Şimdi Ara

iPad 4 mü alınmalı yoksa Nexus 10 mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Ben bir hevestir 2-3 haftadır tabletleri inceliyorum. Bir çok eleme yaptın tabletler arasında yalnızca üsteki 2 tablet bir de henüz çıkmamış olduğu için yazmadığım Xperia Tablet Z kaldı. Genelde internette sörf yapmak ve oyun oynamak için istiyorum. iPad'i GarageBand ve arayüz tasarımı beni cezbettiği için yazdım. Nexus 10'u ise temel anlamda bir gamepad takıp oynamak için istiyorum. Xperia Tablet Z'yi aslında yazma sebebim DualShock 3'ü hemen bağlayıp oyuna başlayabilecek olmam, ayrıca arayüzü de etkileyici. Hemen gidip iPad almak istiyorum ama DualShock 3 veya herhangi bir gamepad bağlayamamak beni düşündürüyor. Siz ne dersiniz?

    Ayrıca bu konuyu "Android Tabletler" bölümünde de paylaşacağım. iOS kullanan yani sizin görüşleriniz ayrı Android kullananların görüşleri ayrı. İki tarafıda dinleyip sağlıklı karar vermek istiyorum.







  • ipad almanızı öneririm ipad içinde gamepadler var diye biliyorum
  • bende ipadi öneriyorum çok daha kaliteli ios bana göre
  • Kesinlikle iPad.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android tablet marketinde uygulama sayısı az
    Sonra desteği falan çabuk kesiyorlar
    İpad al sıkıntısız 4 yıl kullanırsın
    İpad 4 kullanıcısı olarak söylüyorum bunları

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android tabletlerin ve telefonların en büyük sıkıntısı farklı ekran çözünürlükte olmaları,uygulama geliştiriciye büyük yük düşüyor,genelde uğraşanda pek olmuyor,nexus 10 çözünürlüğü 2560x1600 androidde bu çözünürlüğe uygun yapılmış oyun ben şahsen görmedim duymadım,keza tablet z içinde aynı durum sözkonusu üstelik tablet z 1920x1200 piksellik ekranı var,vede üzerinde adreno 320 mevcut bu grafik işlemcisi full hd ve üzeri çözünürlük için geliştirilmemiş bir grafik işlemcisi,çoğu oyun kasıyor,aynı gpu kullanan 1080p ekranlı xperia z modelinede bakabilirsin,oyun önemli demişsin o yüzden android tabletlere bulaşmanı önermem,yazılımsal donanımsal sorunları bunlar,tek artısı dualshock 3 desteği ki bununda hangi oyunları destekleyeceği her oyunumu destekliyor vs. bunlar belli değildi,gelelim ipad 4'e apple reklamını yaptıgı retina ekranın 2048x1536 piksellik ekranı var,bu ekrana uygun özel yapılmış yüzbinlerce oyun mevcut,yeni çıkan hemen hemen her oyun uygun,real racing 3,mc3-4,most wanted,nova 3 vb. yağ gibi akıyor tabiri caizse sistem şişmesiymiş oyunda takılma kasmaymış çözünürlük sorunlarıymış bunlar başına gelmiyor,tek eksiği usb üzerinden yada dualshock bağlayamaman bununda çözümü bluetooth gamepad almakta vede uyumlu oyunlara bakmakta,başka bir sıkıntın ise bu konuda olmaz,android kısmındada bu ve benzer cevaplar gelebilir,telefon olsaydı durum başka ama ios ve tablet hala açık ara lider.




  • Bence ipad hem aksesuar hemde stabıllık konusunda hıcbır tablet elıne su dokemez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPad alırsanız başınız ağrımaz. Ekosistem ve update alma konusunda rakipsiz hala.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPad icin 60BEAT adli bir gamepad buldum fakat yalnizca 2 oyun destekliyor ve fiyatida 50$, DualShock 3 kadar :) . Kaliteli oyunlari destekleyen bir gamepad bulursam iPad alacagim.

    Yorumlariniz icin tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben her iki sistemi de etkin kullanan biri olarak iPad diyorum.

    Şu an imzamdaki cihazları bizzat etkin bir biçimde kullanıyorum.

