Şimdi Ara

Ipad icin ideal mobil cozum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugun itibariyla vodafone sinirsiz cepnet 8 tllik paketiyle 100 mbye kadar 3 g hizinda yaklasik onbes gunluk deneyimimi paylasabilirim sizlerle. Ipad icin gerekli microsim kartinida hem sadece data hatli hem de konusma ozellikli olarak vodafone samsun subesinden temin edebiliyordum. Ben konusma ozellikli olarak eski bir faturasiz hattima yedek mikrosimkarti temin ederek kullanmaya basladim ve paketi aninda tanittirdim ipade takarak. Herhangi bir ayara gerekte olmadi.
    Ne zaman 100 mbyi gectim tam anlamadim cunku hem smsle kontrol etme sansim yok zira ipadde sms yok, normal telefon gorusmesi yok hem de bazen 3g bazen edge hizinda gezdigimden tam anlamadim. Ama sanirim su an 100 mbyi gectim. Ornek 3gdeyken evdeki adsl kadar olmasa da surf yapmak cok zevkli hizli seri. Ama 100 mbyi gecince ben 3g sebekesinde bile hurriyet gibi gazete sitelerini yaklasik 30-35 snde tam aciyor. Bu esnada 3gyi kapatip edgei acinca nedense sanki daha hizli gibi geldi bana. Yani bu 100 mb lik siniri asinca ve vodafone tarafindan adil kullanim hakkim bitince demek istiyorum. Yoksa basta tabii ki 3 g daha hizli. Radyo programlari rahatlikla dinleniyor. Skype cok nadiren takilsada sorunsuz kullanilabiliyor 3g network uzerinden. Ses kaliteside cok iyi. Mailler buyuk icerikli dosyalar haric kolaylikla kontrol edilebiliyor ve cevaplanabiliyor. Iphonenun ozel web tabanli appleriinin hepsi sorunsuz ve hizlica kullanilabiliyor. Ornegin ntvmsnbc, haberturk, facebook. Ntv canli yayini 20 sn de bir takilarak izlenebiliyor. Download hizi tahminim 10-30 kbps arasinda gidip geliyor diyebilirim.
    Ayda 8 tlyede bundan iyisi sanirim samda kayisi. Zaten iste ve evde wireless var. Bunu ozellikle acil durumlarda, disarda ipadi kullanma mecburiyeti veya keyfiyeti ihtiyac oldugunda kullanmak gerekir diye dusunuyorum. Vodafone ninda 3 g altyapisi karadeniz bolgesinde oldukca iyi (sevdigim bir arkadasimda orada teknik islerde calisan muhendis ve onun demesi biz ozellikle karadenizde trcellden iyiyiz).
    Son soz olarak sunu soyleyebilirim ki bu paket oldukca tatminkar. Ozellikle acaba kotayi gectim mi vs. stresi hic yok. Zaten kotayi asinca cok cok hizin azaliyor. Bu mesajida bu hiz azalmasina ragmen bu paketele hizlica atabiliyorum foruma.
    Saygilar...







  • ben de vodafone hat yok yeni hat alınca herhalde 8tl sadece faturama yansımaz algısı vergisi olur.
    100 mb den sonra az çok kullanılabilir düzeyde anladığım kadarıyla.
  • teşekkürler
    hız 12 kb a kadar düşüyor
  • Vodafone'un sitesinde;

    ■Aylık Cepnet paketinde adil kullanım hakkı 100 MB’ tır. Adil kullanım hakkınız dolduğunda 7,2 Mbps’ye kadar ulaşan erişim hızınız 96Kbps’a iner ve internet erişiminiz bu hızla devam eder.

    yazıyor, buradan 100mb kullanımı aştıktan sonra hızımızın düşmesine rağmen fazladan kullandığımız miktarın faturamıza yansımayacağını çıkartabilirmiyiz?
  • 8 liradan başka ücret yok
    hız düşüyor istediğin kadar gir 12 kb sn ile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrykt

    8 liradan başka ücret yok
    hız düşüyor istediğin kadar gir 12 kb sn ile

    12 kb 12 kb'dir ya hem alırken hemde kullanırken Turkcell'in internet paketerinden çok daha ucuza geliyor, en kısa zamanda Vodafone'a geçiyorum
  • 12 KB YI BULAMAYAN DA VAR :) O DA İYİDİR.
  • vodafone'da 100mb'ı geçince 3gde hız 96kb'a düşüyor fakat edgeden bağlanırsanız hız 250kb civarı kalıyor,daha dogrusu edge maksimum ne kadar hız veriyorsa o hızda kalıyor.Haberiniz olsun :DDD
  • vodafon hat aldım 3g kullanımına açtırdım. fakat ipad'e microsimi taktığımda vodafon ile bağlantı kursa da internete erişim sağlıyamıyorum.. ne kadar uğraşsam da olmadı. simi başka telefona takınca 3g internet var, ipadde yok. yardımcı olabilirmisiniz teşekkür edrim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tienshan -- 31 Temmuz 2010; 19:27:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tienshan
    vodafon hat aldım 3g kullanımına açtırdım. fakat ipad'e microsimi taktığımda vodafon ile bağlantı kursa da internete erişim sağlıyamıyorum.. ne kadar uğraşsam da olmadı. simi başka telefona takınca 3g internet var, ipadde yok. yardımcı olabilirmisiniz teşekkür edrim.

