Şimdi Ara

işe alındım fakat hiçbir şey bilmiyorum (1 yıl sonra gelen iş tecrübesi editi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba kısa zaman önce rastgele bi şirkette iş başvurusu yapmıştım. benim pc ile aram iyidir bilmediğim şeyleri de öğrenmeyi severim, her neyse tanıdık vasıtasıyla işe alındım. Yakında iş başı yapacağım fakat işe gidince ne yaptıracaklar veya verecekleri işi yapabilecek miyim hiç bilgim yok. fakat bana işle ilgili 1 haftalık eğitim vereceklerini söylediler sizce 1 hafta yeterli mi öğrenmek için? zaten işe girme sebeplerimden birisi de boş durmayayım çalışayım tecrübe olur mantığı hiç böyle durum yaşayan var mı? işe alındım fakat hiçbir şey bilmiyorum (1 yıl sonra gelen iş tecrübesi editi) 


    12.01.2024: Evet arkadaşlar işe başlayalı tam 1 sene olmuş :) şimdi anlatmak istediğim bazı şeyler var. Ben bu konuyu açarken korkuyordum çünkü hayatım boyunca hiç bir işe girip çalışmamıştım. İlk iş tecrübem olacaktı ki burda konu açma gereği duymuştum. İş yerinde ya beceriksiz olursam bir şey öğrenemezsem ne yapacağım diye? Evet işin ilk günleri biraz öyleydi işe alındım fakat hiçbir şey bilmiyorum (1 yıl sonra gelen iş tecrübesi editi)  Çalıştığım yer bayağı büyük ve karışık bir yer, ilk işe girdiğimde biraz dolaşmak istemiştim fakat çok karışık gelmişti oradaki makineleri teknolojileri görünce ben bu işi hiç kıvıramam falan diyordum. Sonra ofise yerleştirildim bir kızın yanında eğitim almaya başladım sağolsun o işini yapıyordu bende takip ediyordum öğrenmeye çalışıyordum. Fakat bu zordu çünkü hiç alakam olmayan bir sektördü ve bütün kavramları ilk kez görüyordum çoğu belki 1-2 hafta boyunca boş boş oturdum hep işleri o kız yapıyordu ben ise sadece izliyordum hatta kendimi değersiz hissetmeye başlamıştım acaba boşa mı maaş alacağım soruları geliyordu aklıma. Ve sonra düşündüm ki olmadı 1 aylık maaşımı alır çıkışımı yaparım :) Fakat daha sonra işler değişti başka bir bölüme verildim orada da bir süre bulundum ve oradaki işleri bir başkası öğretmeye başladı ve daha çok hoşuma gitti ve o bölümdeki kişi bana sadece göstermekle kalmayıp bana da yaptırıyordu ve bende o şekilde daha rahat öğreniyordum. Bu şekilde aylar geçti o bölüme iyice hakim olmaya başladım ve bazı sistemleri değişti gelip onun eğitimini verdiler onu da kavradım, hatta bana o bölümde işleri öğreten kişi işi bırakınca mecbur hepsini ben yapmaya başladım ve 1 sene boyunca öyle devam ettim artık her konuya çok hakim olmaya başladım her işi yapabiliyor şirketin en önemli yerlerindeki işleri sorunsuz ve hatasız yerine getiriyorum. Hatta bu yüzden bana muhtaç bile kaldılar diyebilirim çünkü sistemler değişti ve benden başka yapabilen kimse yok izin bile alamıyorum :) tek sıkıntım bu ama buna da iyi gözle bakıyorum bu sayede hep güvencem olacak en azından işsiz kalmayacağım umarım.işe alındım fakat hiçbir şey bilmiyorum (1 yıl sonra gelen iş tecrübesi editi) ha 2 gün önce bana özel ofis bile yaptılar


    Ek olarak iş hayatının bana kattığı şeyleri de yazmak istiyorum kesinlikle güzel bir düzenim oldu bundan öncesi çok düzensiz hayatım vardı akşam uyanırdım sabah uyurdum vsvs, en önemlisi de sosyal çevrem çok genişledi sürekli sosyalleşiyorum ortamımız çok iyi nazar değmesin hiç olmadığı kadar insanlarla iletişim kurmaya yeni kişiler tanımaya ve kendimi daha çok geliştirmeye başladım.


