Şimdi Ara

İNTERNET DİREKLERİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
5.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zengin Goblin kullanıcısına yanıt

    Hocam mesajınızı fotoğraflarla süslerseniz çok daha net anlayıp yanıtlama imkanımız olur. Müsait zamanınızda fotoğraflarsanız çok güzel olur. İNTERNET DİREKLERİ 

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Seni mi kıracağım İNTERNET DİREKLERİ 

    Gidişat,gelişmeleri ekleceğim elimden geldiğince. Muhtemelen sizinde mahallenize ve sokağınıza gelecektir.


    Şimdi Antalya merkezde, imar girmemiş tarım alanı, depo alanı ve yaşam alanı karışık bir bölgedeyim. Aşağıdaki 2 fotoğrafta 300mt uzunluğundaki bir sokağı göreceksiniz. Mahalledeki bazı sokaklar, benim sokağım gibi ortadan ikiye bölünmüş durumda (sebebi sokağın 25 yıl önce çıkmaz sokak olması sanırım) yarısı başka bir elektrik trafosu - internet dolabından faydalanıyor, diğeri de başka bir trafo ve dolaptan. Yani bazen birinde elektrik veya internet gittiğinde bir taraf karanlık, bir taraf aydınlık oluyor. Evet, su hattı bile yer altından bu şekilde verilmiş.


    Foto-1: Sokağın doğu tarafından ortasına kadar gelen kısmı ve her 40mt de bir evler olmasına rağmen sadece ortasına koyulan tek fiber direk dolabı.

    Foto 2: Sokağın Batı tarafı. Hat gitmiyor, direk var ancak benim bulunduğum kısımın saha dolabı farklı bir yerde. Aynı sokak ve mahallede olmamıza rağmen... Telekom bayiinde bana buradan istek doğrultusunda fiber çekilebileceğini, bir süre sonra çekilemeyeceğini özetle her gittiğimde farklı bir şey dediklerini belirtmek isterim... Bu arada direklere panolar eklendi, muhtemelen yakın zamanda telekom saha reklam ekipleri ev ev gezip fiber reklamını yapıp, geçmek isteyenlere bu panolardan evlerine kadar gri fiber kablolar çekecek. Çok farklı bir çekme yöntemi var, zira bu kablolar bükülmeye çok duyarlı başka sokaklarda evlerinde kullananlar var.


    Foto 3: Sokağın doğu girişi, bir beyaz fiber panosu da burada var. Hem bizim sokağa, hem karşımızda numarası farklı bir sokağa hemde cadde üzerinde bulunan evlere dağıtımı buradan yapacaklar muhtemelen. Bu panoları 2-3 sokakta bir kullanmışlar. Aktif olarak kullanılan bakır kabloları görüyorsunuz zaten.


    Foto 4-5-6: Caddenin başka bir cadde - sokakla kesiştiği yere kadarki dolaplar. (Her 2-3 sokakta bir tane var.)


    İNTERNET DİREKLERİ




    Foto 7: Caddenin başlangıcında 100mt lik kısımda imar bulunuyor, okul vb yapılacağı için sanırım o kısıma imar almışlar, parselle falan uğraşmışlardı. Muhtarlıkta bu sınırda, imar olduğu için buraya kadar 100mt boyunca kablolar yerin altından geliyor ve bundan sonrasında da imar olmadığı için havaii direklerden dağıtım yapılıyor.


    Foto 8: Yeni yapılan fiber saha dolabı, 2 cadde - sokağın kesiştiği yerde. Görünen bir sokağa daha önce bahsettiğim hırsızlık yüzünden 3 ay internet verememişlerdi, buradaki sosyal medya ve haber kanallarında bayağı bir isyan videosu paylaşmışlardı. Buradaki evlere panodan dağıtımı çoktan yaptılar. Ayrıca fotoda zor gözüküyor ama dikkatli bakarsanız fiber saha dolabının hemen arkasında da vdsl saha dolabı var, 2012 yılında hizmete girmişti... Hiç unutmam yaşadığım rezilliği, 6 ay boyunca 1mbit internet kullanmak zorunda kalmıştık. 8mbit kullanıyorduk bundan önce.