    Ben de hic bir islem yapmaya gerek olmadi. Tak calistir gibi oldu, sadece sim kilidi vardi onu girip kaldirdim. Yalniz ben cihazi pasaport kaydi yaptirdim hemen gelince yurtdisindan. Belki ona bagli mi bilemem dogrusu. Cunku sanirim kayit gerekririyor. Saygilar.
  • Arkadaslar bende bildilerimi yazayim...arti sorularimida sorayim.. Simdi vodafonun 12 kb a dustugununsoyluyorsunuz ama 3g bagli oldugu zamn 12 kb lara dusuyor eger edge ile baglanirsaniz kotanizda duserse edgede sinirlama olmuyor max edge hizinda baglaniliyor oda 20 25 kb civari hiz anlamina geliyor arastirdim bya anladigim kadariyla oyle. Soruma gelince bnde sim karti keserek vodafon hatti taktim keserek dedigim mikrosim e cevirdim hat calisiyor gayet guzel ama internete birturlu baglanamadim nedense ... Vodafone ayarlarini yapiyorum ama yine baglanamiyorum bilen varsa cevapliyabilirmi rica etsem verson 3.2
  • Ben vodafona gidip ücretsiz yedek mikrosimkart aldım ve ipade taktım . Kesinlikle başka işlem yapmaya gerek olmadı. Ama sunu da söyleyeyim iphone 4 de vodafon müşteri hizmetlerini aramak zorunda kaldım internet için. Onlar Merkez'den bir işlem yaptılar. Ve telefonu açıp kapağında internet bağlantısı halloldu. İstersen vodafon müşteri hizmetlerini bir ara ve danis teknoloji uzmanına. Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lk1973 -- 9 Ağustos 2010; 10:50:15 >
  • vodafone ilk önce bu ülkeyi kapsasın bu toprakların 6 deniz mili açığı da vatanın suyu ama servis yok turkcell güzelim çekiyor ama vodadan ses yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lk1973

    Ben de hic bir islem yapmaya gerek olmadi. Tak calistir gibi oldu, sadece sim kilidi vardi onu girip kaldirdim. Yalniz ben cihazi pasaport kaydi yaptirdim hemen gelince yurtdisindan. Belki ona bagli mi bilemem dogrusu. Cunku sanirim kayit gerekririyor. Saygilar.



    cihazı kontrol ettirdim, aldığım kişi kayıt yaptırmamış.. şimdi kaydını halletmeye çalışıyorum. belki ondan sonra açılır..
    ilginize teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tienshan -- 11 Ağustos 2010; 15:47:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tienshan
    quote:

    Orijinalden alıntı: lk1973

    Ben de hic bir islem yapmaya gerek olmadi. Tak calistir gibi oldu, sadece sim kilidi vardi onu girip kaldirdim. Yalniz ben cihazi pasaport kaydi yaptirdim hemen gelince yurtdisindan. Belki ona bagli mi bilemem dogrusu. Cunku sanirim kayit gerekririyor. Saygilar.



    cihazı kontrol ettirdim, aldığım kişi kayıt yaptırmamış.. şimdi kaydını halletmeye çalışıyorum. belki ondan sonra açılır..
    ilginize teşekkür ederim


    Dilerim olur. Yardimci olbildiysek ne mutlu.
  • 3g yi nasil kapatabiliyoruz ipadde .i
  • Bir haftaligina Turkiye'ye gelecegim, ipad'i kayit ettirdikten sonra bir hafta icin kullanabilecegim internet paketleri var mi?

    Avea, Turkcell farketmez.

    (Cep telefonunda kullandigim bir tane faturali Turkcell cep hattim var bu arada.)

    Tesekkurler
  • Faturasız hat alabilirsiniz pakette çıkıyor içinden Vodafone, Turkcell veya Avea olabilir.

    Vodafone'nin Haftalık 8,99 TL 30 eylüle kadar 7,2 Mbps'ye kadar 1 Hafta
    1 gb kotalı sonrasın 128 kpps hızına düşün bir tane var. Yeni faturasız hat içinde 25 tl veriyorsunuz bildiğim kadarı ile.

    Turkcell'den faturalı hatlar için paket alabilirsiniz.

    1 gb 29 tl
    4 gb 39 tl
    8 gb 69 tl
  • Cevap icin tesekkurler.

    Bugun Turkiye'den dondum, ne yaptigimi anlatayim.

    Eminonu tarafinda ugradigim Turkcell ve Vadofone saticilarinda micro kart bulamadim. zaten dedilerine gore konturlu mikro sim kart henuz yokmus.

    Ertesi gun Viyaport'ta Avea saticisina ugradim, konturlu sadece normal sim kart oldugunu soyledi. Bende baktim micro kart bulamiyorum normal kart aldim. Bendeki micro sim karta bakarak kestim, ve kullanmaya basladim.

    Sadece bana karti 40 tl, 100mb'lik interneti de 5 tl'ye sattilar. Sim kartlar Turkiye'de para ile mi satiliyor yoksa beni keklediler mi anlamadim.

    Herneyse sonucta su anda Turkiye'de kullanabilecegim bir avea kartim var, hat kapanmasin diye de 6 ayda bir biraz kontur yuklemem gerekiyormus...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.