    Telefon sorsaydın Android diyebilirdim. Ancak tablette bunu diyemem.

    Öncelikle Nexus 10'da güncelleme problemin olmaz. 2 yıl rahat güncellemeni alırsın. Aksi şekilde yorum yapan arkadaşlar yanılıyorlar. Ancak Xperia Z'de haklılar, her an desteğin kesilebilir. Ben yorumumu Nexus 10 üzerinden yapacağım.

    Bunun yanı sıra oyuncuysan zaten bir çok kaliteli oyun kısa sürede Android'e de geliyor. Ancak stabilitesi nasıl olur o ayrı konu. Mesela Nexus 10'un ekran çözünürlüğü çok yüksek. Bir çok oyunun görüntüsü çamur gibi olabilir. Olmasa bile her şey yolundayken oyuna bir güncelleme çıkar her şeyi batırabilirler. Yeni güncellemeyi acaba düzelir mi diye bekler durursun.

    Bu nedenle iPad tablette rakipsiz durumda. Android'in yanına yaklaşması için en az 2 senesi var ancak bu kafayla gidilirse asla yaklaşamaz.

    Çünkü Google bu işin yapılmasında misal bir Windows gibi donanım standardı koymamış. Google'ın uygulamalarını kullandığın sürece sen de istediğin donanımda mesela(eren) marka Android telefon/tablet üretip satabilirsin. Çünkü Google'ın bu işte başka bir şartı ve yaptırımı yok.

    Ben şahsen bu nedenlerden dolayı telefonda Nexus cihazlar ile Samsung'un üste seviye telefonları haricinde Android cihaz tercih etmiyorum. Çünkü uygulama ve yazılım geliştiricilerinin cihaza destek verme ihtimali cihazın satış hacmiyle doğru orantılıdır. Misal; hemen herkesin kullandığı bir uygulamanın güncelleme sonrası, 100 Bin tane satmış (eren) X100 model telefonda sorun çıkarması geliştiricinin umurunda olmayabilir. Ancak neredeyse 30 Milyon satan Galaxy S3'te sorun çıkarmışsa orada işler değişir.

    İşte bu nedenlerle bu uzun yorumumda Nexus 10'a öncelik verip Xperia Z'yi dikkate almadım ve sadece iPad'i tavsiye ettim.




  • Tarafsız bakmak gerekirse telefon tercihi için Android/iOS kıyası tercih meselesi, her iki sistem de telefonlar için gayet başarılı fakat tablet için kesinlikle iOS tercih edilmeli. Uygulamalar iPad için yeniden dizayn edilirken Android tablerde hala çoğu uygulamada telefon versiyonların büyütülmüş halleri kullanılıyor. Bu noktada iPad daha iyi kullanım deneyimi sunuyor.

    Örneğin şu videoyu 8.05'den itibaren izlersen birkaç örnek görebilirsin:





  • Delphi Diesel, Pulstar ve Fatz adlı arkadaşlarımıza verdikleri açıklayıcı bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Tabii diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum fakat yalnızca ''iPad al'' pek etkili olmuyor.
    Size son bir sorum olacak: Kullandığınız bir gamepad var mı ya da önerebileceğiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: (eren)

    Delphi Diesel, Pulstar ve Fatz adlı arkadaşlarımıza verdikleri açıklayıcı bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Tabii diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum fakat yalnızca ''iPad al'' pek etkili olmuyor.
    Size son bir sorum olacak: Kullandığınız bir gamepad var mı ya da önerebileceğiniz?

    "iPad al" pek etkili olmuyor demişsin ancak geriye bir tek Android kalıyor ve onda da nedenleri açıkladık.

    Gamepad kullanmıyorum. Ancak Gamepad tavsiye edilmesi de tek başına bir anlam ifade etmeyecektir.

    Çünkü oynayacağın oyun(lar) Gamepad'i destekliyor mu? Destekliyorsa ne derece destekliyor? Bunlar da önemli.

    Yani tablette Gamepad mevzusunu PC veya Konsollardaki gibi düşünmemen gerekir.

    Ben veya başka biri sana bir Gamepad tavsiye ederiz; alırsın onu fakat oynadığın oyun desteklemez veya 2 ay sonra bir oyun çıkar ya desteklemez ya da yarım destekler.




