Şimdi Ara

Kampanyalar- tarifeler arası tutarsızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bir öğrenci olarak her ne kadar internetten, telefondan uzak durmaya çalışsam da bazı nedenlerden dolayı internete girmem gerekiyor. Ben de bunu her yerden kolaylıkla halledebilmek için cepten internet paketi almak istiyorum fakat;

    Avea cepten internet paketlerinde(LİNK):
    100mb aylık internet 8 tl, 250mb 15tl ve 1gb 9tl. Burada bir mantıksızlık olduğu açıkça görülüyor. Ayrıca notlara baktığımızda kalan kotanın bir sonraki aya devredemeyeceği yazıyor.
    "...Aylık internet paketlerinde ise ay içinde kullanılmayan MB miktarı sadece bir sonraki aya devreder. "

    Hadi tamam diyelim herşey hoş güzel. 1Gb internet almak istiyorum. Fakat biraz daha derinlere inince bir şey daha görüyoruz:
    http://www.avea.com.tr/tr/sta/bireysel/kampanyalar/1gb_9tl.shtml?pagemenu=kampanyalar.internet.faturasiz.1gb9tl&pagemenu=kampanyalar.internet.faturasiz
    Buradaki kampanya da yukarıda bahsetmiş olduğum 1gb internet paketiyle ilgili. Fakat detaylar kısmına geldiğimizde şöyle yazıyor:
    "Paket kapsamında sunulan 1 GB internet 30 gün boyunca geçerlidir ve 30 gün sonunda kullanılmayan tutar bir sonraki aya devretmeyecektir."

    İkisi de aynı paket olmasına rağmen bir sayfada ak dediğine bir sayfada kara diyor.


    Hadi diyelim bunları da geçtim. Bir de şu var:

    3G internet paketleri var. (Yukarıda bahsettiğim internet paketleri 3G hızında kullanılabildiği yazıyor)
    Burada ise faturasız hatlara 1G internetin aylık fiyatı 29Tl yazılmış.

    Ben şimdi bunların hangisine inanacağım. Benim istediğim Aylık 1gb interneti 3G hızında kullanmak. 3G hızında kullanmak istediğim için 3G paketine bakıyorum çok pahalı. Ama diğer ucuz olan (1Gb 9Tl) paketine bakıyorum. 3G ile kullanabildiği yazıyor. Bir kurnazlık, bir oyunbazlık mı var acaba bu işin içinde ?



    Ayrıca merak ettiğim bir şey daha var. Ben henüz 3G servisine kayıt yaptırmadım. Edge hızında internete giriyor normal konuşllarda. 3Gye kayıt yaptırıp internet paketimi 3G üzerinden(yukarıda anlattığım gibi) kullanmak istiyorum. Bunu için ekstra ücret varsa ne kadar ? Yani öğrenmek istediğim şey: Elde hiç bir şey yokken 3G hızında 1Gb lık aylık interneti NET kaç Tlye alabilirim ?

    Teşekkürler.







  • sadece bildiğim kısmı yazayım...

    paketin kalan kota miktarı bir sonraki aya devrediyor...

    yani, diyelim ki, ocak ayında 100 mb'ın 70 mb'ını kullandınız, geriye kalan 30 mb şubat ayında paketi yenilediğinizde 130 mb oluyor...

    ama şubat ayında, diyelim 60 mb kullandınız, mart ayında paket yenilediğinizde 130 - 60 = 70 mb olmuyor... 100 - 60 = 40 mb oluyor...

    özetle, peşpeşe iki ayın kalan mb toplamı devretmiyor, sadece bir önceki ayın kalanı devrediyor...

    umarım açıklayabilmişimdir...
  • Teşekkürler. Kendi sitelerinde bir dedikleri bir diğerini tutmayınca kafalar karışıyor haliyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.