Şimdi Ara

inanmadan okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yazışmaları biraz okuyunca leb demeden leblebi anlayacak diye düşündüklerim beni şaşırtıyor. bir kitabı hiç okumadan tabi ki inandım inanmadım demez insan ama belli bir miktar okumadan sonra ya bırakır ya da devam eder bırakan faydasını görmeyeceğini düşünür, devam eden faydalanmaya çalışır.

    inanmadığınız bir kitabı niye okursunuz?

    kuran baştan itibaren ilk olarak imanı şart koşar. parça parça halinde gelmesi de bu imanın ve emirlerin hayata geçirilmesi için verilen mühlet sonucudur. zaten bilinir ki ilk ayetlerden sonra ayetler kesintiye uğramış daha sonra tekrar başlamıştır. kuran okumalarındaki en büyük hata burada işte kuran bir hikaye kitabı değildir yaşam rehberidir. inanacaksan inanır yaşarsın inanmayacaksan okumazsın yanlışını bulacağım gözüyle bakarsan bulduğunu sanırsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt042 -- 5 Mart 2018; 18:25:0 >



  • Bir soru: Günümüzde hiç, gerçekten inanan Hıristiyan veya Budist yok mu? Var, değil mi? Bu insanlar da tıpkı söylediğin gibi, inandıkları öğretileri rehber ediniyorlar. Ve bir şeylere güvenmenin verdiği doygunluğu hissediyorlar. Peki, İslam'a göre bu inançları doğru mu? Hayır, değil. Onların inancına göre İslam doğru mu? Hayır, değil. Ama ne hikmetse iki tarafta doygun hissedebiliyor.

    Yani insanın, kendisini gerçek olmayan bir dinle kandırarak güvende hissetmesi denen olay mümkün. Ya tüm dinler, ya da biri hariç tüm dinler yanlış ama, hiçkimse yanılgıda gibi hissetmiyor. Hangi insan kendi iyiliğini istemez? Kim İslam'ın gerçek olduğunu bile bile Hıristiyan veya Ateist kalır?

    Yani okumadan önce inanmak, olsa olsa beyin yıkamak olur. Çünkü kendini bir şekilde inandırdın mı, illa ki İslam, Hıristiyanlık veya Budizm doğru gibi gelebilir sana. Önce tarafsız şekilde okumalısın, baktın gerçek gibi mi geldi, zaten inanç o zaman kendiliğinden açığa çıkar, istesen de engel olamazsın.




  • gerçekten inanan yok inandıkları şey zaten değiştirilmiş olan bir şey müslümanlar da genel itibariyle kuran dan uzak kuran değişmedi ama müslümanlar kurandan uzaklaştı. herkesin doğrusu kendine göre doğru kuran harci semavi kitaplar insanlara göre yorumlanınca tepkisel olarak insanlar ayrıştı gerçekten inanan zayıf kaldı.
    ne zaman kurana hakkıyla sarılırsak başarılı olacağımızın kanıtı tarihte var islamın doğuşundan itibaren 1800 lü yıllara kadar islam hakimdi ortadoğu huzuru sadece osmanlı da buldu ayrıca
    sorudaki amaç belli saptırma ilk ayetler belli rab olarak Allah'ı kabu eden şu niye böyle demez bitti.
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    İster kökeni farklı, ister değiştirilmiş olsun; sonuçta farklı bir öğreti değil mi? Ve farklı dinlerden insanlar da, "tam inanç" denen duyguyu tadabiliyor demek istedim. Niye? Çünkü insan denen canlıda inanma yeteneği var. Dikkat edersen, gerçeğe inanma yeteneği değil, sadece inanma yeteneği. İnandığın şey, gerçekte olabilir, o ayrı mesele. Neyse, sen de dedin ki:

    quote:

    gerçekten inanan yok


    Lütfen yanlış anlama ama bu, o kadar anlamsız bir yanıt ki..

    1) Nereden biliyorsun? O insanların zihinlerinin içine mi girdin?

    2) Madem kendi doğrularımıza dayanarak, başkalarına "gerçekten inanmıyor" diyebiliyoruz. O zaman neden birileri sana, "sen aslında gerçekten inanmıyorsun, kendini kandırıyorsun." diyemesin?

    3) İslamiyete tâbi olmayan milyonlarca asker, gerçekten inanmadıkları bir din uğruna mı can verdiler? Evlatlarını eşlerini kaybedenler, gerçekten inanmadıkları bir din üzerinden mi sevdiklerine dua ettiler? Şu an dua eden herhangi bir başka din mensubu, gerçekten inanmadığı için mi o dine dua ediyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 5 Mart 2018; 9:23:55 >




  • semavi dinler farklı bir öğreti değil hepsi aynı kökten gelen zamana göre düzeltilmiş inançlardır
    inanmak veya öğrenmek nedir hayata aktarılmayan şey gerçekten öğrenilmişmidir. semei yükle dolu eşek alim mi olacak okuduğu şey hayatına birşey katmıyorsa o ya okuduğuna inanmammıştır ya da öğrememiştir
  • Meraktan tabi ki : )
    Hatta ingilizcesini de okudum yabanci tercume ile nasil olacagini merak ettigimden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • (Kuran üzerinden gidiyorum) Kuranı okuyacak kişinin okumadan önce Kuran a inanması gerekiyorsa, Müslüman olmayan birini nasıl Müslüman yapmayı düşünüyorsunuz. O zaman söylediğiniz Kuran mucizelerini göremeyecek ve Müslüman olamayacak.
  • vs okumadan inanmak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 112600 1 kullanıcısına yanıt
    konu anlatımın senin için değiştirdim tekrar oku ve anlamk için oku ona göre yorum yap muhalefet olsun diye yorum yapmanın bir anlamı yok soruna gelince
    müslüman olmayan birisine anlatacak olan zaten kuranı inanarak okumuştur. iman etmesi için anlamlandıramadığı yerleri açıklar. zaten sadece okumayla müslüman olunmayacağı günümüz dünyasının halinden belli çünkü kuranı okuyup hayatına uygulayabilen kaç kişi, topluluk, var. aslolan insan hayatına islamın katkılarının gösterilmesidir yaşayarak özellikle türkiye de insanların islamdan uzaklaşmasının en önemli sebebi hocanın dediğini yap yaptığını yapma diye dillendirilen aldatmacadır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.