  • İpad'den baska tablet tanımam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: (eren)

    Delphi Diesel, Pulstar ve Fatz adlı arkadaşlarımıza verdikleri açıklayıcı bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Tabii diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum fakat yalnızca ''iPad al'' pek etkili olmuyor.
    Size son bir sorum olacak: Kullandığınız bir gamepad var mı ya da önerebileceğiniz?

    Pulstar

    Nikli arkadaşın dediği gibi gamepad kısmı çok sıkıntılı çünkü bu oyunlar zaten dokunmatik cihazlara göre tasarlanıyor,alışman gerekiyor alışma süreci önemli bende gamepad siz oynayamam diyenlerdendim ama alışınca dokunmatik ekranda çok rahat oynanıyor,gamepadlerin hepsi sıkıntılı şuan uyumluluk sorunları var,uysa dahi gecikmeli olabiliyor,tuşa basıyorsun laglı algılıyor,gamepad destekli oyun zaten 1 elin parmakları kadar belki,gameloft bir gamepad vardı incelemeside yapıldıhttp://www.donanimhaber.com/ipad/haberleri/Gameloft-Duo-Gamer-video-inceleme.htm burdan inceleyebilirsin meselahttp://duo-games.com/products/duo-gamer desteklediği oyun sayısı az konsol değil çünki o yüzden bunların hepsi olacak şeyler,kontrolcü şartsa taşınabilir cihaz olsun diyosan ya ps vita yada 3ds bakman daha mantıklı,yada bizim gibi konsola geçmen senin aradığın türde çözüm şuan malesef yok,o yüzden önerebileceğim bir gamepad yok,tablette veya telefonda gamepad kısmı sıkıntılı malesef,tableti mesela kucağına alıp elinde gamepad ile oyun rahat oynayamazsın,masaya koyman lazım,yada stand ayarlayıp cihazı oraya koyman gerekli vs. bunların hepsi taşınabilirlik mobil oyunculuk kavramına biraz ters kalıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delphi Diesel

    Android tabletlerin ve telefonların en büyük sıkıntısı farklı ekran çözünürlükte olmaları,uygulama geliştiriciye büyük yük düşüyor,genelde uğraşanda pek olmuyor,nexus 10 çözünürlüğü 2560x1600 androidde bu çözünürlüğe uygun yapılmış oyun ben şahsen görmedim duymadım,keza tablet z içinde aynı durum sözkonusu üstelik tablet z 1920x1200 piksellik ekranı var,vede üzerinde adreno 320 mevcut bu grafik işlemcisi full hd ve üzeri çözünürlük için geliştirilmemiş bir grafik işlemcisi,çoğu oyun kasıyor,aynı gpu kullanan 1080p ekranlı xperia z modelinede bakabilirsin,oyun önemli demişsin o yüzden android tabletlere bulaşmanı önermem,yazılımsal donanımsal sorunları bunlar,tek artısı dualshock 3 desteği ki bununda hangi oyunları destekleyeceği her oyunumu destekliyor vs. bunlar belli değildi,gelelim ipad 4'e apple reklamını yaptıgı retina ekranın 2048x1536 piksellik ekranı var,bu ekrana uygun özel yapılmış yüzbinlerce oyun mevcut,yeni çıkan hemen hemen her oyun uygun,real racing 3,mc3-4,most wanted,nova 3 vb. yağ gibi akıyor tabiri caizse sistem şişmesiymiş oyunda takılma kasmaymış çözünürlük sorunlarıymış bunlar başına gelmiyor,tek eksiği usb üzerinden yada dualshock bağlayamaman bununda çözümü bluetooth gamepad almakta vede uyumlu oyunlara bakmakta,başka bir sıkıntın ise bu konuda olmaz,android kısmındada bu ve benzer cevaplar gelebilir,telefon olsaydı durum başka ama ios ve tablet hala açık ara lider.

    Orda hatan var
    Uygulamalar kendini ayarlıyor
    Mesela lig tv uygulaması

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delphi Diesel

    quote:

    Orijinalden alıntı: (eren)

    Delphi Diesel, Pulstar ve Fatz adlı arkadaşlarımıza verdikleri açıklayıcı bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Tabii diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum fakat yalnızca ''iPad al'' pek etkili olmuyor.
    Size son bir sorum olacak: Kullandığınız bir gamepad var mı ya da önerebileceğiniz?

