Şimdi Ara

IPS panellerde ms değer ve ghosting

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir ips panelin ghosting yapıp yapmayacağını anlamanın en kolay yolu nedir? Bazı 1ms modellerde bile yüksek ghosting yaşandığına dair şeyler okudum. Buradaki 1ms sanırım GTG ancak başka bir tepki süresi de söz konusuymuş buna nereden bakabilirim?




  • Coğunun 1ms diye yaptığı reklam yalan.

  • www.testufo.com
    TestUFO: Ghosting
    https://www.testufo.com/ghosting

    Buradan yapabilibirsiniz.

  • cho35 C kullanıcısına yanıt

    Yani nasıl anlaşılıyor bu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mczaga

    Yani nasıl anlaşılıyor bu?

    O linki açıyorsun, ufoların arkasında iz kalıyorsa ghosting var. Mesela VA panellerde genelde siyah izi kalır. Bu testi ekranın 144hz ise orada yaparsan, en hızlı halini görürsün, overdrive tarzı monitör seçeneklerini test ederek, gerçekte ne kadar faydalı olduklarını görebilirsin.

  • Aerospace kullanıcısına yanıt
    Ufoların arkasında siyah bir iz kalma sorunu va panellerde çok var hocam malesef. Bende ufonun arkasında siyah iz bırakmayan panel tipide ips panel. Ben o siyah iz olmadan oyun deneyimi yaşamak için ips panel mi almalıyım?
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Hocam şimdi, VA panellerde de bunun önüne geçenler var fakat genelde üst modeller, RTINGS sitesine giderseniz, orada gaming puanı var, genelde gaming puanı yüksek ise, ve orada low input lag + good response time falan yazıyorsa, o monitör oyun için iyidir. Yalnız ülkemizde çok varyant var, yani yanına mesela ViewSonic XG2431 incelemesi var, fakat örneğin ülkemizde bu yok, ViewSonic XG2431-EK diye model var, ne yazık ki aynı olmayabiliyor. Ben sıkıntı yaşamamak için IPS panele geçtim ve de çok doğru karar verdiğimi gördüm. Daha önceki VA panelimle kıyaslayınca, sıfır ghosting var.


    Benim aldığım model, LG Ultragear 32GP750-B 32 inç QHD (2560 x 1440) IPS Oyun Monitörü, yalnız bunun incelmesini iyi sitelerde bulamadım ve amazon olduğu için, gerekirse iade ederim kafası ile aldım ama şimdilik çok memnunum, fark gündüz ve gece. Yalnız daha önce curve kullanıyordum 31,5 in., şimdi düz ekrana geçtim, büyük ekranlarda sanki bir miktar curve olması daha uygun ama ips ekranda curve seçeneği kısıtlı. Öte yandan gözleriniz sıkıntısız ise, 27-28 inçler aslında daha uygun, daha üstü boyutlar biraz büyük gelebilir.


    Burada sınıflara göre en iyi oyuncu ekranları var:

    rtıngs.com
    The 7 Best Gaming Monitors - Summer 2023: Reviews
    https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/by-usage/gaming#recommendation_282784




  • Aerospace kullanıcısına yanıt
    TEŞEKKÜR EDİYORUM HOCAM BU DETAYLI ANLATIMINIZ İÇİN

    Aoc 25g3zm/bk alıcaktım vazmıgeçmeliyim? Arkadaşım 2 tane aldı bu monitörden yani kriterleride bana uyuyor ama bilemedim ips için mi zorlasam acaba bütçeyi
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Arkadaşlarınız da gidin deneyin, bunlarda black smearing denen, siyah obje arkasında iz çok oluyor, benim AOC'da aynı şekildeydi, menüsü cidden kötü. Shadow control değerini artırırsanız bu azalıyor ama renkler biraz soluyor.


    Siz önce 1080p mi ona karar vermelisiniz, oynadığınız oyun 240 fps veriyor mu, ondan mı 240 hz alacaksınız. Eğer böyle ise olabilir, fakat bir tık fazla verip, ips olanlara bakabilirsiniz.


    Şurada çok satanlara bakın, eğer ekran kartınız kaldırıyorsa 27 inch ve 1440p / 144HZ ve üzeri güzel bir seçimdir.


    GIGABYTE G27Q-EK 27”inç 144HZ 1MS (2XHDMI+1XDP+2XUSB 3.0) FREESYNC PREMIUM QHD IPS LED GAMING OYUN MONİTÖRÜ 8.509,00TL


    MSI 27 OPTIX G271CQR CURVED 1000R 2560X1440 (WQHD) 16:9 165HZ 1MS GAMING MONITORat7.599,00TL


    Samsung Odyssey G3 LS27AG320NUXUF 27"inç Oyuncu Monitörü, 1ms, VA, 165HZ, FreeSync Premium, HAS+Pivot, Eye Saver Mode, Flicker Free, Game Mode 6.019,00TL








  • G3 VA panel güzeldir, kullananlar beni yanlış anlamasın. Bende kullanıyorum ama VA panel ve elimdeki ürün siyahlarda yani karanlık renklerde smearing yapıyor, gölgelenme yapıyor. Yine de kullanımıma engel değil.

  • Aerospace kullanıcısına yanıt
    Tamamen 1080p kullanıcam hocam evet.

    Birde 24 ekranı geçmek istemiyorum.

    Ek olarak ips monitörde alabilirim sıkıntı yok fakat AOC çok merak ediyorum çünkü ciddi başarılı bir firma ve monitörleri yıllardandır iyi. Çoğu oyunda 240 fps alamazsam bile windows görüntü ayarlarından 144hz seçebiliyorum diye biliyorum? Yada manuel monitör overclocku yapıp 165 hzyede ayarlayabilirim ne dersiniz? Pozitif overclock değilde negatif overclock yaparım.

    Aocdeki ips monitör 24g2ze modeli
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    AOC 24G2ZE gayet güzel bir seçim. Dediğim gibi arkadaşlarınızda onların aldığı monitörü test edin size uygun gelirse ondan alın, fakat AOC 24G2ZE fps oyunlarda daha iyi performans vermesi beklenir. Sonuçta ikisi de 240 hz geriye, va ile ips farkı kalıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.