybarszn kullanıcısına yanıt

    onun anlaması önemli değil. orayı düzeltmek için mecburen, seve seve o kısma macun sürülmek zorunda. macunlu parçadaki boya mutlaka çatlıyor. değişen kapı daha iyi. ortada ağır bir kaza yok ki neden arabanın değeri düşsün. böyle değişene can kurban.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 22 Kasım 2022; 8:52:25 >
  • Bineceksen kesinlikle değiştir kafan rahat olsun,1-2 aya satacağım 2.el değeri düşmesin dersen tamir olurda uzun vadede ne kadar sağlıklı olur tartışmalı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

    Macunsuz düzeltme yapılabilir bir hasar bu. Bahsettiğim usta sıradan bir yer değil zaten. Porsche, Bmw, Audi gibi premium markalara daha çok çalışan bir göçükçü işinin gerçekten ehli. Galerici çevrem, hatta sıfır araç satan bayiler bile bahsettiğim kişiye gönderiyor araçları. Macunsuz düzeltme yapıldıktan sonra değişmesinin bir manası yok. Ne yazık ki insanlar kazanın büyüğüne, küçüğüne bakmıyorlar. Değişen mi? Değişen bitmiştir mantığı. Yoksa bende sizin gibi düşünen birisiyim. Aracın fiziği, görüntüsü güzel olduktan sonra hayati yerlerde işlem olmadıkça alınır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aybarszn -- 22 Kasım 2022; 9:4:30 >
  • Aybarszn kullanıcısına yanıt

    hocam hasarı görmüyor musun? öyle pdr ile düzelecek bir hasar değil. illaki macun sürülecek. yoksa pütür pütür bir görünüm olur, boya tutmaz. bu hasarı macunsuz düzeltmek imkansızdır.

  • benim prensibim

    lokal olacaksa boyattırırım, parça komple boyanacaksa değiştiririm

  • Bence bu kapıyı sökmeden düzeltmesi zor. Sök tak olunca da değişmesi daha mantıklı. Çünkü çoğu ekspertiz yine değişen olarak değerlendirecek. Hem düzgün bir görünüm de olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben olsam gozum kapali tamir ettirirdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sol arka teker kaldırıma vurduysa taşıyıcı da yamulmuş olabilir.
    Sol arka teker hafif içeri bakıyor olabilir.
    Sadece kapılarda hasar varsa ve direklerde yoksa düzeltilir.
    Ancak yenisi kadar iyi olmayacaktır boya konusu.

    Resimleri saklayıp "bu sebeple iki kapıyı değiştim" derseniz çok bir değer kaybı olmaz gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasara ait fotonuz da var...

    Değiştirilmesi daha doğru, sağlıklı olur... Neticede sıfır kapı takılacak. (mümkünse yetkili serviste, faturalandırılmış işlem belgeli kayıtlı olsun)

    Yurtdışında bu belgeli, kayıtlı değişim araca olumlu yaklaşılmasını sağlarken, bizde eksi bir durum gibi yaklaşılır. Para kaygısından olacak birşeyleri gizlemek, o şekilde satmak daha makul gelir... Sanayide çekiçleterek düzelttirir (!) hasarsız, tertemiz diye satarız... Alıcı profilimiz de herhalde böylesini ister (!)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz daha az hasarlı aynı olay başıma geldi ama sadece sürtmeden . ama bu sürtme değil resmen direğe bindirme . kapının durumuna göre kaportacı düzeltemem diyorsa komple kapı sacı değişiyor . çok teferruatlı . ne işse benim arka kapı sürtmeden dolayı daha fazla hasarlı çizik ve darbeli olmasına rağmen hafif sürten ön kapı sacı değişti arka kapı tekerlek yuvası düzeltildi sanırım kaportanın o kısımda değişemeyeceğinden ötürü .


    zamanında iki kapı için çok para vermiştik . ama aynen orjinali gibi oldu . seninkisi yeni model ucuza da yaptırmaya çalışsan baya para verirsin . ki resimden gördüğüm kadarıyla düzeltilmesi zor çıkma yada orjinal takılacak gibi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.