Şimdi Ara

internet ulaşabilirlik hızı hakkında yardımınız gerek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar turk telekom kullanıyorum internet konusunda hiç şanslı değilim o yüzden bu işleri bilen birileri tarafından yardıma ihtiyacım var. Öncelikle samsunun ilçesinde oturuyorum ve 50mbite kadar internet kullanıyorum, benim sıkıntım 66000 olan erişebilirlik hızının gün geçtikçe aşağı düşmesi, bağlantı hızım 51199 dan 48800mbite kadar düşüyor aynı mahallede yan komşum 50mbiti rahat alıyor olaşabilir hızı 75mbit.


    Arıza kaydı açtım ekip geldi senin devren böyle yapacak bir şey yok diyip gidiyorlar, beni arkadaşa gelen hatta taşıyın diyorum yok o olmaz diyorlar, arkadaşla aynı parayı verip benim daha kötü hizmet almam canımı sıkıyor, ne yapmalıyım telekomun samsun müdürlüğüne gitsem bi sonuç alır mıyım? ya da kime attığım mail daha etkili olur teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ADSL/VDSL doğası gereği bu tarz durumlardan etkilenir. Örneğin saha dolabının yoğunlaşması, aynı ankastre kutusuna bağlı abonelerden herhangi birinin veya birden fazla abonenin hız arttırması, oksitlenme, kablonun eskimesi vb sebebiyle ulaşılabilir hız oranı düşebilir. Bakırın doğal yapısından dolayı bu olayın olması doğaldır.


    Şöyle yapabilirsiniz dilerseniz


    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-fiber-talepleri--140072962-155


    https://forum.donanimhaber.com/btk-tuketici-sikayet-sistemi-nasil-kullanilir-rehber--152027365-4#157041525


    FTTH talep ettiğinize yönelik talebinizi iletebilirsiniz. FTTH de bu tarz etkiler hemen hemen hiç yoktur. Adresinize FTTH sağlanmasını talep edebilirsiniz. Ya da mevcut hattın iyileştirilmesine yönelik olarak talepler oluşturabiliyorsunuz.





  • Hocam XpressMusic34 hocamızın dediği gibi FTTH yani Fiber internet talebinde bulunun. Uygun görülürse projesi yapılır ve dairenize kadar fiber internet çekerler. Bakır altyapı neticede metal olduğu için korozyon ve hava şartları gibi fiziksel zorluklardan olumsuz etkileniyor. Sinyalde kayıp gayet normal. Fiber ise böyle bir durum söz konusu değil. Fiber kablo bükülmeye/kırılmaya maruz kalmadığı sürece kesintisiz sinyal alırsınız. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 51 mbit ile 48mbit arasında pek fark yok. Ayrıca 75mbit olsa bile hissedilir bir hız farkı yaşamazsın bence. Bakır kablo altyapısjnda böyle oluyor. Hele ki akşam saatlerinde hız çok düşüyor. Bir de kullandığınız cihazların kalitesi de hızda büyük etken.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.