Şimdi Ara

iyi derece ingilizce nasıl konuşabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
3
Favori
6.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yeni Türkü
    Toefl a girmedim iste. Girsem direk "TOEFL im bu, bunu yurt disina cikmadan yaptim" diye veri ile konusacagim ama malesef toeflim yok

    Ben sadece kendi İngilizceni övmene takıldım.

    İngilizce öğrenmek icin yurt dısına çıkmak gerekmez. Tartışmaya gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßy Spécops.


    quote:

    Orijinalden alıntı: soho

    dil dile değmeden dil öğrenilmez...sözüne çok katılırım.
    eğer gerçekten bir dili çok iyi öğrenmek ve o dili çok iyi kavramak istiyorsanız öğrenmek istediğiniz dilin ülkesine gidip orada dil eğitimi almanız çok yerinde olur.


    katılmıyorum.Bir öğretmenim İngilizler gibi İngilizce konuşur.Ama hiç İngiltereye gitmemiş.Çalışarak ve radyo yayınlarını dinleyerek onların dilini öğrenmeyi bırakın,konuşma tarzlarını da öğrenmiş.Halbuki bahsettiğim kişi şuna 60'lı yaşlarında.Şimdi şöyle düşünün,o zamanlarda internet yaygınlaşmamıştı.Ve o kişi sadece çalışarak ve radyodan bunu başarabildi.İnternetin olduğu bir dünyada,İngiltereye gitmeden İngiltereyi evimize getirmek mümkün.


    olabilir..
    bende şunu idda ederim; ingilterede öğretmenlik yapan bir türk öğretmen sizin türkiyedeki ingilizce öğretmeninizden ingilizceyi çok daha iyi kavramıştır..

    ben türkiyede ingilizce öğrenilmez demiyorum zaten, ama gerçekten ingilizceyi kavramak istiyorsanız bunun yeri ingiltere veya anadili ingilzice olan ülkelerden dil eğitimi almanızdır.




  • Bunun yeri İngilizce konuşan ülkeler olmak zorunda değildir. Hocanın anadili İngilizce ise problem yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faik Ş.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yeni Türkü
    Toefl a girmedim iste. Girsem direk "TOEFL im bu, bunu yurt disina cikmadan yaptim" diye veri ile konusacagim ama malesef toeflim yok

    Ben sadece kendi İngilizceni övmene takıldım.

    İngilizce öğrenmek icin yurt dısına çıkmak gerekmez. Tartışmaya gerek yok.


    Farkindayim ama yurt disina cikmadan iyi ogrendigimi gosterebilmek icin bazi bilgiler vermek zorundaydim. Affola
  • Kursun "ambiyansı" ve konsantrasyon açısından yurt dışının daha verimli olacağı kanaatindeyim.

    Şöyle ki; Ülkemizde kursa gidiyorsun dersler boyunca,aralarda, kantinde ingilizce konuşuyorsun. Kurstan çıkınca arkadaşlarınla/ailenle hemen başlıyorsun " Aga ne yapalım beya? Sinemaya gidelim mi aga? Anne ne yemek var? Baba ben çıkıyorum.. v.s v.s

    Benim zihnimdeki kurs şöyle olmalı ( tabiki "starter" ın bir üst düzeyi isen yani temel kelimleri kalıpları çok çok az da olsa biliyorsan) :
    Kendini 1 yıl bir ülkeye/bölgeye kapatacaksın, çok çok sınırlı bir şekilde Türkçe'yi konuşacaksın ( ailen, arkadaşlarınla telefon görüşmeleri) , oradaki bütün arkadaşların ingilizce konuşacak, yani 1 yıl boyunca ingilizce ingilizce ingilizce... Hayatın, herşeyin, aktivitelerini, hobbylerin ingilizce olacak...

    Hala daha konuşamazsan , beyninin " yeni bir dil öğrenme bölümü" körelmiştir, fazla zorlama.




  • Geçen hafta KPDS ye girdim ve hayatta gördüğüm en zor ingilizce sınavıydı.
    50 alabilsem kendimi başarılı görürüm.
  • Bence yurtdışı kesin olarak en iyi çözüm değildir. En azından herkes için en iyi çözüm olmuyor. Çünkü, gideceğiniz her ülke (neredeyse) Türk istilası altında ve çok kolay bir şekilde o ülkenin dilini konuşmaktan kaçınabiliyorsunuz. Çok iradeli davranmanız sonucunda o insanlardan uzak durabilirseniz gerçek anlamda fayda görebilirsiniz.

