Şimdi Ara

iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
12
Favori
41.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknosa'dan 2 adet iPhone 11 satın aldım. Sim kart takmadan telefonları incelemek, hoparlörü, ekranı, kamerasını kontrol etmek istedim. İnceleme sırasında, cihazlardan birinin ekranının sarı olduğunu gördüm, yani ekranın vintage bir görüntüsü var. Neyse ayarları sıfırladım, bütün ayarların aynı olmasına dikkat ettim, hiçbir şey değişmedi. Teknosa mağazasına götürdüm, ürünün ayıplı olduğunu, ekranın beyaz renk vermediğini, sarımsı olduğunu belirterek paramın iade edilmesini istedim. Apple yetkili servisine giderek rapor almam gerektiği söylendi. Yetkili servise giderek durumu anlattım ve ekranın sarı olduğuna dair raporumu aldım. Teknosa'ya götürdüğümde servisin rapora "değişimi uygundur" yazması gerektiğini söylediler. Tekrar servise gittim, rapora böyle bir ifade yazamayacaklarını söylediler, Apple müşteri hizmetlerini aradım, yaklaşık 50 dakika görüştüm, kıdemli temsilci ile de görüştüm, onlarda yetkili servisin böyle bir ifade yazamayacağını söylediler. Servis görevlisi diğer teknoloji marketlerinin tarafıma verilen bu raporun aynısı ile iade ve değişim yaptıklarını söyledi. Servisten çıkmadan Teknosa mağazasını aradım, servis görevlisi ile görüştürdüm, diğer firmaların bu şekilde değişim veya iade yapıyor olduklarını belirtti. Sonrasında Teknosa personeli servis raporunu merkeze mail atacaklarını oradan gelecek yanıta göre işlem yapılacağını söylendi. Bir hafta Teknosa mağazası tarafından arandım, cihazı değiştireceklerini, merkezden yanıt geldiğini, yeni bir adet cihazın başka ilden sipariş edildiği söyledi. İade istediğimi ikinci cihazında sarı çıkabileceğini, artık paramla mağdur olmak istemediği, aynı olayları tekrar yaşamak istemediğimi söyledim. Merkezin iade almayacağını söyledi. 5-6 gün sonra cihazın geldiğini haber verdiler, eski cihazı verdim, yenisini aldım. Cihazı açınca ne göreyim, bariz daha sarı bir ekran! Ertesi gün bu cihazı servise götürdüm, bu cihazında ekranının da sarı olduğunu belirttim. Servis raporu çıktı, cihazın ekranının sarı olduğu tespit edildi. Resmen 3 haftadır paramla mağdur oldum. Yaklaşık 8.000 TL para verdim, yaşadıklarıma bakın. Paramın iadesini istiyorum. İlk aldığım cihazda 2. Kez değiştirilen cihazda sorunlu, sarı ekranlı çıktı. Tüketici Kanunu'na göre ayıplı ürünün alınarak ürün ücretinin tarafıma iadesini istiyorum. Müşteriden ürün ücretini alıp da spot ürün mü satıyorsunuz? Bir daha Teknosa mı asla!




  • Durum bu şekilde arkadaşlar, benim cihazın problemi ekranın beyaz bir objeyi resmen sarı göstermesi. 2 telefonla da resim çekiyorum. Örneğin beyaz bir gömlek resmen 2 hafta yıkanmamış sararmış gibi gözüküyor.

    Yetkili serviste inanamadı, çok hak verdi. Bende dedim ki bu bariz bir hatadır. Kamera beyaz bir şeyi nasıl sarı gösterebilir? Gösteriyorsa bile bunun müşteriye seçimlik olarak sunulması ve fiyatında indirim yapılması gerekmektedir. Beyaz ekranlı olan 11.000 ise sarı ekranlı olan 9.000 olmalıdır gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doc.dr -- 11 Ocak 2020; 12:58:51 >
  • Teknosa ise iyice zıvanadan çıktı. Az önce şikayet.var da gördüm. Xs alan bir müşterinin telefonu bozuk çıkmış, imei numarasında da sıkıntı varmış, ne iade edebiliyorum ne değişim yapabiliyorum diyor.

    Aldığım cihaz problemli, belli, servis niye değişimi uygundur yazsın, zaten ürün problemli diyor.

