Şimdi Ara

İntel İ7 7700HQ masaüstü boşta 60% çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni aldığım msi ge73vr 7rf-035xtr model bilgisayarda i7 7700HQ işlemci masaüstünde boşta kullanım yüzde 60 görüyor ve haliyle ısınıp fanların sesli çalışmasına sebep oluyor neden böyle bir sorun yaşıyorum anlamadım daha önce Dell 7577 almıştım aynı sorunu onda da yaşayıp iade etmiştim lenovo y520 aldım iade edince onda böyle bir sorun olmadı 2 ay sorunsuz kullandım Sonra yükseltmek amacı ile onu elden çıkarıp 17.3 inch gtx 1070 li bir laptop arayışına girdim bu modeli aldım cihazdan gayet memnunum tek sorun bu anlattığım olay bana yazılımsal sorun gibi görünüyor çünkü görev yöneticisini açtığımda işlemci kullanımı bir anda 3% oluyor yani normal olması gereken değere geliyor başına böyle bir durum gelen varmı yada çözümü olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Genellikle 3. parti zararlı programlar ve virüsler bu soruna sebep olur.

    Özellikle yeni trend bitcoin farming için kullanılan virüsler görev yöneticisi açıldığı anda kapanır. Ama siz görev yöneticisini kapatır kapatmaz tekrar devreye girer. Bu sayede başka insanlar sizin işlemciniz üzerinden madencilik yapmaya çalışırlar.

    D-Task Manager veya Advanced Task Manager indirin. Bu programlar görev yöneticisi gibidir. Ancak görev yöneticisini açtığınızda zararlı yazılım kendisini kapatmasına rağmen, bu programları açtığınızda kapatmaz. Dolayısıyla hangi yazılımın işlemci kullanımına sebep olduğunu görebilirsiniz. Aynı görev yöneticisi gibi işlemler sekmesinden sıkıntılı yazılımı bulabilirsiniz.

    Daha sonra bulduğunuz dosyaya sağ tıklayıp dosya konumunu aç deyin. O dosyayı manuel olarak silin. Çoğunlukla Windows'un işe yaramayan dosyalarına bulaşıyor bu virüsler. Mesela skype mobil gibi, Windows 10 mağaza arka plan uygulaması gibi. Silmenizde sakınca olmaz. Bu yüzden bulduğunuz sıkıntılı dosyayı kaldırın. Sorununuz çözülür. Sadece ve sadece direkt windows, system dosyalarına bulaşmış ise silmeyin. Format atmak zorunda kalırsınız sonra.

    D-Task Manager = https://www.gezginler.net/indir/dtaskmanager.html
    Advanced Task Manager = https://www.tamindir.com/windows/advanced-task-manager/

    Tavsiyem Advanced Task Manager olur. Arayüzü kolay ve daha anlaşılır. Daha rahat edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 10 Nisan 2018; 2:48:25 >




  • norton security yukle 15 gun 30 gun neyse deneme suresi verecektir tam tarama at bulup siler arkadasin dedigi gibi muhtemelen bitcoin miner yemişsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siannis kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için dediğiniz işlemleri yapacam inşallah hallederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.