Şimdi Ara

iyi bir Divx player lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bende philips 720 sa var..
    bazı divxlerde sorun yaşıyorum. Çoğunlukla divx leri çok ağır gösteriyor. Yani görüntü akıcı değil. Bu konuda servisii ile görüştüm onlarda yapabilecek birşey olmadığını söylediler.. BAzı divxlerde ise özellikle xvid formatlarında ses çıkıyor ama görüntü çıkmıyor...
    ne yapayım. teknosada satılan LG divxler nasıldır? Daha iyi ise onlardan alacam



  • dostum bendede ondan var. xvid 1.02 yi takılarak oynatıyo. ama dr.divx lerde sorun yok. lg de nasıl olur bilemem ama örneğin vestel xvid i hiç oynatamıyo. bu aletin tek sorunu bu. diğer özellikleri çok iyi. bunun bi çaresi varmı bilmiyorum ama eğer diğer markalardada böyleyse bunu kullanmaya devam etmekte fayda var. gerçi yeni çıkan divx filmler artık xvid olarak çıkıyo. o yüzden ya philips buna bi çözüm bulacak yada bu formatı sorunsuz gösteren başka markaya terfi edeceğiz.
  • Evet takılarak oynatıyor.. Bazılarınında sesi var görüntüsü yok. Ayrıca bende philips in bir dvd playırı daha var. ama sadece mp3 ile jpeg extraları var. 720 sa da jpegleri göstermesi çok uzun sürüyo. diğer cihaz çok hızlı gösteriyo. çok can sıkıcı bir durum. fotoların geçişlerinde çok uzun bekliyo. aradaki geçiş süresi değil okuması veya işlemcisi çok yavaş kalıyo. LG ler nasıl.. ? şu lg dv 8761.. o acaba iyimidir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ei -- 12 Aralık 2005, 12:12:12 >
  • Şimdi teknosayla görüştüm. onlarada bu tip şikayetler çok geliyormuş...
    Ama piyasadaki en kalite cihaz şu anda 720 sa imiş. Bundan vazgeçmeyin diyorlar. LG için fena değil ama philips daha kaliteli görüntü ve divx çözme yeteneğine sahip diyorlar...
  • evet kesinlikle kalite bakımından bu modeli en iyisi. görüntü aktarma ve ses çıkışı çok iyi gerçekten. ama xvid formatına bi çözüm bulunması lazım. ama yazılımla olacağını sanmıyorum. olsaydı bi firmware çıkardı zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydemir52 -- 12 Aralık 2005, 12:58:27 >
  • kısmet...
    belli olmaz belki çözerler... şu anda elimizde piyasada bu işi en iyi yapan cihaz var. ve daha iyisi çıkana kadarda beklemekten başka şansımız yok..
    çok teşekkürler...
    iyi günler diliyorum...
  • sanada iyi günler arkadaşım. bide seninkinin versiyonu kaç. bendeki v33 dü. v37 yaptım. yazılarda falan düzelme oldu. eğer sendekide v33 ise v37 yapabilirsin.
  • Evet arkadaşım bendede v37 yüklü. altyazıda problem vardı. yükledim. ama bazı divxlerde altyazı filmin üzerine geldiğinde okuyamıyorum. sanki yeni versiyonu yükleyince bir değişiklik oldu. beyaz altyazının fonunda griye yakın açık beyaz bir renk var ama filimde beyaz renkli bir sahnenin üstüne yazı gelince göremiyorsun.. neden acaba sendede oluyormu böyle?
  • hiç dikkat etmedim. belkide seyrettiğim filmlerde öyle bi durum denk gelmemiştir. bakarım bi ara.
  • bu konuda philipsin güncellemelerinden çok , metepe adlı bir arkadaşın yaptığı güncellemeleri kullanırsanız altyazı konusunda problemleriniz oldukça azalır.
    bunun için
    www.websamba.com/metepe adresindeki bir çok dosya işinizi görür...
  • burada sadece v35 için güncelleme yapılabilir deniyor. Ben en son philipsin sitesinden v37 i indirim kurmuştum. Bir problem olurmu acaba?
    birde şu codec problemlerimiz çözüm bulan arkadaşlar varmı aramzda acaba?
  • evet problem olur. metepe nin sitesinde sadece v33 lere yükleme yapabiliyosun. seninki şu an öyle kalsın dokunma. benim ki aldığımda v33 dü. metepenin sayesinde v37 yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydemir52 -- 12 Aralık 2005, 17:17:38 >
  • Ne fark var peki philipsin sitesindeki v37 ile metepenin sitesindeki v37 arasında?

