Şimdi Ara

İstanbul - Bursa ulaşım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    4 şubat cumartesi Yenikapı dan İdo ile Bursa ya gitmeyi planlıyorum, Bursa Heykel'in oraya gideceğim, Feribottan indikten sonra hangi otobüs ile kaç dk içersinde gidebilirim?
    Aynı gün akşam yine Feribot ile geri döneceğim, 5-6 saat arası Bursa da ne yapabilirim, yiyecek içecek gezecek yerler nelerdir?


    Teşekkürler.



  • Ben bursaya genelde otobüs yahut şahsi araçla git gel yaptığım için feribottan heykele ulaşıma kesin yanıt veremeyeceğim. Ama feribottan indiğinizde şehir merkezine yahut en kötü ihtimalle en yakın metro istasyonuna otobüs ve minibüsler olacaktır.

    burulaş:https://www.burulas.com.tr/otobus-hat-sorgulama.aspx?hatAdi=99999

    Heykel civarı genelde şehrin turistik bölgesidir denilebilir. Bursaya gitmişken iskender yahut pideli köfte yiyebilirsiniz. Ulucami-yeşil türbeye gidebilrsiniz. Tophaneye çıkıp birşeyler içebilirsiniz, osman gazinin türbesini ziyaret edebilirsiniz, şehre hakim bir tepededir. Eğer vakit fazlaysa teleferik ile uludağa çıkabilrsiniz. Şhasi aracınız olsaydı yine ilçelerinde gidilebilecek yerler var fakat minibüs-otobüslerle ulaşımı pek tercih etmenizi önermem.

    Bursada yine merkezinde, birkaç hana gidip gezinebilirsiniz, ek olarak istanbuldaki kapalı çarşı benzeri çarşıları var oradada boş vakitte turlayabilirsiniz. ıgandi köprüsüne gözatabilirsiniz. bknz:https://tr.wikipedia.org/wiki/Irgand%C4%B1_K%C3%B6pr%C3%BCs%C3%BC

    Vakit çok olsa yapılabilecek daha fazla şey pekala var ama heykele yakın olan alternatiflerin tümü bunlar.

    iskender içinde ben heykelin oradaki iskenderciyi öneririm.http://iskender.com/bursa/unlu-cadde/88



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 27 Ocak 2017; 14:55:37 >




  • merhaba

    güzelyalıda ido'dan indikten sonra hemen çıkışta minibüs ve otobüsler var direk olarak ido'dan inecek yolcuları alıp gitmek için bekleyen. onlara binerek öncelikle emek metro istasyonuna gideceksiniz. (otobüsün son durağıdır zaten hemen hemen herkes orada iner.)

    sonra oradan metroya binerek şehreküstü durağına indiğinizde fomara meydanına varmış oluyorsunuz. yukarı doğru 5 dakika yürüdüğünüzde ulucamidesiniz. oradan sağa 5dakika ile tophane, sola 5dakika ile atatürk heykeline varabilirsiniz. tüm oralar heykel diye geçer yani.

    yenikapı - güzelyalı 1 saat 50 dakika civarı
    güzelyalı - emek metro istasyonu 20-25 dak
    emek metro - şehreküstü metro 40-45 dak

    vakit geçirme konusunda tavsiye vermeye çalışayım ancak yıllardır bursadan uzaktayım ona göre dikkate alın,

    öncelikle 5-6 saat vaktiniz varsa o civardan hiç uzaklaşmayın. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, iskender veya pideli köfte yiyin. ulucamiye bi girin içerisindeki şadırvanda abdest alın. ardından tophaneye doğru çıkıp balibey handa veya az daha ilerisindeki surları inceleyerek yürüyüp sümbüllü bahçe konağında bi çay için. hazır çıkmışken oradan bi etrafı izleyin, saat kulesinde bi iki fotoğraf çekinin. osmangazi orhangazi türbeleri de orada, onları da ziyaret edebilirsiniz.

    aklıma gelenler bunlar,

    geri dönüş için de gene aynı yolu kullanacaksınız. şehreküstü metroya doğru sallanın, oradan emek istikametine binin ve son durak olan emekte inin. GY-1 di sanırım güzelyalı otobüsüne binerek idoya varırsınız




  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.