    Birkaç tane dili biliyorum ve bunların "Çok iyi" olduklarını düşündüklerim için şöyle bir yorum yapabilirim; Ya çok küçük yaşta ve hevesle o dile başlayacaksınız, ya da zorunluluk, dilin dile değmesi gibi nedenlerin varlığı söz konusu olacak ve bu zorunluluk ya da dilin dile değmesi durumlarında, karşınıza çıkan kişilerin, öğrenmeye çalıştığınız dil dışındaki dillere hakim olmaması gerekmektedir.

    Herkes için farklı bir çözüm olabilir, benim açımdan en uygun sonucu bu çözümler doğurdu.




  • Maddi durumun iyiyse yurtdışına çıkmak en mantıklısı. Ama onun dışında net üzerinden temiz ve güzel bir ingilizce konuşan biride mutlaka yararlı olacaktır.
  • İngilizce için başlangıç olarak yukardaki arkadaşların çeşitli tavsiyelerinin haricinde Pimsleur İngilizce seti ( şayet varsa, İngilizce öğreten seti var mı bilmiyorum ama diğer diller için var ve çokta başarılı setler ) varsa tavsiye ederim, özellikle konuşturmayı başarıyorlar.
    Toefl'dan eskiden yalnızca yazılı sınav dönemlerinde Türkiyede uzun yıllar kırılamayan puan almış bir arkadaşım var, İngilizcesi çok iyi ama konuşma rezalet!( benimde rezalet ) Konuşma için ekonomik duruma göre yukardaki tavsiyelerden birisi seçilebilir.
  • Düzgün ingilizce Soğuk ve rutubetli iklimde İngilterede öğreniliyor...Gitmesi, kalması, yaşaması dert....Avustralya yol parasını denkleştirene daha uygun.Binlerce TÜRK var..Yabancılık çekmezsiniz.. En önemli olay ise AMERİKA RÜYASI.... Oraya gidip yaşamak isteyenler, dil öğrenmek isteyenler..Benzin istasyonlarında , lokantalarda çile çkmek isteyenler ÖNCE KANADAYA GİDECEKSİNİZ... Orada bir yıl yaşayıp güneye doğru ineceksiniz..En kolay ve basit yolu bu..İşte ABD rüyası...Gerisi size kalmış....Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Mayıs 2011; 15:49:44 >
  • Eğer yurtdışına gitmeye ekonomik durumun elvermiyosa Benim sana tavsiyem Bol Bol altyazılı film izle, ingilizce konuşan arkadaşlar edin (tabiki türk olmayan ). Ayrıca Bol bol Video Oyunu oyna ve bol bol yabancı müzik dinle (tabi lyrics lerinden takip ederek). Bu sena İngilizceyi ANADİL gibi konuşturmasada Anadili İngilizce olanlarla rahat rahat konuşmanı sağlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yeni Türkü


    quote:

    Orijinalden alıntı: Faik Ş.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yeni Türkü
    Toefl a girmedim iste. Girsem direk "TOEFL im bu, bunu yurt disina cikmadan yaptim" diye veri ile konusacagim ama malesef toeflim yok

    Ben sadece kendi İngilizceni övmene takıldım.

    İngilizce öğrenmek icin yurt dısına çıkmak gerekmez. Tartışmaya gerek yok.


    Farkindayim ama yurt disina cikmadan iyi ogrendigimi gosterebilmek icin bazi bilgiler vermek zorundaydim. Affola


    yeni türkü dogru söylüyor, ancak dil biraz da dogustan gelen bir yetenek, ve matematik zrkasıyla da ilintili. ama kesinlikle calısmak, calısmak lazım. 1-2 aylık bir ara bile cok sey alıp götürüyor. ama bütün önerilerine katılıyorum, az bi seviye ile yurtdısına cıkacak biri illa ki türklere tutunmak isteyecek. bu durumda gittiği yerlerde de buyuk olasılıkla turklerler takılacak vs. yani ingilizce konusmak istiyorum diyene verilen bu otomatik yanıt yanlış-en azından işin başında-.




  • Ben de öğrenmek istediğin lisanın anavatanında öğrenilebileceğin gibi Türkiye`de öğrenilemeyeceğini düşünüyorum. Ben kolejda okudum, öğrendiğimi sandım. Ama sadece grammer öğrenmişim. Konuşamıyorum. Konuşamadıktan sonra lisan ne işe yarar...Sana tavsiyem açık kapı bulursan birkaç ay bile olsa yurtdışına git.
  • Yabancı bir dil öğrenmek istiyorsanız o dili konuşmak ve yabancı arkadaş şart.İster yurtdışında olsun,ister olmasın.
  • Pek net olmamış ilk mesajın sorusu...
    Yani, İngilizce öğrenmek mi bahsi geçen konu, yoksa İngilizce biliniyor da konuşmak mı mesele?