    İNTERNET DİREKLERİ



    Özetle Türk telekom müdürlüğüne her gittiğimde farklı bir bahane yiyorum. İlk gittiğimde sistemden ekleme yapamadıklarını, oraya kadar 150mt kablo çekilirse internet gitmez gibi cevap mıştım. İkinci gittiğimde proje onay alsın ekleyelim o sokaktaki evinide dediler, sonra gittiğimde proje onay almıştı müdürlükten ancak bu seferde kablolar çekilsin ondan sonra gel, direk varsa eve kadar çekeriz dediler... Kablolar 3-4 gün önce çekildi ama cidden içimde telekom binasına gitmek için bir heves kalmadı. Sadece kovmaya uğraştıklarını düşünüyorum, bu arada home office çalışan biriyim ve işim internetten. Upload hızı çok önemli, 1000mbit fiber bir bağlantı alırsam 50mbite kadar upload hızı oluyor. Bunun benim için önemini siz düşünün.


    Ekleme: Reklam, müzik ve videografi işleriyle uğraşıyorum. Şu an evimde metronet, airfiber her yerde farklı bir isim verilen bir internet sistemi var. Çatımda 5ghz modemli bir anten var ve yaklaşık 7-8km uzaklıktan bir baz istasyonundan alıyorum internetimi. 50mbit down 5mbit up 300tl. Eğer türktelekom altyapısı gelirse ve bu altyapıyı geçen comnet firmasından internet alırsam 1000mbit down 50mbit up 400tl. (Türk telekomda 500tl 2 yıl taahüt)

    Sokağın benim bulunan kısmında bakır kablolar var evet, saha dolabına uzaklığım 1km. 24mbit down 3mbit up alıyordum yıllarca ancak bir kaç ay önce yapılan bir güncellemeden sonra vdsl kullanamaz oldum, 6-8mbit down 0.5up lara kadar düşünce hızım, adsl bile zor kaldırmaya başlamıştı hat. Mecburiyetten böyle 5ghz bir anten aldım yoksa kablolu en iyisi. Fark şu aslında, 5-10ms ping. Yani atıyorum bir oyunu, lol diyelim kablolu bir bağlantıyla 25ms oynuyorsanız bu şekilde 35ms le oynuyorsunuz, jitter abartı olmadığından ve 5ghz wifi hızında dalgalar daha dik geldiğinden stabil iyi bir oyun deneyimi sağlıyor. Sadece pahalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zengin Goblin -- 4 Şubat 2024; 16:0:35 >




  • @Zengin Goblin

    Hocam öncelikle detaylı fotoğraflar ve anlatım için teşekkür ediyorum, elinize sağlık. İNTERNET DİREKLERİ @kangroo hocamız da o bölgede, belki de aynı yerdesiniz hatta. İNTERNET DİREKLERİ 



    Konuya dönecek olursam,


    Bahse konu yerden sizin evinize pekala kablo çekilir, hat da çekilir. Ümitsizliğe kapılıp başvuru yapmaktan vazgeçmeyin. Zaten kendi istekleri ile yapmazlarsa özel fiber çektirme yöntemiyle de çektirebiliyorsunuz. O mesafeden de çok fazla tutmaz.


    https://forum.donanimhaber.com/ozel-fiber-cektirme--152493687-5



    Bence bağlı olduğunuz Telekomdaki erişim planlama ile görüşmeleri sürdürün hocam. Bu iş olmayacak bir şey değil. Olmayacak bir şey olsa size ümit verir gibi konuşmam zaten geçmiş mesajlarımdan da belli. Biraz ısrarcı olmak gerekiyor sadece. Sonucunda sizin dediğiniz gibi 1000indirme 50 de yükleme hızı kazanacaksınız bence her türlü kablosuz sistemlerden iyidir hem ücret hem performans olarak.


    Yani başvuruları sürdürün derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 20 Haziran 2023; 17:10:4 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    ben mersindeyim hocam. aramızda baya bir mesafe var.

  • kangroo kullanıcısına yanıt

    Hocam kusura bakmayın, yakındır diye düşünmüştüm. İNTERNET DİREKLERİ 

  • Merhaba, gidişatla ilgili gelişmeler var.


    Bu konuya son mesajı 20 haziranda atmıştım, mahalleye ve sokaklara fiber hat ve dolapların eklendiğiyle ilgiliydi ve bulunduğum sokağın yarısına kadar hizmet verildiğini eklemiştim.

    Araya bayram girdiğinden bu yeni hat hizmete açılamamıştı ancak bayramdan bir hafta sonra altyapı sorgulamalarına baktığımda vdsl 15mbit alabilen (gerçekte 8mbit adsl) sokağın diğer tarafındaki komşularımız bir gün 1000mbite kadar gpon bağlantı alabileceği altyapı sorgulama sistemine yansıdı.

    Hemen zaman bulamadığımdan bölge telekom müdürlüğüne gidemedim, bu sırada bazı komşularımızın başvuru yapıp hemen kullanmaya başladıklarını gördüm.

