Şimdi Ara

internet tarifeleri ve kafa karışıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bir kafa karışıklığıdır gidiyor bende....

    İnternetim 1mbir 49 tllik tarife. Normalde ayda 150-200 GB veri indiriyorum. Çoğunlukla 150GB diyelim. Ama harddiskim yandığı için, internet tarife geçişim yapıldığı ay 400 gb kadar bir trafik yapmam gerekecek.

    Aslında inat edersem, 2-2.5 ayda gece gündüz 1mbitle de indiririm :) Ama bilgisayarı bu kadar süre download ile meşgul tutmak istemiyorum. Bu yüzden daha hızlı bir tarifeye ihtiyacım var. Ve maalesef fiber internet bölgesinde oturmuyorum :(

    İşte kafa karışıklığı da burada devreye giriyor;
    Bilgisayar bilgilerine ve tercihlerine güvendiğim insanların yoğunlukta olduğu donanımhaber forumunda, insanların büyük oranda 8mbite kadar tarifelerine geçmekte olduklarını gördüm. Ve oldukça uzun zamandır "adil kullanım noktası" (AKN) geçtikleri halde hızları düşmeyenleri gördüm. Bunun yanında hızı düşen bir arkadaşım da var.

    Açıkçası 2mbitlik bir tarife düşünüyordum ama, ttnetteki 8mb netlimitsiz tarifedeki insanların büyük çoğunluğunun hızlarının kotalarını aşmalarına rağmen düşmemesi de insanı acaba yanlış mı yapıyorum duygusuna kapılmasına neden oluyor.

    Diğer taraftan ttnetin 2-4 mbit tarifeleri kaldırması, diğer İnternet servis sağlayıcıların (İSS) sadece AKN'lı tarifelerinde kampanyalar yapması, son dönemdeki yoğun 8mbit tarifeye geçişler, 8mbit netlimitsiz tariflerde 25GB AKN'lı olanlarla, 100GB AKN'lı olanlar arasında 30 liradan fazla fark olması, bende AKN uygulamaya sokma niyetlerinin olduğu izlenimi bırakıyor.


    Günde yapmak istediğim 3-3.5 GB downloadı bilgisayarı fazla meşgul etmeden yapmak için, (bilgisayarın 12 saat meşgul olmasını istemiyorum. Günlük 6 saate kadar ok :) )
    1. Siz hangi internet sağlayıcıyı ve hangi tarifeyi önerirsiniz?

    2. Bir de malum superonline haziran sonunda ttnetin de haziran başında AKN li kampanyaları bitiyor. Sizce bu AKN uygulanmaması durumu nereye kadar gider?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 14 Mayıs 2011; 1:40:14 >







  • TTNet ve ADSL kullanma da ne kullanırsan kullan
  • quote:

    TTNet ve ADSL kullanma da ne kullanırsan kullan

    Gönül ister ki her eve fiber internet bağlasınlar da, o altyapı bölgelerinin dışında kalıyoruz çoğumuz. İster istemez ADSL e talim :(

    Bu arada okuduğum yorumlardan, AKN nin gittikçe artan bir oranda kullanılmaya başlandığını, be hız ve ping problemlerinin baş gösterdiğini, hız desteklese bile hızlarla sürekli oynandığını, yani 8mbite kadar tarifelerin tekkelerinin yavaş yavaş sıyrılıp, kelin görünmeye başladığı kanaatine vardım. Yakında takke komple düşecek, "çıplak gerçekle" karşılaşacağız diye düşünüyorum. Yani kendi sorduğum soruya kendim cevap vermiş oldum.

    Bu durumda 2mbitlik tarife daha uygun gibi görünüyor. Yönetici arkadaşlar mesajımı silebilirler.




  • uzun uzun yazarsınız kimse okumaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.