Şimdi Ara

İşlemci sıcaklığı çok dalgalı ani çıkışlar var sorun ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 9 yıldır sadece içinin kabaca tozunu aldığım kasamın genel olarak temizliğini yapayım dedim. Anakart ekran kartı falan güzelce tozdan arındırdım. İşlemcinin de fanını temizlemek istemiştim. İşlemci soğutucuyu tümden çıkarmam gerekiyordu fanı çıkarabilmem için. Çıkardım. Metal yerlerdeki termal macun iyice kurumuş dökülüyodu hatta. Fanı ve altındaki metal kısmın aralarını tozdan arındırdım ancak termal macunlu kısımlara hiç dokunmadım. Yine de sorun var gibi. ilk defa kasamı bu şekilde açtım yani başka bi yanlışlık da yapmıs olaiblirim. Core 2 duo e7500 işlemci. 60 derecede dururken bi anda 80e 90 a 95e fırlıyor yani işlemci kullanımı artınca ısı aniden artıyor yavaş yavaş değil. Galiba termal macun lazım ben o metal kısımdaki eski macunun silinmemesine dikkat etmiştim ancak galiba başaramamışım xd ama yine de bi sorayım dedim emin olmak için.



  • Evet dostum buraya sorman iyi olmuş. Bur termal macun alıp tekrar sök işlemciyi. Eski kurumuş termal macunu sil güzelce tertemiz yap hiç kalmasın ortada kenarda. Sonra işlemcinin üzerine nohut tanesi kadar sıkıp azıcık yay ve soğutucuyu oturtup vidalarını sık. Sorun kalmadığını göreceksin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    fanı tam oturtamadığımı da düşünmüştüm yarın tekrar deneyip ona göre bi macun alırım artık. pahalı olmayan tavsiyeniz varsa söyler misniz
  • münşi kullanıcısına yanıt
    hocam çok eski bi konuda birisi diş macunu sürebilirsin diye tavsiye vermiş birine :SD:SDafpasofjwqıofjqwqwpofqwf
    Denesem mi ben de
  • fbyekta07 kullanıcısına yanıt
    Valla deneyen var. Youtube da ara ketçap sıkan bile vardı. Ama o sıcaklıkta yanar gider yani bir faydası da olmaz. Gırgırına bi deniym bakalım nolcek diyosan sen bilirsin ama benim tavsiyem yarın soğutucuyu ve işlemciyi eline alıp kulak temizleme çubuğunu kolonyaya batırarak güzelce temizleyip sil. Silme aşaması çok önemli. Eski termal macunu güzel çıkartamazsan yenisinin performansını düşürecektir. Eskiyi zerre kalmayacak şekilde temizlemen lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 27 Ağustos 2019; 2:22:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    latop kullanıyorum şu an. yeni bir kasa da alacağım yakın bir zamanda. dediğim kasayı pek kullanmadığım için deneyesim geldi bi an ama bozmak da istemem açıkçası sonuçta bir çok anımız var :d
  • Diş macunu çok çabuk kuruduğundan en fazla bir kaç güç iş yapacaktır. Macunlar çok pahalı değil zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.