Şimdi Ara

Japonya, 2025’te uzaydan Dünya’ya güneş enerjisi gönderecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Japonya, 2025’te uzaydan Dünya’ya güneş enerjisi gönderecek
    Uluslararası bir konferans kapsamında konuşan Japon araştırma enstitüsü Japan Space Systems danışmanı Koichi Ijichi, Japonya'nın alçak Dünya yörüngesinden Dünya'ya kablosuz olarak enerji aktaracak minyatür uzay tabanlı güneş enerjisi santralinin yörüngesel testine dair yol haritasını paylaştı. Buna göre Japonya, OHISAMA adlı bir projenin parçası olarak 2025 yılında kendileri adına ilk defa uzay tabanlı enerjiye erişim sağlamış olacak.



    Uzaydan enerji yarışı kızışıyor



    Japonya, uzay tabanlı güneş enerjisi denemelerine 2025 yılında başlamayı planlasa da ABD bunu aslında geçtiğimiz yıl gerçekleştirmişti. Ancak o zamanda bu yana bu alandaki yarış giderek kızışıyor ve aynı zamanda küresel ısınma nedeniyle fosil yakıtlardan uzaklaşmak isteyen ülkelere yeni bir oyun alanı açıyor.



    Koichi Ijichi, konferans sırasında Japon uydusunun yaklaşık 180 kilogramlık küçük bir uydu olacağını ve 400 kilometre yükseklikten Dünya’ya yaklaşık 1 kilowatt güç aktaracağını söyledi. 1 kilowattlık enerji bulaşık makinesi veya daha küçük ev aletlerini bir saat kadar çalıştırabilecek bir güç miktarı. Dolayısıyla bu demonstrasyon ticari kullanım için gereken ölçeğe yakın bile değil. Japon uydusu 2 metrekarelik fotovoltaik panel kullanarak dahili bataryasını şarj edecek. Biriktirilen enerji daha sonra mikrodalgalara dönüştürülerek Dünya’daki sabit bir alıcıya doğru aktarılacak.



    Ayrıca Bkz.NASA'nın Titan'da yaşamı araştıracak dronu Dragonfly onayı aldı



    Uzay aracı saatte 28.000 km/sa gibi çok hızlı hareket ettiğinden, yeterli enerjinin iletilebilmesi için anten elemanlarının 5 km aralıklarla yaklaşık 40 km’lik bir bölgeye yayılması gerekecek. Uydunun topladığı enerjiyi Dünya’ya ışınlaması sadece birkaç dakika sürecek olsa da bataryanın tekrar doldurulması birkaç gün kadar sürecek.



    Japon araştırmacılar halihazırda kablosuz olarak enerji aktarmayı başarmış durumlarda ve bu aralık ayında bir uçaktan yer istasyonuna iletim yapmayı planlıyorlar. Bu uçaktaki güneş panelleri, uyduda kullanılacak olanlarla aynı olacak. Bununla birlikte uçak aracılığıyla iletim 5-7 km mesafeden gerçekleştirilecek.




    Kaynak:https://www.space.com/japan-space-based-solar-power-demonstration-2025







  • Çok saçma yöntemler. Bunların hiçbiri, radyo dalgası ile iletim tercih edildiği için çalışmayacak. Saçma projelerde paraları hiç ediyorlar, Taponcuklar.

  • LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt
    Japon duyarı kasmak gibi anlaşılmasın da "Taponcuklar" nedir ya? Hem deformasyon hem küçültme eki.

    Hayır son kelimeye kadar hak da verirdim belki böyle, vazgeçtim, haksızsın.

  • LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt
    Bize yazacağına uyarsana adamları yazık değil mi onca emeğe ?

  • Aklıma James Bond Die Another Day filmi geldi ve ürkmeye başladım.. Ruslar ya da Kuzey Koreliler tarafından hacklenip kitle imha silahına dönüşebilir

  • Sümme haşa.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adamlar bir şeyler deniyorlar. Bugün için büyük yarın için küçük şeyler. Yıllar öncede bir çok teknoloji için böyle söylendi.

  • Bizim Aktronotu Japonlara kiralayalım gelir ile emeklilere maaş veririz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • khanstern kullanıcısına yanıt
    Hedef her zaman silah sonra sivil.İnternet bile önce askeri amaçlar için icad edildi. yıldız savaşlarındaki gibi ölüm yıldızı gibi istedikleri ülkeyi güneş ışığıyla yakma hedefi.
    Bu arada olan ozona olur. Uçuşları azaltın diye bağıran coni vardı bi zaman. Hatta covid den dolayı uçuşlar azalaınca ozon kendini yenilemesi hızlandı diye açıklamışlardı. Sen şimdi kalk lazer eneji gönder. Teknik olarak önde olabilirler ama ilk zararıda kendileri çeker.

