Şimdi Ara

İntel işlemci soketleriyle ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler öncelikle merhaba yazın bi bilgisayar toplamayı düşünüyorum bu yaz tatilinde hastanede işe başlayacağım ve biraz para biriktirdikten sonra hayalimde ki oyun sistemini toplayacağim ama şöyle bi sıkıntım var.

    Şimdi biliyoruz ki intel i3 i5 ve i7 serilerinin çoğu 1151 soket şimdi ben masrafi en aza indirmek için i3 ün düşük modellerinden olan 1151 soketli bi işlemciyi alip daha sonra para birikince yeni bir i7 almayi düşünüyorum sorun şu şu an üretimde ki işlemcilerin soketleri 1151 mi? Tekrar anakart değiştirmek durumunda kalirmiyim çünkü bazi i7 soketleri 2011v3 olarak geçiyor intel artik hangi soketi kullanicak asil merak ettiğim bu.

    Niye önce i3 aliyorsun diyenler olabilir amacım masrafi azaltip ilk başta çalişir bi bilgisayar toplamak sonrasinda yavaş yavaş üstüne koyacağım sonuçta bu mesilde oyun pcleri çok pahaliya geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • intel kazan kazan mantığı ile her nesilde bir soket değiştirerek insanları anakart almayada zorlar.

    senin sorduğun sorunun cevabı yok intel yıllardır bu şekilde davranıyor.
    ama san tavsiyem beşinci nesilden düşük işlemci alma.
  • 2011v3 soket üst seviye işlemciler için, 1151 sokey tüm i3, i5 ve i7 6700/k içindir. Bana sorarsanız işlemciye iki kez para vermek yerine bir kere i5 alın. i5 ile i7 arasındaki performans farkını normal kullanımda ve oyunlarda hissetmeniz imkansız. Video kodlama, render vs. yapmayacaksanız i7 almanıza gerek yok. i5 6600k alın. Oyunlar maksimum 4 çekirdek için optimize ediliyor, i5'ten sonrası oyunlar için gereksiz.
  • intel performans tır hocam herzaman intel tercih etmeninizi önririm
  • 1150 soket tercih et
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.