Şimdi Ara

İnternet üzerinden indirip okuyabileceğiniz ücretsiz bilim dergisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NetBilim dergisinin altıncı sayısı Mart2010 sayısı artık yayında!. Bu sayıda göze çarpan bölümler şu şekilde:

    # “Alternatif Enerji Kaynakları”: Bugünümüzün ve yakın geleceğimizin enerji kaynakları
    # “Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hidrojen enerjisi ve nükleer enerji…”
    # “Kuantum Hesaplamanın Tarihsel Gelişimi”: Kuantum mekaniğinden kuantum bilgisayarlara
    # “Kanser Araştırmasında Nanoteknoloji”: Nanoteknoloji giderek hayatımızda önemli bir yer ediniyor
    # “Kuantum Hall Etkisi”: Kuantum Hall Etkisi’nin temelleri ve getirdiği yenilikler
    # “Nanoteknoloji Gündemi”: NanoTR konferansları kendini yenilemeli


    Bu sayı ve diğer sayılar aşağıdaki linkte;

    Ücretsiz olarak indirmek için tıklayın!



    Arkadaşlar Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğrencileri öncülüğünde hazırlanmış ücretsiz bilim dergisi internet üzerinden okuyabilieceğiniz.







  • Güzel bir çaba ve taktiri hak ediyorlar. Pes etmesinler, ülkemiz insanı okumaktan ziyade konuşmayı-yazmayı severler, o yüzden ilgi, bilim ve kültür olduğu iddia edlien bir bölümde bile bu kadar cılız kalabilir.
  • güzel bir paylaşım teşekkürler
  • Bilim ve Teknik Dergisi 42 Yıllık Arşiv [DVD ŞEKLİNDE]

    Buna ulaşabilirsin kolaylıkla ister internet aracılığıyla istersen kendi sitelerinden iletişim aracılığıyla ulaşabilirsin.
  • paylasım ıcın tesekkurler.
  • Bilim Teknik'in 42 yıllık arşivi nete düştü.
  • Ben senelik 25 TL ile internetten Tübitak'a üye oldum.Senelik 25 TL bilimsel kaynaklara erişmek için bence gayet ucuz, hatta çok komik bir rakam...Kaldı ki orda .PDF formatındaki konuları paylaşmaya devam edeceğim.Bu 25 TL ile 40 küsür senelik arşivlere de ulaşabiliyoruz bakın bedavaya size PDF olarak verebilirim fakat Tübitak gibi bir kuruma senelik 25TL gerçekten çok değil size birisi bedavaya bile verse bu kuruma yardım edin mutlaka.Bedavaya bulun ama gene 25TL verin ki orada da genç beyinlere ayrılan ödenekler ve kaynaklar bizim tarafımızdan destek görsün sembolik de olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 22 Mart 2010; 1:05:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2n4...4Life

    Ben senelik 25 TL ile internetten Tübitak'a üye oldum.Senelik 25 TL bilimsel kaynaklara erişmek için bence gayet ucuz, hatta çok komik bir rakam...Kaldı ki orda .PDF formatındaki konuları paylaşmaya devam edeceğim.Bu 25 TL ile 40 küsür senelik arşivlere de ulaşabiliyoruz bakın bedavaya size PDF olarak verebilirim fakat Tübitak gibi bir kuruma senelik 25TL gerçekten çok değil size birisi bedavaya bile verse bu kuruma yardım edin mutlaka.Bedavaya bulun ama gene 25TL verin ki orada da genç beyinlere ayrılan ödenekler ve kaynaklar bizim tarafımızdan destek görsün sembolik de olsa.


    Bana göre Tübitak gibi bilim kuruluşlarına yardım yapması ve destek olması gereken devlettir.Yoksa bilimsel araştırmaların bizim vereceğimiz 3-5 kuruşla yapılabilmesi mümkün olacağını zannetmiyorum.Biz sadece o derginin baskı ve baskıda çalışan kişilerin ücretlerini karşılamaktan öteye gidemeyiz.Bu konuda destek konusundaki en büyük rol her yıl vergi ödediğimiz devlete düşüyor diye düşünüyorum.




  • İndirdim, inceliyorum, teşekkürler.
  • Arkadaşlar herkese teşekkür ediyorum, bu dergi 3 ayda bir çıkıyor ve tamamen kendi olanaklarıyla çıkartılıyor, sizlerin sayesindede her yayınlanan sayıda daha çok kişiye ulaşıyor. Şu an 1000 kişinin üzerinde bir rakama ulaşmış durumda. Arkadaşlarımın amacı her ay çıkartabilmek ama dediğim gibi kendi olanaklarıyla olduğu için zorlanıyorlar bu konuda. Herkese teşekkür ederim tekrardan.
  • Benimde nacizane bir sitem var,mail grubuda var sizleride beklerim...

    http://www.fizikciyiz.biz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.