    7 temmuz cuma Antalya, kızıltoprak telekoma gittim artık bilmem kaçıncı kez. Bu sefer daha ciddi davrandılar diyebilirim, proje müdürlüğüyle biraz görüştükten sonra ufak bir işlem yapıp devamında bana aşağıda vezneye durumu anlatmamı ve fiber bir bağlantıya başvurmamı, gerekirse dilekçe vermemi söylediler.

    Vezneye indiğimde 1000mbit başvurusu yaptım ve çalışan görevliden alabildiğim kadar bilgi aldım.

    Şimdi bana dediğine göre neredeyse her zaman talep olduğunda eğer böyle yakınlarda hat varsa binalara çektiklerinden bahsetti ancak en büyük engelleri kazı izni, binalardaki talepler olduğunu söyledi. Böyle havaai hat verilen kırsala yakın yerlerde hiç sorun olmayacağını, ortalama 10 gün içinde halledileceğini söyledi. Ek olarak başvuru sayısının ve istenilen bağlantının, başvurulan bağlantı ne kadar hızlı ve pahalıysa onay almanın o kadar kolay olacağını :) Kısacası sadece fiber olmayan adresime bir fiber paketi başvurusu yaptım, telefonuma bir sms geldi fiber olmayan bölgedesiniz, incelemelerimizden sonra hat çekilecektir gibi bir sms geldi.

    Tamin ettiğim gibi başvurudan sonraki ilk iş gününde yanı bugün 2 tane saha ekibi geldi (bu bölgeye bakan ekip değil, fiberler başka birim ilgileniyormuş) fiber kutusuyla olan mesafeye baktılar, etrafımdaki eve baktılar ve biraz benimle muhabbet ettiler. Başvuru sayısı çok olursa daha kolay olacağını anlattılar ancak bir yandan da benim yanımda 7-8 hane görünce buraya da uzatma yapıp bir pano ekleyelim, diğer binalardan da başvuru olacaktır dediler. Kendi aralarında bir kaç belge doldurduktan sonra, tamamdır 10 gün içinde uzatma eki yapılır buraya da pano eklenir dediler. Ek bir proje ve bekleme süresi olmayacak yani anladığım kadarıyla, çünkü kazı izni gibi şeyler yok burada, Antalya merkezde olmamıza rağmen imarda yok zaten :D

    Bana ilginç gelen şey tek ekip değil, iki ekibin gelmesiydi. Sanırım akrabasının yanına hat çekerler tek ev zarar etmeyelim çok diye karar için iki ekip yolluyorlar haha. Biraz soğuktu iki ekipte birbirine karşı, muhtemelen çok farklı bölgelere bakıyorlardı.


    Şöyle bir yuvarlayacak olursam, dilekçe vermedim sadece fiber 170mt yakınıma kadar getirilmişti bende bir fiber tarifeye başvuru yaptım inceleme yapıp onay alınca da fiber hat vereceklerini söylediler ve geldikten sonra etrafta başka bir kaç müstakil ev görünce akıllıca olacağını düşünüp kabul ettiler. Aşağıda bir tane grafik paylaşıp sokağı göstereceğim ve gelişmeleri yazarım yine.






    İNTERNET DİREKLERİ

    Turuncu hazırda bayram öncesi yapılan yeni fiber altyapı, yeşil kısımda bana gelecek mesafe ve şekil, ekstra bir ücret ve dilekçe yapmadım. Sadece başvurdum, kabul ettiler incelemeden sonra sanırım bu kadar kolay olmasının tek sebebi havaai hat olması oldu. Yani zaten hazırda direkleri kabloyu çekip panoyu koyup dağıtacaklar, bir projeye belediyeden izine gerek yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zengin Goblin -- 4 Şubat 2024; 15:59:24 >




  • Bir kaç ay öncesine kadar uğraştım. Ancak sürekli oyalayıp başlarından savdılar yetkili telekom bayiisindeki altyapı birimi. Sanırım benim olduğum mahalle kısmı ya sonsuza kadar unutulacak, yada bir sonraki yatırım döneminde fibere kavuşacak. Extra olarak eklemek istediğim tek şey, kablo çekmek istemedilier 100mt için özel proje yapmak istedim artık 5-6 bin gibi bir fiyatı göze alarak, 1 gün içerisinde dönüş yaptılar ve 15 bin gibi bir rakam çıkardılar. Mecburen kabul etmedim.


    Elimdeki tek bilgi bir saha çalışanından, önbaşvuru yapıp beklememizi söyledi. Fiber önbaşvurusu sayısı ne kadar çok olursa, genel müdürlükten o kadar hızlı onay alıp yatırım yapılıyormuş bölgeye. Önbaşvuruları zaten yapalı çok oldu, bir kaç komşu adına daha yapıp beklemeye devam edeceğim.