    Ne bilem. Philips in sitesinde türkçe karakter için update edin diye bir şey vardı. Bende attım cd ye yükledim cihaza. Sonra altyazı problemi geçti ancak işte daha öncede dediğim gibi arka fon grimsi bir tonda ve şeffa. u yüzden bazen yazılar görünmüyor...
  • v35'ler için de yazılım çıkardılar.http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=147314&page=5 bu adreste; #82 numaralı cevapta gerekli yazılım var.
  • Aslında almışken DVD recorder almalısın. Bi kere para ver iyi bi dvd recorder al. Piyasada hem divx olan recorder özelliği olan cihazlar var. Parasıda bayağı iyi ama.... İnternet bi araştır bakalım...
  • ya ben anlamadım muhabbeti,
    vestel xvid oynatmıyo da ne demek?
    vestelin şu anda ve eskiden beri karşılaştığı tek sorun qpel kodlamalardır.
    vetel çıktığında diğerleri daha naapıcaklarını bilmiyorlardı,
    anlamadı ben.
  • Arkadaşlar ben de vestel in 4500 modelini kullandım. Kesinlikle xvid okuyor. Sadece qpel kodlamalı olanları okumuyor. Bir de altyazılarda 3 satırdan fazlasını göstermiyor. Bazen cümleler eksik kalıyor. 2 yılda malesef bozuldu. Şu an mp3 divx hiçbirini okumuyor. belki de kafa kirlendi. Henüz servise götürmedim. Şu an philips 720 sa kullanıyorum. Bazı divx lerde hatta DVD lerde görüntü atlatıyor. Ama ses çıkışı vestelle kıyaslanmayacak kadar güçlü. Selamlar..
  • ömer, ya ben de onu soracaktım.
    divx playerın optik baplantısını kullanarak ses sitemine bağlıycam.
    divxplayerlarda bu ses çıkışı olayı kaliteden kaliteye cok farkediyo mu?
    yazık olmasın güzelim ses sistemini tam performanslı kullanalım..?
  • Kebap2 arkadaş Bende Yamaha nın 5 cd li CDP var. Alalı birkaç gün oldu. Aynı parçayı kendi ses sistemimle hem philips 720 sa ile hem yamaha ile defalarca dinledim.İnan hiç fark hissetmedim. Belki benim kulağım o kadar hassas değil. Bilemiyorum. Optik kablolar artık eskisi kadar pahalı değil. Ben Teknosa larda görüyorum. 15-25 YTL arası. Bence daha kaliteli ses veriyor. Ses sisteminin optik çıkışı varsa optik kablo almanı öneririm. Ayrıca piyasa malı bilinmeyen marka divx player alınmamalı. Philips in bazı divx lerde frame atlatması dışında pek sorun gözükmüyor. Frimvare dosyalarıda var. Güncellemeye müsait. Ben Creative nin divx playerini almıştım. Altyazıları tanımıyordu. Benim gibi İngilizcen yoksa özellikle altyazı desteği olup olmadığını varsa türkçe karakterleri tanıyıp tanımadığını araştırmak gerek. Vestel 4500 ün dealtyazı desteği var. SLM.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erdierdi

    v35'ler için de yazılım çıkardılar.http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=147314&page=5 bu adreste; #82 numaralı cevapta gerekli yazılım var.

    Philips 720 sa olan arkadaşlara önerim, turkeyforumda MeTePe nickli arkadaşın yazılarını ve güncel fw lerini takip etmeleri.720 sa yı gerçek anlamda yutmuş bir arkadaş.Dh de yanıt bulamamanız halinde sorularınız burada kesinlikle yanıtsız kalmayacaktır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.