Şimdi Ara

İşlemci hızım normalden düşük çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araştırdım ama bulamadım. Asus X555LN laptopum windows 10 yüklü ve işlemci markam İntel i7-4510u.

    http://ark.intel.com/tr/products/81015/Intel-Core-i7-4510U-Processor-4M-Cache-up-to-3_10-GHz

    1 ay öncesine kadar 3.10 gösteriyordu bilgisayarımda ve sonradan fark ettim ki bilgisayar yavaşladı. Özelliklere baktığımda max 2.6 yazıyor. BIOS ayarlarını default yaptım yine olmadı. SpeedStep özelliğini biosta araştırdım bulamadım. Windows 7 yüklüydü 10 yükleyerek format attım, yine olmadı. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim yardım ederseniz çok sevinirim?

     İşlemci hızım normalden düşük çalışıyor?
     İşlemci hızım normalden düşük çalışıyor?







  • Orada gösterdiği değer bazen anlık işlemci hızı olabiliyor. Örneğin speedstep açık bende de, 4.5 ghz OC var ama orada zaman zaman 1.6 ghz gözüktüğü oluyor. CPU-Z indirip benchmark sekmesinden stress CPU yapın Main tabına döndüğünüzde orada max işlemci hızını görebilirsiniz.
  • Teşekkürler hocam ilginiz için ama benim normalde 4 işlemcim olması gerek fakat core 2 gösteriyor ve bir de core speed hızım stress yaparken max 2.7 ya da 2.5 oluyor.

    https://store.donanimhaber.com/26/78/52/2678526bf9cec094d16e06971f0f0197.png
     İşlemci hızım normalden düşük çalışıyor?




  • Sanırım ultrabook sizin cihazınız enerji tasarrufu için intel u serisi işlemcileri hq ve qm serilerine göre baya kırpık oluyor mesela benim 2012 senesinde aldıgım laptopda bulunan 2.nesil i7 2760qm işlemci bile ne yazık ki sizin işlemciden daha güçlü notebook işlemcileri çok fazla overclockda edilemediginden 3 aşşagı beş yukarı fabrika çıkışı performansıyla çalıştıgından notebook işlemcilerini benchmark puanlarına göre sıralamışlar buyrun inceleyin

    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html

    Bu arada i7 45xxU serisininde 2 çekirdek olduguda burda belirtilmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşşekkürler hocam her şey yalanmış demek Ama bu normal notebook. U serisinden memnundum ben aslında gereksiz yere yormuyor işlemciyi ve şimdiye kadar istediğim her şeyi takılmadan yapıyordum. Ama şimdi pc daha yavaş açılmaya ve birkaç oyunda daha çok takılmaya başladı. İşlemciyle ilgili bir driver mi yüklelemeliyim? Sanırım sorun, işlemciden tam verim alamamam. Bir gariplik var bu işte ama nedir bir türlü anlayamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.