Şimdi Ara

İnternet Reklamcılığı İle Para Kazanan Arkadaşlar Yardımınıza İhtiyacım Var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 2 ortağımla internette tutacağını düşündüğümüz orjinal bir projemiz var. Açıkçası sektöre yabancı değilim, grafik tasarım işi ile ilgileniyorum. Önceleri sadece masaüstü yayıncılık üzerine çalışırken şu an ui / ux designer olarak freelance çalışıyorum. Dediğim gibi webe ve internet teknolojilerine yabancı değilim ancak e-ticaret konusunda deneyimsizim.

    Çok detay veremiyorum ama bizim düşündüğümüz proje video alanında farklı bir bakış yakalayacak gibi görünüyor. Komik video gibi seviyesiz ve klipler gibi internette sayısız örneği olan içeriği kesinlikle düşünmüyoruz. UzmanTv ve TED gibi doğrudan içerik üreten ya da özgün içerik kabul eden bir proje olarak düşünüyoruz siteyi. Telif gibi sorunlarda halledilebilir gibi görünüyor. Aslında sitenin inşaası ve içerik üretimi konusunda çokta bir problem yok. Sitenin açılışının en az 2'şer dakikalık 1000 kadar video ile yapmayı düşünüyoruz. Ardından günlük yine özgün ve sadece bizim sitede olacak en az 4-8 video ekleyerek güncellemelere devam edeceğiz. Ancak elimizde birazda borçla temin edebileceğimiz nakit varlık önceki mesajda belirttiğim gibi 45 bin lira kadar. En büyük korkumuzda projenin reklam bütçesine ayırdığımız 30 bin liranın siteyi kendi kendine yetebilir bir noktaya taşıyamayacak olması. Bu çerçevede sorularımı biraz daha açarak sormak istiyorum;

    - Başlangıç için bir video sitesinde yaklaşık 1000 özgün içerikli (komik, klip vs. olmayan) video yeterli olur mu? Detay veremiyorum ama videolar yüklendikleri alanlarda aramalarda video olarak alternatifi daha az konular üzerine olacak.

    - Günde ortalama 8 video işleyip siteye ekleyecek bir ekibimiz olacak. Ancak site para kazanana kadar bu sayıyı artırmak zor. Planlarımıza göre 6-9 ay kadar günlük güncelleme bu kadar olacak. Bir video sitesi için (TED ve Uzman TV 'yi baz alın) bu sayıda bir güncelleme "kabul edilebilir" bir sayı mı?

    - Günlük 100k tekil hite aylık %10 artışla ortalama 9-12 ayda ulaşmayı hedefliyoruz. Buna göre projenin para kazanma eşiği (Adsense gelirini, 0,04 TBO'yı ve günlük %2 tıklama oranını yakalayacağını varsa****) 20.000 tekil ziyaretçi olarak görünüyor. Bu hedefe ilk 3 ay içinde sitede ortalama 1200 içerik ve minimum 15bin liralık reklam harcaması ile ulaşabilir miyiz?

    - Reklam stratejimizi sosyal ağlar üzerine kurmayı düşünüyorduk. Ancak bugün Adsense'in kendi yardım forumunda sosyal ağ üzerinden gelen ziyaretçi trafiğinin kalitesiz ve Adsense'in TBM/TBO'sunu aşağıya çektiğini okudum. Hatta önceleri tık başına 0,05 USD alan pek çok site sahibinin gelirlerinin 0,01'e kadar düştüğünden şikayetçi olduğunu da gördüm. Bu gerçekten doğru olabilir mi? Zira sosyal ağ ziyaretçisini Facebook'ta sayfa oluşturarak sürekli ulaşılabilir aboneler olarak tutmayı düşünüyorduk.

    - Bu çerçevede reklam stratejisini tamamen anahtar kelime / arama sonucu üzerine mi kurmak gerekir? Detay verememekle birlikte sitenin sadece video içermeyeceğini; videoyu destekleyecek düzeyde 50-150 kelimelik tanıtıcı metinlerin de yer alacağını söyleyebilirim. Böyle bir içerik için en doğru reklam stratejisi ne olur?

    - Dediğim gibi en büyük korkumuz elimizdeki nakit varlığı sağlıksız reklam kanalları ile eritmek. Bu nedenle reklam verme ağında "kalıcı" ve "nitelikli" ziyaretçi için ne önerebilirsiniz? Sizce reklamları tek seferde (yani 30bini blok olarak)mi kullanmak mantıklı? (ki bunu %20 arama motorları, %50 facebook ve %30 doğrudan sitelere reklam vermek şeklinde düşündük) Yoksa 4-5 aylık bir sürece aylık bütçe belirleyerek yaymalı mıyız?

    - Adsense'in belirsiz ve dalgalı bir gelir sağladığını internetteki şikayet ve yorumlardan anladım. Özellikle adsense gelir elde edenler bu durumu nasıl yorumlarlar? Piyasada adsense kadar güvenilir reklam ağları nelerdir? Günlük kaç bin tekil hitten sonra reklam ağları ile ciddi görüşmeler yapabiliriz?

    - Adsense ile ilgili bir diğer sorum Adsense Premium ile ilgili? 50-60k adsense premium için yeterli olur mu? bu kategoride olmak gelir düzeyine etki ediyor mu?

    - Sitede (siteye giydirme, video altı, video yanı gibi) 5 farklı reklam / banner alanı belirlemeyi düşünüyoruz. Bu alanlara kalite reklam (mesela ulusal markalar gibi) elde edebilmek için günlük ziyaretçi eşiği nedir? Ortalama 10-20k gibi bir tekil hit doğrudan reklam alımı için yeterli olur mu? Kazanç noktasında adsense'e rakip olarak düşünülebilir mi?

    - Günde 100k hit ve 300-400k görüntülemeyi görebilmeyi düşünüyoruz. Bunun için hosting planı nasıl yapılmalı? Biz aşamalı olarak artırılacak şekilde Linode veya MediaTemple'ın orta ölçekli çözümlerinden birini satın almayı düşünüyoruz? Yeterli olur mu? Yurt içi / yurt dışı başlangıç için ortalama 50-100k görüntüleme alacak bir video sitesi için en uygun host çözümü ne olabilir?

    - Projenin kazanç eşiğini 3. ayda, karlılık eşiğini de 9. ayda yakalayacağımızı umuyoruz. Bu süreçte de projeyi elimizdeki nakitle sürekli besleyecek gelecek reklam gelirlerini de olduğu gibi sitenin gelişimine harcamayı planlıyoruz. Nihai planda eldeki 30 bin liralık sermaye (3. aydan itibaren aylık 500-1000 arası gelir de elde edilebilirse) yeterli olur mu?

    Biraz uzun oldu ama cevaplayacak arkadaşlar olursa eminim başka bu tür projeleri düşünenler için cevaplar çok yardımcı olur.

    Şimdiden vaktini ayırıp cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum .







  • takip:)
  • bulunsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.