    Kimse inanmayacak ama ben kendi kendime öğrendim İngilizceyi.
    Son iki yılda çok fazla geliştirdim.
    Ancak sadece öğrendim.
    Yazıyorum, çözüyorum, yanlışları buluyorum, hatta çeviri de yapıyorum. Pek iyi olmasa da hızlı bir şekilde çeviri yapabiliyorum. Ama konuşma yeteneğim o kadar iyi değil.
    Aslında çok normal bu, konuşma yeteneğimi geliştirebileceğim bir ortam olmadı hiç.

    Hazırlık okudum, sırf bu yüzden. Yani hem ÖSS'den sonra biraz dinleneyim dedim, hem de konuşmamı geliştiririm dedim ama çok fazla fırsat bulamadım. Şimdi derslerim tamamen İngilizce, daha fazla fırsat buluyorum diyebilirim.
    Okul başarılı öğrencilere ücretsiz IELTS imkanı sundu. 6,5 aldım. Üç sene önceydi... Şimdi olsa, tahminimce çok rahat 7,5 alırım. IELTS notları dokuz üzerinden veriliyor.
    Writing 7, Listening 6,5, Reading 7, Speaking 5,5 idi.




  • Birde bu konduaki genel anlasmazligin sebebi iyi derece ingilizceden kasit nedir? Ingiltereye ajan olarak gidip orada ingiliz olmadiginiz anlasilmadan takilmak istiyorsaniz elbette "kesinlikle" ingiltere de yasamaniz gerekir. Ama yazin tursitlerle konusayim, ingilizce notlarim 5 100 AA A1 veya 4 70-80 B1 olsun istiyorsaniz ingiltereye gitmenize gerek yok kendi fikrimce.

    Cunku dil ogrenimi bitmez. Mesela Turkce, turkce olan ama terim oldugu icin anlamini bilmediginiz bir kelime mutlaka cikar.

    Mesela "Dever" veyahut "sademe" Turkce olmasina ragmen teknik terimler oldugu icin bunu o egitimi alan kisiler disinda kimse bilmez. Benzer sekilde felsefeden konusurken Turkce olmasina ragmen bilmediginiz bir suru kelime cikabilir. Ingilizce icinde durum boyledir. Muhendislikten felsefeye her konuyu takilmadan konusayim isteniyorsa, ingilterede yasamakta yetmez, kendini gelistirmek icin devamli okuman ve entellektuel insanlarla tartisman gerekir.

    Ama derdimi anlatayim kafii dersen, bir sekilde anlatirsin. Ertelemek yerine gecikmek dersin. Harikulade demezsin (diyemezsin) de cok guzel dersin. izdirabini s*keyim senin demezsin (diyemezsin bilmezsin) de mesela s*ktir git dersin gibi :) Bir sekilde anlasirsin yani.


    Bazi insanlarin dil ogrenmeye daha yatkin oldugunu dusunuyorum. Ortaokuldaydik, hic bir sey anlamazdim derslerden. Hoca derste ingilizce konusurdu, en son 10 dk turkce anlatirdi. Ilk 30 dk olu geciyordu. Son on dakika da turkce olmasina ragmen birsey anlamazdim Bir tatile gitmistik, sanirim erdekti. Orada bir Aile dostumuz yabancilarla sakir sakir ingilizce konusmustu ve cok ozenmistim. Ben de boyle konusabileyim baska ne isterim demistim. Lise hazirlikta ilk sinavimdan 46 almis ve direkmen ust siniflara "Hazirlikta kalirsam atilir miyim liseden ?" diye sormustum. Yatkin degil kutuk gibiymisin resmen yani dil konusunda, cunku orta okulda olsun lisede olsun o bilgilerle benden cok daha iyi olan insanlar vardi (Genelde, nedense kizlar)

    Ben bile ogrendiysem, herkes ogrenebilir diyorum. Kimse moral bozmasin




  •  iyi derece ingilizce nasıl konuşabilirim?
  • Çok güzel bir başlık olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antonidas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

    Bilgisayar oyunu oyna. Benim ogrenmeme cok faydali oldu

    aynen bilgisayar oyunu inanılmaz geliştiriyor, buna ek olarak ingilizce şarkı sözlerini internetten aç arkadan şarkıyı aç, şarkı çalarken kelimeleri gözünle takip et,
    internetten en basit dille yazılmış ingilizce kitaplar bul, okumaya çalış


    Bu arada tavsiyem ingilizce şarkıları ingilizce olarak bilmeniz.Türkçeye çevirmek istediğiniz de veya türkçe anlamıyla nasıl bir şarkı olduğunu merak ederseniz hepsi gerçekten berbat.




  • yapabilirseniz turistlere hitap eden yerlerde part time iş bulun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.