Şimdi Ara

İptal edilen SpaceX Starship roketi için yeni test tarihi belirlendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İptal edilen SpaceX Starship roketi için yeni test tarihi belirlendi
    İnsanlığın şimdiye kadar yapmış olduğu en güçlü roket Starship, havalanmak için tekrardan geri sayıma başladı. Pazartesi günü için belirlenen test uçuşu ne yazık ki Super Heavy birinci aşama güçlendiricisindeki donmuş bir valf nedeniyle iptal edilmişti. SpaceX şimdi ise yeni test uçuşu için tarih verdi.



    Yeni test tarihi belirlendi






    SpaceX tarafından yapılan duyuruda yeni fırlatma penceresi belirlendi. Her şey yolunda giderse Starship, 20 Nisan Perşembe günü Starbase’den fırlatılacak. SpaceX, test görevini Türkiye saati ile 15:15’te başlayacak olan YouTube canlı yayını ile milyonlara sunacak. Fırlatma ise saat 16:28’de gerçekleşecek.



    Ayrıca Bkz.NASA, Mars kaşifinin yazılımını 254 milyon kilometreden güncelledi



    Starship’in son denemesi bir valfte meydana gelen arıza sonucunda fırlatmaya 40 saniye kala iptal edilmiş olsa da Perşembe günün gerçekleşmesi planlanan görevin başarılı olması garanti değil. Starship yeni bir roket ve ertelemelerin, arızaların olması doğal. Hiçbir sorun yaşanmazsa Starship, yörünge test uçuşunu gerçekleştirerek önemli bir kilometre taşını arkada bırakacak. Yörüngeye ulaşırsa, 33 Raptor motoruyla çalışan Super Heavy birinci aşama fırlatıldıktan yaklaşık sekiz dakika sonra Meksika Körfezi'ne iniş yapacak. Bu arada Starship'in üst aşaması, kalkıştan yaklaşık 90 dakika sonra Hawaii yakınlarındaki Pasifik Okyanusu'na dalış yapmadan önce Dünya’yı neredeyse tam tur dönecek. Canlı yayın hemen alttaki bağlantıdan gerçekleştirilecek.






    Kaynak:
    https://www.spacex.com/launches/mission/?missionId=starship-flight-test







  • Sonunda ufuk açıcı, umut verici uzay çalışmalarına dair bir haber. Teşekkürler editör bey.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar bekledik canlı yayında. Adamlar uçurmadı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maket bu, roket filan yok ortada...uydu filan da yok. tv vs yayınlar prizden (prizde elektrikte yok) geliyor, çanak antenler kandırmaca..dünya düz. Z kuşağına ithaf olunur.....

  • Haydi yerseniz secim zamani her turlu maden ucak lokomotif tamam ucak hala yere inmedi hep havada .20 yildir boyle ucun bakalim dolar 20 euro 21 tl secim sonu kirk siz havaya bakarken asagida sogan yiyemediginizi farkedemiyoruz cunku

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.