Şimdi Ara

Kaloriferden gelen TIK TIK TIK sesler ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
63.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar,
    Yeni tasindigim evdeki kaloriferden surekli TIK TIK TIK diye sesler geliyor. Ara sira kesiliyor, sonra tekrar basliyor. Aslinda ses kaloriferden mi yoksa borulardan mi geliyor ondan da emin degilim?

    Ayni sorunu yasayan, yasayip da cozebilen ya da sundandir diyebilen var midir???



  • Konuyu hortlatıcam ama bunu bu tarz sorunları yaşayanlar olursa direk burdan bilgi sahibi olsunlar istedim.
    Ben bir süredir bu konudan rahatsızdım ve sorunu sonunda araçtırmalarım sonucunda bulduğum bir yazıdaki bazı yöntemleri deneyerek kendim giderdim.
    Konu'nun Google Arama sonuçlarında ilk sıralarda yer almasına rağmen kesin bir çözüm içermeyen konuya çözüm içeren bir cevap eklemek istedim. Umarım bu sorunu yaşayanlara yardımcı olur.

    İnsanı strese sokan petekten gelen sesin sebebi nedir? Birkaç farklı sebebi olabilen bu arıza, genellikle kalorifer peteklerinin kalitesi ile alakalıdır. Bir kaloriferin ısınması esnasında ses geliyor, ısındıktan sonra ses kesiliyorsa petek malzemesinin ısındıkça genleşmesindendir. Zamanla malzemelerin özellikleri bozulabilir. Genleşme kabiliyetini yitiren bir malzeme, belirli bir müddet sonra ses yapmaya başlayabilir. Eğer sorununuz bunun gibiyse; ya ısınana kadar 5 dakika bu sese katlanacaksınız ya da petekleri değiştirmek zorundasınız. Bir de peteklerin musluklarından gelen ses vardır. Bu durum ise genellikle termostatik vanalarda görülür. Vanalar kendiliğinden ayarlı olduğundan, bir mekanizmaya sahiptirler. İçerisinde bu ayarlamayı yapan bir iğne bulunur. Suyun itme gücü ile açılıp kapanan bu iğne, bozulduğunda kendi kendine tık tık diye ses yapmaya başlar. Radyatör vanalarındaki sesin sebebi de budur. Çözüm konusuna gelince vanayı değiştirmek en akıllıca yöntem olacaktır. Bu tık sesleri arasında farklar vardır. Genleşmeden ve vanalardan kaynaklanan ses, iki metalin birbirine çarpma sesi gibidir. Eğer su sesiyle karışık çarpma sesleri geliyorsa, onun da nedeni farklıdır.

    Genelde sistemin kirlenmesi ile içeride oluşan kireçlenmeler ve küçük parçaların devir daim esnasında çarpması ile bu sesleri duyarız. Alüminyum peteklerde daha fazla görülen bir sorundur. Petek temizleme makineleri ile sadece banyodaki ya da herhangi bir peteği sökerek bütün tesisatı ve petekleri oradan yıkamak mümkün. Diğer çözümlere göre daha az maliyetli ve kirletmeyen bu yöntem, en çok tercih edilenidir.

    Peteklerde ve kombide ses oluşmasını neden olan bir etken daha vardır. Bu sorunun çözümü bu en masrafsız ve kendi yapabileceğimiz belki de tek iştir. Bu problem de peteklerde hava sorunu oluşmasıdır. Öncelikle bir peteğin içinde hava olup olmadığını ısısına bakarak anlayamayız. Peteğin yarısının ya da tamamının hava dolu olması durumunda durumu fark edebiliriz. Aksi takdirde kaloriferde ses yapmasından hava anlaşılamaz. Hava suyun içinde devir daim yaparken döndükçe ses yapar. Borudan geçtiği kısımda çok ses olmasa da özellikle peteğin içinden dolaştığı esnada ses olur. Sessiz ortamda, özellikle de gece çok daha net ve rahatsız edici duruma gelir. Çözümü ise çok basittir. Peteklerin içindeki havayı boşaltmak yeterlidir.

    Hava alma purjör anahtarı veya bir düz tornavida ile peteğin sağ ya da sol üst köşesindeki vidaya benzeyen kısmı çevirerek içinden hava atıp tamamen su geldiğini görene kadar beklemektir.
    Bunu tüm peteklerde yaptıktan sonra havasını almış oluruz.
    Kombi altındaki su doldurma vanasından kombi basıncını da 1,5 e getirdikten sonra işlem biter.
    Petekten ses geliyor, kalorifer ses yapıyor, radyatör vanasından tık tık ses geliyor diyorsanız hepsinin nedeni ve çözümü bunlardır.

    Kirlenen petekler ses yapar mı sorusunun cevabının evet olduğunu söylemiştik. Zaten 2 yılda bir düzenli olarak radyatör petek temizliği yaptırırsanız kirlenen peteklerin ses yapması durumunun önüne geçmiş olursunuz.
  • Eğer kalorifer ısındığı zaman geliyosa bu sesler bu kullanılan malzemenin genşleşmesinden dolayı gelir. bide bina yeni veya kalarifer yeni ise olabilir. Veya kalorifer uzun zamandır ilk defa yanıyosa bu seslerin gelmesi doğal çünkü malzeme genlşiyor.
  • Bu bir mesaj olabilir..
  • Genleşmeden oluyor. Çoğu evde olur.

    Bir de başka sebep vardır tabi; bizim gibi komşunuzun küçük çocuğu varsa, o da borularara vurarak özellikle sabah saatlerinde melodi oluşturabilir.
  • />
    />
    />


    quote:

    Orjinalden alıntı: wawewq

    Bu bir mesaj olabilir..
    />




  • Ya genleşmedir dedikleri gib yada apartmanda senin dairenin altında yada üstünde kalan dairelerden birisinin kalorifer petekleri üzerinde özellikle metal bir eşya ile ritim tutma özelliği vardır. Bu durumdada hemen hemen aynı ses geliyor. İnanması zor ama 4 kata fln çok rahat gidiyo ses...
  • geçektendende haberleişyor olabiler zira bizn apartmanda 2 ile 4. kat böyle haberleşiyordu birisi kaloriferi tıklayınca balkona çıkıveriyorlardı hemen
  • peteklerde hava olduğu zamanda olur o tıkırtılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lexus

    peteklerde hava olduğu zamanda olur o tıkırtılar



    +1
  • bisdede oluyor sabahın altısında başlıyor cat çut diye. ve bir çözümü yok
  • boruların içinde canavar vardır
  • Hava yapmış olabilir
  • Kaloriferin içinde ki küçük adamlar sıkıntıdan kalorifere kafa atıyor olabilirler
  • Kesin çözüm, doğalgaza geç
  • dostlar bu ses su pompalamas1 s1ras1nda su dewirdaim pompas1ndan gelir yani arkada_1n oturduu ew kalorifreli ise kazan dairesinden,yok kombili ise kombiden ghelir kapa1n1 açs1n we dewirdaim motaorunu bir kademe yukselts1m hem daha çok 1s1n1r hemdde sesten kurtulur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eddie_bg

    Kesin çözüm, doğalgaza geç


    Bizimki doğal gaz
  • o zaman kombiyi değiştirin
  • cinler korkuyormusun korkmuyormusun diye nabız yokluyor olabilir, korktuğunu anlarlarsa daha da ileri gidebilirler
  • 2. kombi bu aynı şey gene... sorun bence borularda onlarıda değiştirmek gerekiyor...
    quote:

    Orjinalden alıntı: eddie_bg

    o zaman kombiyi değiştirin
  • Komple değişitr gitsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.