    Pulstar

    Nikli arkadaşın dediği gibi gamepad kısmı çok sıkıntılı çünkü bu oyunlar zaten dokunmatik cihazlara göre tasarlanıyor,alışman gerekiyor alışma süreci önemli bende gamepad siz oynayamam diyenlerdendim ama alışınca dokunmatik ekranda çok rahat oynanıyor,gamepadlerin hepsi sıkıntılı şuan uyumluluk sorunları var,uysa dahi gecikmeli olabiliyor,tuşa basıyorsun laglı algılıyor,gamepad destekli oyun zaten 1 elin parmakları kadar belki,gameloft bir gamepad vardı incelemeside yapıldıhttp://www.donanimhaber.com/ipad/haberleri/Gameloft-Duo-Gamer-video-inceleme.htm burdan inceleyebilirsin meselahttp://duo-games.com/products/duo-gamer desteklediği oyun sayısı az konsol değil çünki o yüzden bunların hepsi olacak şeyler,kontrolcü şartsa taşınabilir cihaz olsun diyosan ya ps vita yada 3ds bakman daha mantıklı,yada bizim gibi konsola geçmen senin aradığın türde çözüm şuan malesef yok,o yüzden önerebileceğim bir gamepad yok,tablette veya telefonda gamepad kısmı sıkıntılı malesef,tableti mesela kucağına alıp elinde gamepad ile oyun rahat oynayamazsın,masaya koyman lazım,yada stand ayarlayıp cihazı oraya koyman gerekli vs. bunların hepsi taşınabilirlik mobil oyunculuk kavramına biraz ters kalıyor.

    Benim gamepad isteğim elimin aşırı terlemesinden dolayı, 5 dk sonra rahatsız olmaya başlıyorum dokunmatik ekrandan. Bu yüzden istiyorum yok alışabilirim bende . Şimdilik beklemeye karar verdim. S4'e özel gamepad hazırlanmış şahsen Apple'ın karşılık olarak çıkartabileceğini düşünüyorum ki bir kaç sitede iddia edilmiş böyle bir şey yapılabilir diye.

    Tüm yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ciddi Kedii


    quote:

    Orijinalden alıntı: Delphi Diesel

    Android tabletlerin ve telefonların en büyük sıkıntısı farklı ekran çözünürlükte olmaları,uygulama geliştiriciye büyük yük düşüyor,genelde uğraşanda pek olmuyor,nexus 10 çözünürlüğü 2560x1600 androidde bu çözünürlüğe uygun yapılmış oyun ben şahsen görmedim duymadım,keza tablet z içinde aynı durum sözkonusu üstelik tablet z 1920x1200 piksellik ekranı var,vede üzerinde adreno 320 mevcut bu grafik işlemcisi full hd ve üzeri çözünürlük için geliştirilmemiş bir grafik işlemcisi,çoğu oyun kasıyor,aynı gpu kullanan 1080p ekranlı xperia z modelinede bakabilirsin,oyun önemli demişsin o yüzden android tabletlere bulaşmanı önermem,yazılımsal donanımsal sorunları bunlar,tek artısı dualshock 3 desteği ki bununda hangi oyunları destekleyeceği her oyunumu destekliyor vs. bunlar belli değildi,gelelim ipad 4'e apple reklamını yaptıgı retina ekranın 2048x1536 piksellik ekranı var,bu ekrana uygun özel yapılmış yüzbinlerce oyun mevcut,yeni çıkan hemen hemen her oyun uygun,real racing 3,mc3-4,most wanted,nova 3 vb. yağ gibi akıyor tabiri caizse sistem şişmesiymiş oyunda takılma kasmaymış çözünürlük sorunlarıymış bunlar başına gelmiyor,tek eksiği usb üzerinden yada dualshock bağlayamaman bununda çözümü bluetooth gamepad almakta vede uyumlu oyunlara bakmakta,başka bir sıkıntın ise bu konuda olmaz,android kısmındada bu ve benzer cevaplar gelebilir,telefon olsaydı durum başka ama ios ve tablet hala açık ara lider.