  • Zengin Goblin kullanıcısına yanıt

    Yeni yıla girilince yeni yıl bütçeleri de olur ellerinde hocam inşallah en kısa sürede talebiniz karşılanır.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Önbaşvuru yaptık bekliyoruz 7-8 aydır. Tam böyle arada kalan bir cadde ve saha dolabı olduk sanırım. Etraftaki tip 7 dolapların yanına fiber saha dolapları konuldu, ortada bir yerde bizim kısımı bıraktılar. Muhtemelen kullanıcı sayısı az diye düşünüyorum. Her ay kablo hırsızlığı oluyor tek bakır hat bizim caddede kaldığı için ancak inatla fiber kablolara geçmeyip, yama üstüne yama yapıyorlar eski kablolara.

    Muhtemelen ya kullanıcı sayısı az, yada yakınımızda marka, büyük depolar var. Hepsinin özel fiber hatları var, muhtemelen aylık yüksek meblağ alıyorlar şirketlere çektikleri bu özel hatlardan, bu yüzden de genel bir hat çekmekten kaçınıyorlar sanırım.


    O kadar uğraştım ki anlatamam, bölge telekom binasındakiler günü geçiren memurlar. Yardım edeceğiz hatlar çekilsin diye oyaladılar, şimdide gittiğimde susuyorlar. Önbaşvuru yap gelir falan diye geçiştirdiler 7-8 ay önce.

    Neyse işin garip yanı komşunun bir tanıdığı telekomun kablolarını çeken taşeron firmada yüksek bir mevkide çalışıyormuş. Durumu anlatınca komşu ocak sonuna doğru tekrar ulaş bana kolay hallederiz size 120 metre kablo vb çekerek demiş. Bekliyorum bakalım, ciddi bir şeyler olur mu emin değilim ama tanıdık ve torpil vasıtasıyla yapılıyor her iş, bakalım paramızla basit bir hizmet alma işide mi böyle olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zengin Goblin -- 18 Ocak 2024; 4:50:30 >




  • Zengin Goblin kullanıcısına yanıt

    Hocam yaşamış olduğunuz bu deneyim için eminim okuyan herkes üzülüyordur. Şöyle bir şey yapılabilir hocam bu yaşadığınız süreçle ilgili, özellikle son kısımdan söz ediyorum.


    https://www.linkedin.com/in/umit-onal/?originalSubdomain=tr


    Buradan Ümit Önal a mesaj yoluyla ulasıp yasadıgınız tüm süreçleri anlatabilirsiniz, eminim belki de daha önce yaptınız ama güncel vaziyeti de bildirebilirsiniz dilerseniz.

  • şehir içinde neden havadan fiber çalışması yok anlamıyorum, senelerce kazı yapmak için bekliyorlar. kazı bahanesi ile çalışma yapmıyorlar,adsl çöpünü hala satıyorlar.

  • türknet hava dan fiber getiriyor.tek çıkış noktasından kabloyu binadan binaya havadan sokak veya mahalleye dağıtıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Çook uzun zaman önce Twitter dan falanda ulaşabiliyordu herkes, kardeşimde ulaşmıştı. Şimdi iletişime geçmek isteyen ve evinde internet gittiğinde ceo ya gel yap lan diyenler yüzünden malesef Ümit beyle iletişim bitti diye biliyorum... Yazıyor yada etiketliyorsun ama call center da çalışan yetkili ulaşıyor dönüş yapıyor sana sadece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zengin Goblin -- 18 Ocak 2024; 22:19:34 >
  • bulomen B kullanıcısına yanıt

    O mantığı biliyorum zaten şu an çatıda bir tane 5g modemim var, yerel böyle adı sanı bilinmeyen sağa sola direği koyup 50 kişi kapasiteli bağlantıyı 200 kişiye satan firmalardan alıyorum. Türknet gibi bir firma girerse ne değişir bilmiyorum ama Turkcell gibi bir firmayla anlaşıp baz istasyonlarından yada yine turkcell altyapısından o hizmeti verirlerse mükemmel olabilir. Ha ama şu dezavantaj var, jitter yüksek oluyor kablosuz bağlantılarda.

  • Zengin Goblin kullanıcısına yanıt

    Hocam size attığım linkten bir yazabilir misiniz detaylıca?