    Vallahi artık bir şey alırken 2-3 ay uğraşmayı göze alarak alıyorum.

    Kardeşim madem üründe problem çıkınca yardımcı olmayacaksın, cihazın ücreti kendimden çıkar diye korkuyorsun, satma o zaman. Milleti niye mağdur ediyorsun, İNŞALLAH sonu bimeks gibi olur da milletle uğraşmayı anlarlar.
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Yalnız ekranın sarı olması ekran kalibrasyonu ile ilgili. Apple isterse tek güncelleme ile beyaz yapabilir.

    Bu bir problem değildir.

    Ayrıca teknoloji marketlerinde süreç bu şekilde ilerliyor.


    Apple sitesinden almış olsaydınız 14 günde koşulsuz iade ederdiniz.


    Burada konu açan arkadaşlarıda anlamıyorum.


    İphone 7 ye geçerkende aynı muhabbetler döndü. Evet sarı göz sağlığı açısından eskisi gibi mavi rengi vermiyor. Beyaz vermiyor.

    Bu bir sorun değildir. Aynı cihazlar arasında farklılık olmasının sebebi farklı üreticllerden ekranı alıyor olması.

    Kısacası gereksiz bir konu. Kendinizide boş yere yormuşsunuz. Bir daha ki sefere böyle bir takıntınız varsa apple.com dan alın. 14 gün hat takmış olsanız dahi iade edersiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendinizi yomuşsunuz diyorsunuz ama, servisin problemli dediği bir ürünü değiştirmeyen mağaza yordu beni.

    Bir daha asla mağazadan almıycam. Bu teknoloji marketleri batmaya mahkum bence.

    Teknoloji marketlerinde süreç böyle ilerliyorsa sorun çıkan ürünü bile iade almayıp müşteriye itelemeye çalışıyorlar o halde.

    Bu arada incelediğim cihazların hepsi aynı sürümdü yazılımla nasıl hallediliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Servis size problemli dememiş sarı demiş. Bu sorun true tone çıktığından beri hep aynı.

    Ayrıca çok pahalı cihazlardan bahsediyoruz. Bende teknoloji marketlerini hiç sevmem. Teknosadan da alışveriş yapmadım.

    1 cihaz 10.000 TL. 1 ayda 10 kişi direk iade etse 100.000. Türkiyede 81 il varsa en az 8 milyon TL aylık zarar demek. Doların 6 TL olduğu bir ortamda hiç bir kurum bunu kaldıramaz. Tabi ki amerikan şirketi apple hariç.

    Ben teknoloji marketlerini savunmuyorum. Fakat bu dar boğazda batmalarınıda istemem. O kadar ekmek yiyen insanımız var. İşsizliğin %14 olduğu bir ülkede inşallah batmazlar.

    Apple kanunları harfiyen uyguluyor. Ondan alın. Zorludan akasyadan alın.


    Apple göz ile ilgili yapılan bilimsel araştırmaların sonucuna göre mavimsi ve beyaz renklerin gözlere zarar verdiğini söylediğinden beri ekranları sarımsı.


    True tone kapansa dahi tam beyaz ve mavi rengini vermiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kazall kullanıcısına yanıt
    doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşın dediği farklı bir şey. 11 Pro serisinde haklısınız tamamı Apple’ın tercihi doğrultusunda eskiye göre daha sarı ancak düz 11’lerdeki ekran farkı çok çok bariz. Beyaz olanlar (çoğunluk beyaz çıkıyor) çok hoş, parlak bir görüntü verirken; sarı olanlar bariz bir şekilde beyazların yanında çok daha az parlak, garip bir görüntü veriyor. Yan yana getirince aradaki farkı anlıyorsunuz.


    Hocam sizin de Apple fiziksel mağazadan almanızı alır almaz da ordaki teşhir cihazlarıyla karşılaştırmanızı tavsiye ederim. Store’daki tüm düz 11’ler beyaz panelli. @doc.dr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam bu cihazı iade eder etmez artık appledan başka bir yerden almıycam. @ scanh

    Bence 11 deki problem prolardakinden farklı, çünkü beyazı sap sarı gösteriyor.