    Orda hatan var
    Uygulamalar kendini ayarlıyor
    Mesela lig tv uygulaması

    Oyunlardan bahsediyorum,koca tableti alıpta sadece lig tv uygulamasını kullanmıyorsun heralde ,oyunlarda hala büyük sorunlar mevcuthttp://www.youtube.com/watch?v=KJVgzP5E-ks
    Örneğin:
     iPad 4 mü alınmalı yoksa Nexus 10 mu?

    Bahsettiğim çözünürlük sorunu tam olarak bunlar,yere bakın mesela nekadar iğrenç ipadde dokusu ekrana tam uyumu sözkonusu digerinde ise kimbilir kaça kaç çözünürlüğündeki kaplama kalitesi partikül efektleri fizikler vb. şeylerde ipadde daha iyi daha detaylı videoyu izleyebilirsiniz,bu sorunlar sadece bu oyunada has değil,çoğu oyunda bunlar hala mevcut o yüzden android tablet kısmında hala zayıf.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: (eren)

    quote:

    Orijinalden alıntı: Delphi Diesel

    quote:

    Orijinalden alıntı: (eren)

    Delphi Diesel, Pulstar ve Fatz adlı arkadaşlarımıza verdikleri açıklayıcı bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Tabii diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum fakat yalnızca ''iPad al'' pek etkili olmuyor.
    Size son bir sorum olacak: Kullandığınız bir gamepad var mı ya da önerebileceğiniz?

    Pulstar

    Nikli arkadaşın dediği gibi gamepad kısmı çok sıkıntılı çünkü bu oyunlar zaten dokunmatik cihazlara göre tasarlanıyor,alışman gerekiyor alışma süreci önemli bende gamepad siz oynayamam diyenlerdendim ama alışınca dokunmatik ekranda çok rahat oynanıyor,gamepadlerin hepsi sıkıntılı şuan uyumluluk sorunları var,uysa dahi gecikmeli olabiliyor,tuşa basıyorsun laglı algılıyor,gamepad destekli oyun zaten 1 elin parmakları kadar belki,gameloft bir gamepad vardı incelemeside yapıldıhttp://www.donanimhaber.com/ipad/haberleri/Gameloft-Duo-Gamer-video-inceleme.htm burdan inceleyebilirsin meselahttp://duo-games.com/products/duo-gamer desteklediği oyun sayısı az konsol değil çünki o yüzden bunların hepsi olacak şeyler,kontrolcü şartsa taşınabilir cihaz olsun diyosan ya ps vita yada 3ds bakman daha mantıklı,yada bizim gibi konsola geçmen senin aradığın türde çözüm şuan malesef yok,o yüzden önerebileceğim bir gamepad yok,tablette veya telefonda gamepad kısmı sıkıntılı malesef,tableti mesela kucağına alıp elinde gamepad ile oyun rahat oynayamazsın,masaya koyman lazım,yada stand ayarlayıp cihazı oraya koyman gerekli vs. bunların hepsi taşınabilirlik mobil oyunculuk kavramına biraz ters kalıyor.

    Benim gamepad isteğim elimin aşırı terlemesinden dolayı, 5 dk sonra rahatsız olmaya başlıyorum dokunmatik ekrandan. Bu yüzden istiyorum yok alışabilirim bende . Şimdilik beklemeye karar verdim. S4'e özel gamepad hazırlanmış şahsen Apple'ın karşılık olarak çıkartabileceğini düşünüyorum ki bir kaç sitede iddia edilmiş böyle bir şey yapılabilir diye.

    Tüm yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    Anladım tabi ki sizin kendi kararınız,s4 içinde samsung böyle bir aksesuarı mevcuthttp://www.donanimhaber.com/cep-tel-aksesuarlari/haberleri/Samsung-Game-Pad-on-siparise-basladi.htm haberi yapılmıştı,hangi oyunları destekliyeceği gibi konuları bulamadım bende,fiyatta baya fazla mobil oyunculuk için daha yeni yeni şekilleniyor malesef o yüzden emekleme aşamasında,beklemeniz daha mantıklı bu halde önemli değil iyi günler dilerim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.