Şimdi Ara

İşletim sistemi performans etkisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dün windows kafayı yiyince xp kurdum oyuna girdiğimde ping 50-55 civarı ve mermiler o kadar güzel gidiyordu ki hiç ıskalamadım, haliyle dmg oranı da iyiydi. ama xp driver sıkıntısı olduğundan agp hızlandırma çalışmıyordu bu yüzden fps 30 civarıydı, mecburen tekrar win 7 kurdum yine ping 100 altına düşmüyor ve hitreg berbat.

    nedir bu xp nin olayı, yani yok mu aynı performansı yeni windows sürümlerinde görmenin bir yolu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_rammstein_tr -- 6 Ocak 2016; 16:15:50 >



  • Bildiğim kadarıyla yardımcı olayım,eğer yanlış bir kısmı varsa diğer arkadaşlar düzeltsin.
    Öncelikle pingin sistemle bir alakası yok,tamamen internet bağlantısıyla ve eşleştiğiniz rakiplerin bağlandığı ülkelerle aramızda olan uzaklıkla alakalı bir olay. Örneğin Amerikadan rakip gelmemesinin sebebi pingden oynanılmayacak derece olmasıdır. O nedenle Türkiye genelde Rusya Polonya Litvanya Almanya ya da çevre ülkelerle eşleşiyor.
    Diğer konuda, XP daha basit bir sistem diğerlerine göre, o zamanın şartlarına göre şu an ki sisteme XP yükleyince uçması normal fakat driver desteği olmadığı için ekran kartının çoğu faaliyetini desteklemeyebilir o nedenle performans kaybı yaşatır. XP'ye güncellemeler devam etse şu an kullanacağım tek sistem XP'dir. Benim efsanemdir kendisi
    Eğer imkan varsa ve bilgisayarın durumu müsaitse Windows 10'a yükseltmenizi öneririm. Win 7'ye göre daha optimize geliyor bana. Eğer yoksa en uygun Win 7'de devam etmeniz.




  • valla dün sabahtan bugün öğlene kadar test ettim ping hiç 55 üzerine çıkmadı, zaten hitregler müthiş attığımı vuruyordum. ve ben daha bugüne kadar win 7,8 veya 10 üzerinde hiç 80 aşağısını görmedim, en son önceki anakartın vista desteği vardı da onda 64 ping sabit oynuyordum.

    win 10 kullandım gayet iyi performansı var ama iki ayda bir çöküyordu, yeni sürümü daha deneyemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.