Şimdi Ara

İşlemcinin Isısını Bir Türlü Düşüremiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar işlemcimin ısısını bir türlü düşüremiyorum.Aşağıda Everest kararlılık testindeki değerleri görüyorsunuz.İşlemci için Master Cooler Mars soğutucu kullanıyorum (resmi aşağıda yeralmakta).Termal macununu geçenlerde Zalman Thermal Grease ile yeniledim.Ancak macunla çok gelişme kaydedemedim.İşin garip yanı soğutucunun heatsink'ine dokunduğumda sıcaklık hissetmiyorum.Ama bilgisayarın performansında ciddi kasılmalar var.Acaba soğutucu işlemciye tam oturmuyor olabilir mi?(Oysa bağlantı kitini tam oturuttuğumu düşüyorum) Önerilerileriniz nelerdir?

    Sistem bileşenlerim ; AMDX2 5000+
    6GB DDR2
    MSİ K9N Neo V3





     İşlemcinin Isısını Bir Türlü Düşüremiyorum.


     İşlemcinin Isısını Bir Türlü Düşüremiyorum.







  • İlginç bi durum.değiğin gibi tam oturmamış olabilir.Denemekte fayda var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epirus

    - +12V değerleriniz çok düşük. PSU'nuzun Anakarta takılan ATX-12V kablosu 20 pin mi yoksa 20+4 pin mi?

    - Everest yanlış gösteriyor olabilir. Değerlerin doğruluğunu BIOS'dan kontrol eder misiniz?

    - İşlemci sıcaklığı tam yükte iken sınır değerde (X2 5000+ için 70 civarı) görünüyor. Ayarlayabiliyorsanız İşlemci fan hızınızı iyice düşürüp yine test yapar mısınız? Bu durumda sıcaklık daha da yükseleceği için İşlemci kendini kapatıp Sistemi resetletecektir.


    -Psu'nun 20 pinlik ATX çıkışı dönüştürücü ile 24 pine yükseltilip anakarta taktım.(Bu değerin düşük olması ne anlama gelir? Psu yaklaşık 5-6 yıllık; 300W Asus)

    -Everest haricinde aynı değerleri Speed Fan 4.38 ile de aldım.Bios'ta alacağım değerler yüksüz olmayacak mı?

    -Master Cooler Mars'ın jumperları en düşük fan hızına ayarlı.(Bu arada Everest'teki sistem kararlılık testini 3-5 dk falan yapıyorum.PC çok kasılmaya başladığı için endişelenip durduruyorum,hep.




  • Bugün Corsair 550W psu alıp taktım.Pc daha stabil oldu ama sıcaklık ile ilgili değişen bir şey yok.Sadece yüksüz ısısı 50C ye geriledi,yüklü sıcaklık 79'u gördü.(Reset atmaması garip değil mi?)Anakartı söküp soğutucunun tam oturup oturmadığını kontrol etmeti düşünüyorum.
  • Anakartın çipsetini ve biosunu güncellemeyi deneyin...

    Birde termal macunu çok yoğun olarak mı sürdün ona da bakman lazım ince şekilde çekilmesi lazım ve soğutucu montajınında sağlam yapılması lazım kaldı ki macunu sürdükten sonra en az 1-1/2 gün sonra performans sağlıyor macun bu da başka bir etken.
  • Teşekkür ederim.

    Bios'u 2 ay evvel güncelledim.Bios'taki sıcaklık 55C idi. Anakartı çıkarıp bağlantı kitini kontrol edince, sensör arızası olup olmadığını, anlayacağım sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.