Şimdi Ara

Kafa Karıştırıcı RAM Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Uzun zamandır kullanmış olduğum MSI X48 Platinum anakartım ve kullanmış olduğum 3x2GB Kingston 1600mhz XMP ile ilgili kafamı karıştıran bir problemim var, kısaca bahsetmek istiyorum.

    İşlemcim için almış olduğum soğutucu, 4 adet RAM slotumdan 1. sini kapatıyor. Dolayısıyla bana 2. 3. ve 4. slotlar kalıyor. Benim elimde 3 adet RAM olduğu için bunu uzun bir süre problem olarak görmedim. Ben de 2. 3. ve 4. Slotları kullanarak devam ettim.
    Bir gün bilgisayarımı açtığımda 4GB RAM'im olduğunu gördüğümde kasamı açıp inceledim. 3. Slotumdaki RAMin düştüğünü gördüm. Tekrar yerine taktığımda bilgisayarım başlamadı. Bende tekrar çıkardım ve bir süredir 2. ve 4. slottaki 4GB RAM ile devam ediyordum. Fakat kullandığım programlar ve oyunlardan dolayı minimum 6GB'a ihtiyacım var. Dolayısıyla Bende problemin RAM kaynaklı olduğunu düşündüm ve emin olmak için yerleriyle oynamaya başladım. Tek tek ve çift olarak denedim.

    Test durumum şöyle;
    2. Slota çalıştığını düşündüğüm RAM'lerden birini tek başına taktığım zaman bilgisayarım çalışıyor, bozuk olduğunu düşündüğüm RAM'i taktığım zaman da çalışmıyor.
    3. Slota çalıştığını düşündüğüm RAM'lerden birini ya da bozuk RAM'i taktığımda bilgisayarım çalışmıyor.
    Sorun şu ki 3. ve 4. Slota çalıştığını düşündüğüm RAM'leri taktığımda da çalışmıyor.

    Kısaca;
    Yani hem 3. slotun hem de 1 adet RAM'in bozuk olduğunu düşünüyorum. Fakat RAM okuması sırası 1-3, 2-4 olduğu için bunu test edemiyorum.
    Eğer RAM problemli ise yerine 1 adet 4GB RAM almayı düşünüyorum (Link)
    Anakartım 8GB'a kadar destekliyor. Fakat problemin Slot kaynaklı olduğundan emin olamadığım için almaktan çekiniyorum.

    Not: Anakartımın üzerinde 4 Karakterlik LED Panel bulunuyor, anakart okuduğu şeyi üzerinde gösteriyor. Hata aldığım zaman ya DDR3 'de donuyor ya da DRAM'de donuyor. Hangi durumda hangisinde donuyor, tam hatırlamıyorum. Fakat gerekli ise test edip deneyebilirim.

    Okuduğunuz için çok teşekkürler, hepinize kolay gelsin.







  • çalıştığına emin oldugunuz slota ramlerinizi tek tek takarak memtest isimli programla test etmenizi öneririm. en azından ramlerinizde bir arıza olup olmadıgını anlar sonrasında yeni ram almaya yönelirsiniz.
    (memtest isimli programı bir cdye yada bootable olarak ayarlanan bir uspye yazdırın ve format atarmış gibi boot optionsdan programın oldugu cihazı 1.sıraya koyun)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.