    Servis problemli dememiş diyorsunuz ama ekran normaldir de demiyor,
    şikayet: ekran beyazları sarı gösteriyor, sonuç: yapılan testlerde ekranın sarı olduğu tespit edilmiştir.
    Ayrıca bu rapora istinaden teknosa 1. Cihazı değiştirdi. Ben iade istedim o ayrı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • getta kullanıcısına yanıt
    Hayır dostum. Ancak işlem toplamda 4-5 dakika sürdü. Buyrun deneyin dedi ve ilk günkü gibiydi. Sanırım özel bir fırça yada jel gibi bir madde ile yaptılar. Ancak gözle görülür tozla dolu ahize kutudan ilk çıktığı gibiydi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar. Geçtiğimiz yıl içinde bu sorunla Xs model cihazım ile birlikte çok uğraştık :). İlk aldığımda gün ışığı altında muhteşem görünen bu ekran akşam oda ışığında gözümü kanatıyordu. Bir sorun vardı anlaşılan, garipsemiştim. Bir hafta bu şekilde kullandım ve sonunda dayanamayıp teknik servise gönderdim istanbul’a. Ekranımda ölü piksel tespit edildi ekranım ve macunu değişti. Size söylendiği ve söyleneceği gibi ekran rengi tamamen normal karşılanmıştı. 2. Defa genpa servisinde gönderdim oradaki teknisyenler de normal karşıladı.

    Ben bu olayı telefonu aldıktan 7 ay sonra anladım. Dinleyin :)

    Önce şunu belirteyim, her ekran aynı değildir. Biri diğerine göre daha parlak veya soluktur. Rengi sarı veya mavidir. Ammaa bu renk konusunda Apple’ın belki söylediği, açıkladığı belki de söylemediği bir konu var.

    Arkadaşlar bu ekranın sıcaklık ayarını sizin dışınızda değiştiren bir olay var. O elinizdeki sarı ekranlı telefonları bol beyaz ışıklı ortama soktuğunuzda ekran muhteşem beyaz gözükür. Deneyin ve görün. Gün ışığında demiyorum (Gün ışığında da güzel aslında), oda ışığında demiyorum. Beyaz led veya spotlar ile aydınlanan bir odaya girin ve bakın.

    Şimdi gel gelelim bunu sağlayan olay ne? Ben bunu aslında 3. 4. Ayda düşündüm ama saçma buldum. Dün mini studio da beyaz ışık altında ürün fotoğrafı çekerken farkettim. Ürün arka planım beyaz deri. Çekeceğim ürün de beyaz. Telefonu kutuya sokup ürünün fotoğrafını yakaladım ve doğrulmaya üşenip kutunun içinden göz attım. Fotoğraf güzel okey dedim. Fotoğrafı kapatmadan doğruldum karanlık ortama döndüm ve ekranın sarardığını gördüm. (Beyaz ledler altında ekran bembeyazdı daha önce hiç bu kadar beyaz görmemiştim) Hayır true tone açık değil. Night shift de açık değil. Ee sorun ne? :) İşkillendim. Neyse dedim yarın ofiste tekrar denerim. Ertesi gün oda ışığından pencerenin kenarına yani gün ışığına doğru yol aldım. Ekran bildiğin renk değiştiriyor. Ama bu true tone değil asla. Onu açıp aynı işlemi uyguladığımda tamamen farklı tonlar yakalıyorum. Bu cihazların ekranları sizin isteğiniz, tercihiniz dışında da renk değiştiriyor sayın ahali. Gündüz ekranınız muhteşem görünürken gece yatakta kirli sarı gözükebiliyor. Bunun bu ekranın bir teknolojisi olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scnhzieher -- 17 Ocak 2020; 2:36:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Scnhzieher S kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru olabilir ancak bu aynı ortamda aynı ayarlarda olan iki eş telefonun ekran renklerinin farklı olmasını açıklamıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kazall

    Servis size problemli dememiş sarı demiş. Bu sorun true tone çıktığından beri hep aynı.

    Ayrıca çok pahalı cihazlardan bahsediyoruz. Bende teknoloji marketlerini hiç sevmem. Teknosadan da alışveriş yapmadım.

