Şimdi Ara

kapıdaki ziyaretçi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • s.a ustalarım geçenlerde yaptığım ufak bir proje..uygulanabilirliği yüksek bir sistem..sitem üç ana kısımdan oluşuyor.bunlar:
    1-)alıcı-verici modülü
    2-)zamanlayıcı devresi
    3-) teleizyon :)
    sistemin çalışması oldukça basitdir..zile basıldığı zaman tetikleme devresi zamanlayıcı devresini aktif ederek otomatik olarak üzerindeki röleyi çektirir.bunun sonucunda tv de bulunan scart soketinin 8 nolu bacağına 12 volt gider..kapıdaki ziyaretçi zile basmayı bıraksa bile devremiz ayarlanan süre boyunca aktif kalarak tv yi sürekli av modunda tutar.bu sırada kameradan alınan görüntü hiç bir işleme tabi olmadan tv ekranında gözükür.ayarladığımız süre sonunda tv av modundan çıkarak normal yayın akışına devam eder..
    devremizin bir kaç özelliğini belirtmek isterim..hiç istifinizi bozmadan uzaktan kumanda sayesinde otoamatiği çalıştırabilme ve kurtlar vadisi gibi bir dizi izlerken devreyi devre dışı bırakabilme.devre dışı bırakmaktan kastim,devre sürekli çalışıyor ama tv nin av moduna geçebilmesi için gerekli olan voltafı röle ile kesiyoruz.bu sayede kapı çaldığında dizi keyfimiz bozulmuyor... bu sistem diğer güvenlik sistemleriyle birleştirilerek daha modüler bir hale getirilebilir.
     kapıdaki ziyaretçi

    bağlantıları kaba taslak belli etmeye çalıştım.
    tv mizde scart soketinin 8 nolu ucuna artı çıkışımızı,21 nolu ucuna - çıkışımızı bağlıyazcağız.bazı sacartlarda 21 nolu uç bulunmayıp sacrtın şasesine eksiyi bağlamanız yeterlidir.ayrıca gerekli bağlantıyı yaptıkdan sonra kameradan ses almakta mümkün.

    ustalarım ben elimde olduğu için 4 kanal alıcı verici kullandım.sistemin bahsettiğim özellikleri yerine getirebilmesi için 2 kanal alıcı verici yeterli olur.
    kullandığım kamera piyasada dome güvenlik kamerası olarak geçer..
     kapıdaki ziyaretçi

     kapıdaki ziyaretçi

    kameradan çıkan görüntü kablolarını scrtın 20 ve 18 nolu ucuna uygun bir şekilde bağlayın.

    buyrun burda dosyalar.ek olarak alıcı-verici baskı devreside vardır.erdem efe ustama teşekkürler.
    http://www.mediafire.com/?jbdowk73e8en738







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.