Şimdi Ara

İnsan düşmanlığı,Nefret,Yalnızlık,Mutsuzluk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde 1- insanlardan nefret eden insanlar,

    Günümüzde 2- Tam tanımadan hemen bir kalıba oturttarak bir insanı eleştirenler, Çünkü başka insanlara değer vermediğimiz için fazla zaman harcamayıp, dinlemeden hemen kalıba sokuyoruz.

    Günümüzde 3- Ve dünya nufusu 7.5milyar olmasına rağmen, dünyada sadece kendin yaşıyormuş hissiyatına sahip insanlarla doldu.


    Bencillik,tahamülsüzlük,canı sıkılan, aslında tüm bu sorunlar birbirleriyle ilişkili.

    (not: fakirlik/zenginlik konusu zaten hep vardı.Dolaysıyla o farklı bir konu değinmeyeceğim. Yukarıda maneviyattan söz ediyorum.)


    Benim tezime göre;

    insanların yaşam süresi çok yükseldi ve kalitesizleşti. İlaveten teknolojinin gelişmesiyle artık bazı şeylere zaman harcanmıyor. Örneğin eski zamanlarda, bir insan çamaşır yıkamak için 5 saatini harcardı. belki daha fazla(suyu dereden getirme vs.) şimdilerde ise makinanın düğmesine bas tamam,kurutması bile var. doğal olarak insanların boş zamanları çok oluyor. Bu boş zamanda da günümüzün getirdiği bireysel toplum(kendin için yaşa) tarzıda eklenince insan kendisiyle daha fazla ilgileniyor.BÖYLECE BENCİLLEŞİYOR. Önceleri ise kollektif toplumlarda ise bulunduğunuz topluluğa daha önem verilirdi. yani kendinizle ilgilendiğiniz zaman daha az olurdu.Ve günümüzde yaşam tarzı o kadar hızlı ki geriye yapacak bir şey kalmıyor. Şunu düşünelim, istediğin yere hemen uçakla yada arabayla kısa sürede gidebiliyorsun. Bir insanın yapabileceği tüm şeyleri hızlı yapma olanağın var. sonra ise aynı şeyleri yapmaktan sıkılıyoruz. Yapacak bir şey kalmıyor. Ömrümüzde uzadı ve kalitesizleşti. Tüm bunların getirdiği sonuç yukarıdaki sıraladığım sorunlara yol açabiliyor.



    NOT: kollektif toplumların da çok zararlı yönleri var. (Bireyselleşememe gibi.) Fakat insan sosyal bir canlı olduğu için, ve topluluk içinde insan daha mutlu olur.Çünkü kalabalık ortamlarda ve kollektif toplumlarda insanlar genel olarak zekalarını düşürürler ve topluluk psikolojisi ile hareket ederler. Zekasını düşüren ve fazla düşünmeyen insanlar daha mutludur. Günümüzün getirdiği Bireysel toplumlarda bireyler kendilerine daha çok vakit harcadığı için, ve yalnız olduğu için mutsuzdur. Çok daha fazla düşünmesi gerekir. dolaysıyla mutsuzluğa ,can sıkıntısına,bencilliğe yol açıyor. Malum ömrümüzde uzun.








  • Melkor musun?

  • Dediğin çoğu şey doğru ama bu konu dışı böyle birşeyi kaldırmaz. Yüksek entelektüel bakışından dolayı teşekkürler ayrıca varmış böyle insanlar ayda bir denk geliyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.