Şimdi Ara

İşlemci 90 C çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşlemci 90 C çıkıyor


    Arkadaşlar görüldüğü üzere stok fan ile oyun oynarken işlemcinin sıcaklığı 90 C i görüyor, acaba fan mı yetersiz yoksa başka sorun olabilir mi ?




  • Stok macun kurumuş ve işlevini yitirmiş olabilir. Macun tazeleme yapınız.
    Bir de havalar sıcak, odanız 30-35 derece ise bu da işlemci sıcaklığını yükseltir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stok fanın yetersizliği, macunun eskimiş ve işlevini yitirmiş olması gibi etkenler bu soruna yol açar.

    Macunu yenileyin veya mümkünse 12 cmlik kule tipi olan soğutucu ile deneyin muhtemelen durum düzelecektir. Bir de kasanın ne olduğu fanların sayısı falan da önemli.


    Kasa mesh yapıda mı gibi faktörler de önemli...

  • Fan ile alüminyum bloğun arası ,tozlardan battaniye gibi olmuştur kesin.Yani fan falan hikaye şu an.Üflediği hava ,soğutucuya falan gitmiyor/gidemiyor. Hiç bi işe yaramıyor. Tozlar, ayrıca soğutucunun alüminyum kanatçıklar arasında da yerleşmiş ve havanın geçmesini kısıtlıyorlar, büyük bi zevk ile.


    Hiç bi şey yapmadan önce, fanı sökün. 4 vidaya bakar. Battaniyeyi alıp,atın Sonra soğutucuyuda sökün Bloğu çeşmenin altında yıkayın.



    Tabi macunu ,hazır sökmüşken de yenileyin.


    Elinizde macun yoksa ,sadece battaniyeden bile kurtulmak ,bayağı bi farkettirir.


    Aman ,yıkamadan sonra iyice kuruması şart.İşlemci 90 C çıkıyor 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 31 Ağustos 2022; 2:27:53 >
  • Tavsiye ve bilgiler için teşekkürler, en kısa zamanda uygulayıp paylaşım yapacağım.

  • Bugün kasayı hava ile temizledim, epey toz varmış. Özellikle cpu soğutma bloğunda , ardından 2 saat oyun sonrası sıcaklık durumu çok daha iyi. Henüz macun olayına girmedim ama internetten alıp onu da değiştiricem. Saygılar


    İşlemci 90 C çıkıyor
  • Dün akşam CPU termal macunu yeniledim, tekrar aynı çalışma şartlarında işlemci max sıcaklık 61 C de kaldı, kötü bir değer değil diye düşünüyorum.

  • Yük altında 61 derece gayet ideal, hatta serin bile denilebilir.

  • İçinizi rahatlatması açısından söylüyorum. Yıllar var ki işlemci yük altında (neye göre? kime göre? yeri geliyor film izlerken bile fırlıyor dereceler) 100 den aşağı inmedi. Zaten max 100 dereceye programlı olduğu için yukarıya da çıkmıyor, çıkamıyor meret. Bir sıkıntısını görmedim, yada ben fark etmiyorum. Geçen iyice temizledim fanı, şimdi işte biraz düzeldi gibi ama yine de bu soğuk kış günlerinde boşta 33 derece civarı. Biraz yorulmaya başlarsa yine 90'ları buluyor. Sanırım işlemci içerisindeki macun yüzündenmiş. Bir işlem yapılması gerekiyor, onu yapınca düzeliyormuş uğraşamadım. Şimdilik kış içimi ısıtıyor. Yaza doğru zaten büyük bir ihtimal ömrünü tamamlamış olur herhalde. Çoktan miadını doldurdu da uzatmaları oynatıyoruz. :)

  • intel skylake şu sorunlu modellerden sanırım. Bazıları aşırı ısınıyormuş. Bize denk geldi.

  • Spinata S kullanıcısına yanıt

    İlk önce her işlemci aynı değil modelden modele ısı toleransı değişir. İkinci olarak işlemcinin sıcaklığı ile etrafa yaydığı ısı değişmez. 90 derece çalışıyorken etrafa 50 wattlık ısı yayıyorsa bakım yapıp 70'de çalıştırdığınızda da aynı miktar ısı yayar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.