    1 cihaz 10.000 TL. 1 ayda 10 kişi direk iade etse 100.000. Türkiyede 81 il varsa en az 8 milyon TL aylık zarar demek. Doların 6 TL olduğu bir ortamda hiç bir kurum bunu kaldıramaz. Tabi ki amerikan şirketi apple hariç.

    Ben teknoloji marketlerini savunmuyorum. Fakat bu dar boğazda batmalarınıda istemem. O kadar ekmek yiyen insanımız var. İşsizliğin %14 olduğu bir ülkede inşallah batmazlar.

    Apple kanunları harfiyen uyguluyor. Ondan alın. Zorludan akasyadan alın.


    Apple göz ile ilgili yapılan bilimsel araştırmaların sonucuna göre mavimsi ve beyaz renklerin gözlere zarar verdiğini söylediğinden beri ekranları sarımsı.


    True tone kapansa dahi tam beyaz ve mavi rengini vermiyor.
    Arkadaşlar ben de bu konunun bir problem olduğunu düşünmüyorum.
    S9+ kullanıyorum ki ekranı mükemmel bir cihaz fakat sizin bugün peşine düştüğünüz beyaz /mavi ekran kadar gözleri yoran birşey yok ve nerdeyse cihazı aldığımdan beri gece gündüz beyaz ışık filtresi açık şekilde kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Size daha farklı bir şey söyleyeyim. Bende de XS var. Ekrana dik baktığımda daha sarı, 45 derece açıyla baktığımda daha beyaz görünüyor.
    Yoksa bana mı öyle geliyor bilemedim. Siz de dener misiniz?
  • Arkadaşlar şunu unutmayın, OLED panellerin en büyük eksisi beyaz rengi tam olarak verememesidir. Siz bunu Iphone 11 ile kıyaslayıp, benim Pro yada Pro Max -- 11 e göre daha sarı diyorsanız bu normal. Şu da var Apple'ın Oled ekranları piyasadaki diğer Oled ekranlı telefonlara göre de bariz sarı tonda, tüm paneli aynı firmadan tedarik etmediğini, bununda renk gamutunda farklılık yarattığını düşünüyorum. Bilhassa Samsung'un cihazlarıyla kıyaslarsanız ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz.
  • Merhabalar. İnternette araştırırken denk geldim konuya. Bendeki iPhone 11 pro telefonda da sarı ekran mevzusu var. Gerçi burada okuduktan sonra farkettim daha çok. Bu bir problem mi yoksa normal bir durum mu şimdi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi konuya bende dahil olacam çünkü alalı sadece 5 gün oldu XS aldım fakat iphone 7 kullanıyordum, bu xs e geçtim tüm ayarını yaptım ama dediğiniz gibi beyazı beyaz değil, video izliyorum kötü bir görüntü oluyor rahatsız ediyor yani iphone 7 de aynı görüntüye bakıyorum muhteşem keyif verici ve renkler canlı oysa daha çok para verip kaç üst modelini alıyoruz sarımsı bir görüntü, hatta şöyleki telefonu kapatın açarkenki apple logosu normalde beyazdır, ben xs de bakıyorum logosu bile sarımsı yani beyaz değil, renk filtreleme ayarlarıyla hafif mavileştirince oluyor gibi biraz ama o kadar para verip de aldığımız teelfonun renklerinin canlı olmasını beklerken sarımsı olması can sıkıyor.
  • Merhabalar 3 gün önce İphone 11 Pro Max satın aldım mediamarkt'tan malesef benim telefonda beyaz rengi sarı tonlarında gösteriyor, bunla ilgili elimden geleni yapmaya çalışıcam cihaz değişimi veya iade gibi bana önerileriniz varsa lütfen yazmayı unutmayın.

    telefonu iphone 6 ile karşılaştırdım, iphone 6 daha canlı renklere ve beyazlar gerçek beyaz olarak görünüyor Pro Max'te ise durum vahim.iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR




  • halowen599 H kullanıcısına yanıt
    Değişim talebin olumlu sonuçlandı mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arslanut

    Merhabalar. İnternette araştırırken denk geldim konuya. Bendeki iPhone 11 pro telefonda da sarı ekran mevzusu var. Gerçi burada okuduktan sonra farkettim daha çok. Bu bir problem mi yoksa normal bir durum mu şimdi ?
    Apple bunu bir sorun olarak kabul etmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.