    Fark ettiyseniz hiç paradan bile bahsetmedim çünkü çalışmayı gerçekten sevdim ve aldığım zevk, ve başarı para konusunu dert etmeme bile yer bırakmadı çünkü yaptığım işten zevk aldığım için para bile arkaplanda kaldı işe alındım fakat hiçbir şey bilmiyorum (1 yıl sonra gelen iş tecrübesi editi) 


    Ve son olarak şunu demek istiyorum en büyük risk, risk almamaktır. Eğer ben korkup bu işe hiç girmeseydim kendime güvenmeseydim ben yapamam deyip çekilseydim hiçbirine sahip olamayacaktım ve yine asosyal yaşantımla yalnız kalacaktım ve parasızlıkta ayrı konu. Ne olursa olsun denemekten çekinmeyin uğraşın çabalayın kazanan siz olacaksınız. Sağlıcakla :))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LBRTN -- 12 Ocak 2024; 19:50:16 >







  • Kervan Yolda Düzülür Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Bir işe girilmesinin ardından işin düzelmesi beklenmelidir. İşin içinde olan sorunlar çözülmelidir. Bu şekilde olabilmesi hem sorunların zamanında ve yerinde belirlenmesini hem de işine gönül koyan kişilerin başarıya ulaşabilmesini sağlar.

  • kural 1 asla bilmediğini belli etme


    kural 2 yapabildiğini yap teslim et beğenmezlerse onlar seni bilgilendirir

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    bende öyle düşünüyorum :) işi işte öğrenirsin diye bi laf var. bende kavramaya bakacağım tabi kovulmadan. girdiğim yer normalde 4 senelik üni ve bi kaç program becerisi gerektiriyormuş. ben o programları evde de öğrenmeyi deneyeceğim, girdik bi işe hayırlısı bakalım :D

  • Kervan Yolda Düzülür Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Bir işe girilmesinin ardından işin düzelmesi beklenmelidir. İşin içinde olan sorunlar çözülmelidir. Bu şekilde olabilmesi hem sorunların zamanında ve yerinde belirlenmesini hem de işine gönül koyan kişilerin başarıya ulaşabilmesini sağlar.

  • EjderLefLef kullanıcısına yanıt

    hahaha tam olarak benim sürecimi yansıtan atasözüymüş. artık türk gibi başlayıp alman gibi bitirmeye bakacağım işe  

  • zati ülkede kimsenin hiç bir halttan anladığı yok onun rahat ol


    ülkede millet ezbere iş yapıyor

  • öğrenirsin yavaş yavaş sıkıntı etme. Kimse girdiğinde bir şey bilmiyor sonradan öğreniyor.

  • LBRTN kullanıcısına yanıt

    Türk gibi işe başlayıp Alman gibi işe başlamak ne demek ?

  • işe ilk başladığımda yalakalık olsun diye zorunlu olmadığım halde mesaiye kalırdım

    müdürün gözüne girmiş olmalıyım ki aylar sonra istifa dilekçesini verdiğim halde işleme koymadı ve çalışmaya devam ettim

  • kimse işi okulda öğrenmiyor iş yerinde öğreniyor ilk değilsin endişelenme

  • Dostum bir şey bilmiyorum diye düşünme, büyük ihtimal sen işe girince oradaki çoğundan daha bilgili olduğunu fark edeceksin. Benim çalıştığım şirkette çok fazla çalışan değişiyor. bu yüzden bir şey bilip belirli bir konumda olanların bile dünyadan haberi yok.

  • işe alındım fakat hiçbir şey bilmiyorum (1 yıl sonra gelen iş tecrübesi editi)
  • fake it until you make it brah
  • İlk zamanlar neden buradayım, mesai ne zaman biter gibi sorularla da kendini yoracaksın. Takma kafana. Kimse bir işi anne karnında öğrenmiyor. İlk bir kaç hafta uyum sağlamakla geçiyor. Sonra işi öğrendikçe keyif almaya başlıyorsun.

  • title ne?

  • .Ferrum. kullanıcısına yanıt

    ahahaha

  • Dostlar selam bugün ilk iş günümden dönmüş bulunmaktayım. İlk gün kızlarla muhabbet ettim kaynaştım falan sosyalleştim birazcık, sonra ofise götürdüler yaptıkları işleri inceledim excelde bi ton dosyayla uğraşıyorlar bunları öğrenmek zamanımı alacak verileri işle gir falan. Genel olarak ilk günüm iyi geçti tanıdıklar da çıktı yalnız kalmadım. Şimdiki sürecim işi öğrenmekle geçiyor henüz tam bir şey öğrenemedim ama zamanla. İyi forumlar
  • Öğrenirsin yavaş yavaş


    Excel falan ana işin olacaksa mutlaka kısayollarını, makrolarını falan öğren en yakın zamanda işkence çekme boş yere

  • White Death kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Office programlarıyla aram fena değildi excel'i de çözmem zor olmaz gibi, zaten kısayollarını ve formüllerini çözersem devamı gelir. Kullandıkça öğreneceğiz bakalım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.