  • Çocukluğumda kabaca 35 yıl önce Japon animasyon dizinde uzayda gücü kalmamış ve içinde de insan barındıran bir alete enerji verilmesi ile şarj edilmesini izlemiştim . Japonlar hayal ediyor gerçekleştiriyor ...


    Lazer de benzer hikayesi vardır hayal edildi gerçekleştirildi ...


    Jules Verne kitaplarında bile kendi başına birçok alanda öncü ...

  • 1 Kwh diyecektiniz sanırım.

  • LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt
    Önce anlatım bozukluğu olmadan cümle kurmayı öğren sonra alakan olmayan alanlarda işinin erbabı olanlara tere satmaya çalışabilirsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Tüm alanlarda oyle hocam. Gelecek bugünün hayalleridir. Insanoglu neyi düşlerse onun peşinden koşar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Keşke insanoğlu olarak şu anda güneş enerjisi ile hareket edebilen anti yerçekimi sistemine sahip uydularımız olsaydı uzaydaki güneş panellerini çok daha iyi kontrol etme imkanı olurdu. Eğer başardığım taktirde anti yerçekimi sistemi insanoğlunun geleceğine çok büyük katkılar sağlayacaktır.

  • Ayda nükleer enerji üretip kablosuz bir şekilde Dünyaya gönderildiği ve Dünya'da elektrik üretmek zorunda kalmadığımız bir günü görebilecek miyiz acaba!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 21 Nisan 2024; 09:47:14 >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    bu teknoloji ile inanılmaz kayıp olur aydan dünyaya iletimde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yorumlara bak bir iki uzay filmi izleyip , iki uzay terimi edinen kendini Gök bilimcisi falan sanıyor oturup teleskoptan gökyüzüne bakmaya devam edin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 21 Nisan 2024; 10:32:52 >
  • Peki biz bu arada napiyoruz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CrimsonBlade C kullanıcısına yanıt

    Türkiye için benim jenerasyondakiler gibi şanslı görmüyorum ve burada yetişen anaokulundan üniversiteye kadar bu ülkede herhangi bir kademede eğitim öğretim alanların başarması da artık tek tük şansadır. Umudum yoktur! Suçlusu dikta edilmiş düzendekiler en tepedekiler sonra buna uymuş ebeveynler hocalar ve çevre ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Her toplumda eğitimli ve eğitimsiz kesimler vardır. Bir milletin kaderini de bunların oranları belirler. Biz ve bizim gibi Ortadoğu toplumlarında maalesef eğitimsiz oranı daha yüksek olduğundan her zaman eğitimli kesimin ayağına pranga oldular ve olmaya da devam edecekler. Yıllar önce okuduğum bir yazıda şöyle diyordu; her toplumun yaklaşık yüzde 10'luk bir kısmı o toplumun mühendis, sağlıkçı, eğitimci, araştırmacı vs gibi beyin takımını oluşturur ve bu takıma verdiği kıymet ölçüsünde toplum kalkınır diye. Bizde bu yüzde 10'luk kısım gerek tepe yönetim tarafından gerekse tepeyi örnek alan eğitimsiz kesim tarafından sürekli aşağılanıp dünya standartlarının çok altında bir yaşama mecbur bırakılıyor. Dolayısıyla da yıllardır bir türlü lügatimizden düşmeyen meşhur "beyin göçü" kavramı en büyük handikabımız olmaya devam ediyor. Bir de her gelişmenin arkasında çok ciddi Arge ve finansal destek vardır ama bu konuya girersek içinden çıkamayız. Sadece Türkiye'de 2023 yılında bir çok üniversitenin Arge'ye ayırdığı bütçe oranının yüzde 0 olduğunu söylemek yeterli olacaktır sanırım.


    Avrupa da bir zamanlar böylesi bir kısır döngü içerisinde idi ve bunu özellikle Fransız ihtilali ve sonrasında gelen reformlarla kırdı. Biz de Atatürk'le toplumsal değişime bayağı bir yaklaşmıştık ama ömrü yetmedi.


    Seninle aynı fikirdeyim hiç bir zaman bir Avrupa, Kuzey Amerika ya da bazı Asya ülkeleri gibi gelişmiş ve refah seviyesi yüksek bir toplum olmayacağız. Geleceği başka toplumlar şekillendirecek ve biz onların yarattığı gelecekte tüketici olmaya devam edeceğiz.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.