  • Havadan çektiklerinde şöyle manzaralar olması hiç hoş olmuyor hocam


    https://forum.donanimhaber.com/isletmeciler-bakim-calismasi-yapiyor-mu-ss-li--65052111

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hocam burası kırsal alan, imar olmadığı için elektrik dahil tüm altyapı direklerden geliyor. Böyle durumlarda aslında yatırım yapmak daha kolay, belediyeden kazı izni vs hiçbir şeye gerek yok. Direklerde varsa hazırda çekip geçiyorlar genelde ancak bu bölgeyle ilgili bir şey var. Büyük ihtimalle kullanıcı sayısı az, bir telekom çalışanıyla konuşmutum önbaşvuru yapıp bekleyin demişti.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hocam burası kırsal alan, imar olmadığı için elektrik dahil tüm altyapı direklerden geliyor. Böyle durumlarda aslında yatırım yapmak daha kolay, belediyeden kazı izni vs hiçbir şeye gerek yok. Direklerde varsa hazırda çekip geçiyorlar genelde ancak bu bölgeyle ilgili bir şey var. Büyük ihtimalle kullanıcı sayısı az, bir telekom çalışanıyla konuşmutum önbaşvuru yapıp bekleyin demişti.


    Az önce linkedin hesabı açıp dilim döndüğünce hızlıca yazdım sıkıntıları. Bakalım dönüş alabilecek miyim. Telekom call centerden dönüş olursa kapatacağım aramayın diyerek, gerçekten kendisi ilgilenirse direk bölge müdürlüğünde çalışan en yetkili kişi gelip arıyordu en son gerçekten CEO ya ulaştığında. Kardeşime böyle ciddi bir dönüş olmuştu yıllar önce ancak sonuç 0

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hocam burası kırsal alan, imar olmadığı için elektrik dahil tüm altyapı direklerden geliyor. Böyle durumlarda aslında yatırım yapmak daha kolay, belediyeden kazı izni vs hiçbir şeye gerek yok. Direklerde varsa hazırda çekip geçiyorlar genelde ancak bu bölgeyle ilgili bir şey var. Büyük ihtimalle kullanıcı sayısı az, bir telekom çalışanıyla konuşmutum önbaşvuru yapıp bekleyin demişti.


    Az önce linkedin hesabı açıp dilim döndüğünce hızlıca yazdım sıkıntıları. Bakalım dönüş alabilecek miyim. Telekom call centerden dönüş olursa kapatacağım aramayın diyerek, gerçekten kendisi ilgilenirse direk bölge müdürlüğünde çalışan en yetkili kişi gelip arıyordu en son gerçekten CEO ya ulaştığında. Kardeşime böyle ciddi bir dönüş olmuştu yıllar önce ancak sonuç 0



    Hocam bir ekleme, mesaj attım dediğiniz gibi Ümit beye.

    20dk sonra bu saatte cevap geldi:


    '' Konuyu incelemesi için müşteri deneyimi ekibimizle paylaşıyorum. Arkadaşlarımız sizinle iletişime geçeceklerdir. ''


    Muhtemelen yine ttdestek, müşteri temsilcisi ulaşıp fiber bulunmuyor, adsl verelim diyerek geçecekler altyapı falan biz yapamayız diyerek.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hocam burası kırsal alan, imar olmadığı için elektrik dahil tüm altyapı direklerden geliyor. Böyle durumlarda aslında yatırım yapmak daha kolay, belediyeden kazı izni vs hiçbir şeye gerek yok. Direklerde varsa hazırda çekip geçiyorlar genelde ancak bu bölgeyle ilgili bir şey var. Büyük ihtimalle kullanıcı sayısı az, bir telekom çalışanıyla konuşmutum önbaşvuru yapıp bekleyin demişti.


    Az önce linkedin hesabı açıp dilim döndüğünce hızlıca yazdım sıkıntıları. Bakalım dönüş alabilecek miyim. Telekom call centerden dönüş olursa kapatacağım aramayın diyerek, gerçekten kendisi ilgilenirse direk bölge müdürlüğünde çalışan en yetkili kişi gelip arıyordu en son gerçekten CEO ya ulaştığında. Kardeşime böyle ciddi bir dönüş olmuştu yıllar önce ancak sonuç 0




    Son ekleme, linkedin üzerinden yazdığımda CEO yerine müşteri temsilcisine iletilmiş. Az önce 444 1 444 den arayıp, hat yok, çalışma yok, o yok, bu yok, bir fikir yok, beklemede kalın diye geçiştirdiler her zamanki gibi. Bu konuyu ileri bir tarihte okuyupta linkedinden boşa yazmayın, twitter kanallarından yada müşteri temsilcisini aramaktan farkı yok. Pazar pazar saha ekiplerine ulaştık konuştuk, daha önce de bildirim bırakmışsınız vs vs dediklerinde anladım zaten ezbere konuştuklarını.





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.