Şimdi Ara

İSTANBUL'DA AYLIK MASRAF YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler medipolde diş okuyucağım aylık masraflar max min ne kadar olur (yurt ücreti hariç)



  • yemek yiyosan, sigara içiyosan ve baban recep tayyip erdoğan ya da milletvekili değilse geçinemezsin. o sigara içilmeyecek


    aylık ulaşımın 40 liraya düştü inanılmaz uygun fyatı ve de türkiyedeki en başarılı sistem istanbul toplu ulaşım ağı. ülkemizin ötesinde. ayak basamayacağın yerr yok türlü türlü alternatifin var.o konuda için rahat olsun.
  • Okul ve yurt ücretlerini saymazsak geriye şu masraflar kalıyor:

    Yemek
    Kıyafet
    Temizlik (berber, şampuan, deterjan vs)
    Kırtasiye ve kitap
    Sosyal aktivite

    Tüm bunlar için 400-600 arası yetiyordu bana bu yıla göre. Ama ben yurtta yemek yiyebiliyordum ve ortalamaya göre az para harcıyorum. Sigara, alkol vs kullanmıyorum.
    Kırtasiye, kitap masrafını araştırmanı öneririm diş için belki fazla olabilir. Bir de ailen üniversiteye gireceğin için alışveriş yapacaksa çok iyi bir liste hazırla, eksiğin kalmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchiha69 -- 17 Ağustos 2019; 20:5:15 >
  • Donanımhabere en son 1 sene once falan bakmısımdır muhtemelen. Bugun bir soru sordum onun uzerine dus -dişhek uzmanlık sınavı- ile ilgili bir şeyler okuyayım dedim bu konuya denk geldim.

    Ben de medipol üni’de diş hekimligi okuyorum 5. Sınıfım.

    İlk 3 sene kavacık kampüsündesin. Eğer çeliktepe-gültepe civarından ev bakarsan (semt kötü kiralar haliyle ucuz) ulaşım olarak sıkıntı çekmezsin. Çeliktepede metroya yürüme mesafesi 5dkda oturan arkadaşım 500t otobüsü ile bir durakta geliyordu okula. Aynı şekilde gültepede de fabrikalar durağına yakın ev bulursan tek durak.

    Bu iki durak da metronun yakınında yani metro ulaşımı + otobüs şeklinde okula gidebilirsin.


    Bunun haricinde okulun yurdu pahalıydı. Nasıl kalacaksın bilmiyorum durum tamamen sana bağlı.


    İstanbul çok pahalı şehir. Ben doğma büyüme buradayım, ufak şehirlerden gelen arkadaşlarımın dediğine göre dışarıda yemek 3 4 kat pahalı. Okulun yemekhanesi aşırı pahalı ve kalitesizdi. Ben kavacıktayken daha yeni yapılmıştı kampüste 1 tane yeme içme yeri cafe yoktu. Sadece kantin ve yemekhane. Zaten ilk senenin ilk dönemini unkapanında okumuştuk.

    Okulun kırtasiyesi pahalı. Orada okulun arkalarında bir yerde bir kırtasiye var fotokopi için aklında bulunsun.

    Yazdıklarım soruna cevap değil belki ancak tecrübe aktarmak istedim. İstanbulda hayat oldukça pahalı, nasıl bir yaşam sürdüğüne göre değişir her şey ancak ev konusunda dediklerimi düşün istersen.

    Bir de prekliniklerde yani pratik derslerde hocaların istediği her malzemeyi alma. Yani mesela sizden endodontide 4 tane 15-45 k file isteyecekler, 2 tane al gerekirse tekrar gider alırsın. Zaten sürekli gidip geleceksiniz.

    Restoratif pratik dersi için çene isteyecekler, en dandik olanı alma dişleri çapak çapak oluyor. Bir tane daha kalitelisi var dişleri 32 lik set olarak siyah bir süngere geçmiş biçimde satılıyor ondan al. Biz topluca en dandiğini aldık sonra tek tek hepimiz bir kalitelisine geçtik dişleri çok kalitesizdi.

    Başarılar




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.